|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 10 dkg dió, kevés citromhéj reszelve. Töltelék: 8 dkg darált diót tejben megfőzünk kevés rummal, cukorral ízlés szerint.
Elkészítés:
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsának kiszaggatjuk, fehérre sütjük. Egyik pogácsát megkenjük lekvárral, másikat töltelékkel, összeragasztjuk. Vaníliás cukorban ... |
2010-12-19 14:37:57 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott massz... |
|
2010-12-19 14:37:18 |
|
|
|
|
|
|
... cukor, só, 3 dkg mazsola, baracklekvár, mazsola.
Elkészítés:
A tejet a liszttel, 4 tojás sárgájával, 7 dkg megolvasztott vajjal, csipetnyi sóval kikeverjük. A 4 tojásfehérjét cukorral, kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sűrű palacsintatésztához. Mazsolát szórunk bele. Forró sütőben - kb. 3 cm vastagon - sütjük, hogy szép piros legyen, majd villával kis darabokra szaggatju... |
2010-12-19 14:34:50 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottunk) és összegyúrjuk. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük, közep... |
|
2010-12-19 14:33:28 |
|
|
|
|
|
|
... Zokoghat még egy betűcskét
Belőlem a fájdalom?
Ejthetek még egy könyűcskét
Utánad, szép angyalom?
Bús elmém rajtad tűnődik;
Csak kíván, sóhajt, gyötrődik
Édes, fojtó képzetek!
Mind ez, amit tehetek,
A természet a törvénnyel
Szívemben ellenkezik,
Most is szoptat a reménnyel
S nem hiszi, hogy vétkezik.
Lámpási ... |
|
2010-12-19 13:47:21 |
|
|
|
|
|
|
...
3 bögre liszt
1 púpos evőkanál fahéj
2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tányérnyi /kb. 70-80 dkg/ kockára vágott alma
Elkészítés
Az egész tojásokat a cukorral jó habosra keverjük. Az étolajat belecsorgatjuk, a szódabikarbónátt a fahéjjal és liszttel elkeverve beleszitáljuk, óvatosan egyneművé keverjük, majd lazán beleforgatjuk az almadarabokat ... |
2010-12-19 11:47:44 |
|
|
|
|
|
|
... :
2 l tej
3 csésze tejszín=6.5 dl
5 egész tojás
1,5 csésze vaj=32.5 dkg
1,5 csésze porcukor=30 dkg
1 citrom leve.
elkészitése
a tojást a cukorral habosra kikeverem hozzákeverem az olajat,majd a többi hozzávalót is.Egy kivajazott lisztezet tepsibe teszem a tséztát és 180 fokon 1 órát sütöm.
Amig hül megcsinálom a sajtk... |
2010-12-19 10:43:36 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál rétesliszt
* 1 kévés kanál sütőpor
* késhegynyi szódabikarbóna
* aszalt gyümölcs, dió, mazsola csoki reszelék
Elkészítése:
A tojásokat, a cukorral habosra keverjük, a lisztet, sütőport és a szódabikarbonát összekeverjük, és a tojásokhoz adjuk, bele tesszük a gyümölcs darabokat, mazsolát, diót és a csokit. Sütő papírral bélelt őzg... |
2010-12-19 10:35:17 |
|
|
|
|
|
|
... le, mert az alatta lévő fehér rész keserűvé teszi/
Elkészítése:
A gesztenye masszát folpack közé tesszük és nyújtófával téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint, a cukorral és a citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd a kinyújtott gesztenyére kenjük. A folpack segítségével feltekerjük, úgy mint a rendes bejglit. A folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Tála... |
2010-12-19 10:27:30 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt héja
Kenéshez:
- tojássárgája
- tojásfehérje
Kicsit előre dolgoztam, a tölteléket előző nap leforráztam, azért, hogy biztosan hideg legyen. A tejet a cukorral és a mézzel felforraltam és leforráztam a hozzávalókat vele. Teljesen simára kevertem és amikor kihűlt fóliával letakarva betettem a hűtőbe.
Következő nap készítettem el a tésztát... |
2010-12-19 06:06:09 |
|
|
|
|