|
|
|
... belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a szódabikarbónát. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb, a sárgáját egy kisebb tálba tesszük. A sárgáját a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral addig keverjük, amíg el nem kezd fehéredni (1-2 perc). A fehérjét csipet sóval elkezdjük verni, amikor kezd jó lenni a hab, hozzáadjuk a maradék cukrot, és készre verj... |
2010-12-18 06:30:01 |
|
|
|
|
|
|
... más piros gyümölcsből készült savanykásabb lekvár.
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 180°C-ra. A tortaforma aljába sütőpapírt rakok.
2. A vajat simára keverem a barna cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, utána a lisztet és a sütőport, majd a legvégén a mogyorót is.
3. A felezett szilvákat és a gerezdekre vágott nektarint szorosan egymás mellett lef... |
|
2010-12-18 06:28:15 |
|
|
|
|
|
|
Bögretészta
Hozzávalók:
1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre dió, 1 bögre rétesliszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja; a tepsi kikenéséhez zsír és liszt.
Elkészítés:
A tojást a cukorral meg a sütőporral habosra keverjük, beletesszük az apróra vágott diót, reszelt citromhéjat, a tejet meg a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben... |
2010-12-18 06:27:01 |
|
|
|
|
|
|
... 20 dkg dió, 5 evőkanál baracklekvár v. málnalekvár, 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum v. rumeszencia.
Elkészítés:
A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral, tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk. Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük, rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral,... |
|
2010-12-18 06:26:33 |
|
|
|
|
|
|
... négyszögletes darbra vágjuk. A cukor felét a munkalapra öntjük, kinyújtjuk rajta a tésztát. Kb. 20- 25 ovális hajóformát vágunk ki belőle. A hajóformák közepét benyomjuk, a belsejét is megszórjuk cukorral, a sütőben elősütjük őket, amíg a tészta kifehéredik (kb. 6-7 perc). A tészták közepét megkenjük a marcipánmasszával, barackszeleteket fektetünk rá, további 15-20 percig sütjük. ... |
|
2010-12-18 06:24:44 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 22 dkg kristálycukor, 16 dkg finomra darált dió, 17 dkg sima liszt.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukor egyharmadával, sóval és vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a sárgájába, majd hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fahéjat is. Ezután a massz... |
2010-12-18 06:24:13 |
|
|
|
|
|
|
... megkenjük. A kávét a rummal összeöntjük, és a babapiskótákat megforgatjuk benne, majd a baracklekvárral megkent piskótalapra rakosgatjuk őket sorban. A ... |
2010-12-18 06:23:09 |
|
|
|
|
|
|
... alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár.
Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól n... |
2010-12-18 06:21:19 |
|
|
|
|
|
|
... kg reszelt alma, 45 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy csipet só, pár kanál lekvár (lehet bármilyen), az almára fahéjas cukor + 2 evőkanál cukor.
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd jól kidolgozzuk. A tepsit kikenjük margarinnal, a tészta kétharmad részét egyenle... |
2010-12-18 06:20:52 |
|
|
|
|
|
|
... cérnametélt, 5 db nagyobb alma, 3 db tojás, porcukor, 4 dkg vaj, 1 kiskanál reszelt citromhéj, őrölt fahéj, 10 dkg mazsola, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítés:
A tejet felforralom a cukorral, majd beleteszem a tésztát, és 3 percig főzöm. Lefedem, majd hűlni hagyom. Az almából eltávolítom a magházat, majd cikkekre vágom. A tojásfehérjéket felverem. A tésztába belekeverem a t... |
2010-12-18 06:19:47 |
|
|
|
|