|
|
|
... sütőmargarin
* 3 dl tej
* fél citrom
* 4 evőkanál kakaópor
* 25 dkg liszt
*
Elkészítés:
A tojást a sütőporral, a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, ezután vékony sugárban hozzáadjuk a tejet, fél citrom levét és reszelt héját, a kakaót és a lisztet. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük, majd ... |
2010-06-13 13:32:48 |
|
|
|
|
|
|
... virágocskákat lecsipkedjük. Egy maréknyit félreteszünk, a többit a tejjel leöntjük, és egy fél órán át áztatjuk. Leszűrjük, a virágocskákat kinyomkodjuk. Az így kapott illatos tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a búzakeményítővel elkeverve fölforraljuk. A tűzről levéve reszelt citromhéjjal ízesítjük és behűtjük. Tálalás előtt beleöntjük a tejszínt, és a félretett virágocskák... |
|
2010-06-13 13:26:12 |
|
|
|
|
|
|
... tej
* 7 kanál bodzaszörp
* 1 citrom héja, fél citrom leve
* 3 tányér bodza virága
Elkészítés:
A megolvasztott margarint habosra keverem a cukorral, a csipet sóval, a citrom héjával és levével. Utána beleszem a két tojást, a tejet és a szörpöt, beleszitálom a sütőporos lisztet, végül belekeverem a virágokat. 25-30 percig (tû... |
2010-06-13 13:25:12 |
|
|
|
|
|
|
... a tojássárgákat és némi lisztet. Belekeverjük a virágokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a virágos masszához. Belereszeljük a citromhéjat. Kevés bodzaszörppel vagy cukorral édesítjük, és még annyi lisztet adunk hozzá, amivel a massza könnyű, habos, egyenletes állagot kap. Kis lángon tenyérnyi, vaskos lepénykéket sütünk palacsintasütőben. A cukortól könnyen barn... |
|
2010-06-13 13:21:44 |
|
|
|
|
|
|
... dl víz
* 6 db bodzavirág
* 6-8 db citrompótló
* 3 db citrom
* 1 kg + 25 dkg cukor
Elkészítés:
A 6 liter vizet felforraljuk 1 kg cukorral. A maradék 25 dkg cukrot megpirítjuk, és felengedjük 2,5 dl vízzel, majd az előző keverékhez öntjük. Közben megmossuk és leszedjük a virágokat a szárról. Amikor lehűlt a víz, belerakjuk a ... |
|
2010-06-13 13:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk. Azonnal beletesszük a levesbe. A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, majd csipetnyi cukorral fűszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, majd behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel. Végül a tárkonyt is belekeverjük, és keverge... |
2010-06-13 12:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... tkszódabikarbóna
A jegesedés:
400 g tejföl
30 g cukrot
1 teáskanál fahéj
elkészitése:
az almát szép vékony szeletekre felvágom.A fehérbort elkeverem a cukorral és az almát megpárolom benne./a végén 1.5 dl nek kell maradni a folyadéknak.A többi tésztáhozvalót jól kikeverem és egy közepes ,kivjazott lisztezett tepsibe öntöm a masszát.Az a... |
2010-06-13 09:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, levéből kivéve kihűtjük, majd vékony csíkokra vágjuk. Amíg a csülök fő, a reszelt tormát elkeverjük a borecettel, a cukorral és a tejföllel.
A csíkokra vágott csülökhúst a tormás tejfölben megforgatjuk, tálra rendezzük. Köréje rakjuk a levéből kiszedett zöldséget, aztán sütőbe tesszük, átmelegítjük. Főtt... |
2010-06-12 22:22:59 |
|
|
|
|
|
|
... különleges.
Hozzávalók.
50 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, csipet só, 25 dkg margarin, 2 tojás, 1 dl tejföl.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a tojással és a tejföllel. Jó alaposan összedolgozzuk és nyújtódeszkán két lapot nyújtunk belőle.
Elkészítjük a tölteléket.
70 dkg vágott... |
2010-06-12 17:25:36 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
* csokireszelék
* 1 piskóta tortalap (természetesen a saját készítésű a legjobb)
* tejszínhab
Elkészítés:
A pudingot a tejjel és 6 evőkanál cukorral jó sűrűre főzöm. Még forrón beleteszem a feldarabolt csokit, és felolvasztom benne, majd az egészet teljesen lehűtöm. Ha kész, belekeverem a tejszínt, és habverővel keményre ver... |
2010-06-12 17:21:16 |
|
|
|
|