Belépés
Charlotte Royal
... belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc). A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verj...
2010-12-18 06:30:01
Bukfenctorta
... más piros gyümölcsből készült savanykásabb lekvár.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tortaforma aljába sütőpapírt rakok.
2. A vajat simára keverem a barna cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, utána a lisztet és a sütőport, majd a legvégén a mogyorót is.
3. A felezett szilvákat és a gerezdekre vágott nektarint szorosan egymás mellett lef...
2010-12-18 06:28:15
Bögretészta
Bögretészta
Hozzávalók:
1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre dió, 1 bögre rétesliszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja; a tepsi kikenéséhez zsír és liszt.
Elkészítés:
A tojást a cukorral meg a sütőporral habosra keverjük, beletesszük az apróra vágott diót, reszelt citromhéjat, a tejet meg a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben...
2010-12-18 06:27:01
Boglyas Kata
... 20 dkg dió, 5 evőkanál baracklekvár v. málnalekvár, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum v. rumeszencia.
Elkészítés:
A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral,...
2010-12-18 06:26:33
Barackos hajók
... négyszögletes darbra vágjuk. A cukor felét a munkalapra öntjük, kinyújtjuk rajta a tésztát. Kb. 20- 25 ovális hajóformát vágunk ki belőle. A hajóformák közepét benyomjuk, a belsejét is megszórjuk cukorral, a sütőben elősütjük őket, amíg a tészta kifehéredik (kb. 6-7 perc). A tészták közepét megkenjük a marcipánmasszával, barackszeleteket fektetünk rá, további 15-20 percig sütjük. ...
2010-12-18 06:24:44
Banánszeletek vendégváráshoz
...
Hozzávalók:
4 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 22 dkg kristálycukor, 16 dkg finomra darált dió, 17 dkg sima liszt.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukor egyharmadával, sóval és vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat is. Ezután a massz...
2010-12-18 06:24:13
Babapiskótás-rumos-kávés
... megkenjük. A kávét a rummal összeöntjük, és a babapiskótákat megforgatjuk benne, majd a baracklekvárral megkent piskótalapra rakosgatjuk őket sorban. A ...
2010-12-18 06:23:09
Almás zserbó
... alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár.
Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól n...
2010-12-18 06:21:19
Almás sütemény 2.
... kg reszelt alma, 45 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só, pár kanál lekvár (lehet bármilyen), az almára fahéjas cukor + 2 evőkanál cukor.
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd jól kidolgozzuk. A tepsit kikenjük margarinnal, a tészta kétharmad részét egyenle...
2010-12-18 06:20:52
Almás rakott metélt
... cérnametélt, 5 db nagyobb alma, 3 db tojás, porcukor, 4 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt citromhéj, őrölt fahéj, 10 dkg mazsola, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítés:
A tejet felforralom a cukorral, majd beleteszem a tésztát, és 3 percig főzöm. Lefedem, majd hűlni hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a t...
2010-12-18 06:19:47
1 2 3 ................1633 1634 1635 1642 1643 ........2463 2464 ........3283 3284 3285 
Címkék: Charlotte Royal, Boglyas Kata, tojásokat szétválasztjuk, kisebb tálba, vaníliás cukorral, fehérjét csipet, maradék cukrot, sütőt előmelegítem, tortaforma aljába, vajat simára, barna cukorral, felezett szilvákat, gerezdekre vágott, tepsi kikenéséhez, sütőporral habosra, apróra vágott, liszt közepére, egyik felét, tojások fehérjét, cukor felét, munkalapra öntjük, hajóformák közepét, sütőben elősütjük, tészta kifehéredik, tészták közepét, cukor egyharmadával, maradék cukorral, rummal összeöntjük, babapiskótákat megforgatjuk, baracklekvárral megkent, élesztőt kevés, sóval elkevert, vajjal elmorzsoljuk, felvert tojást, megfuttatott élesztőt, maradék tejjel, almára fahéjas, sütőporral elkevert, tepsit kikenjük, tészta kétharmad, tejet felforralom, almából eltávolítom, tojásfehérjéket felverem, tésztába belekeverem, barackszeleteket, tojássárgájákat, tojásfehérjéket, szódabikarbónát, baracklekvárral, vendégváráshoz, babapiskótákat, szétválasztjuk, tojássárgáját, belereszeljük, négyszögletes, tojásfehérjét,
© 2013 TVN.HU Kft.