|
|
|
... dkg fagyasztott gyümölcs (bármilyen jó)
* Valamint:
* vaj
* cukor
* porcukor
Elkészítés:
Egy jénai tálat kivajazunk, meghintjük cukorral, és rászórjuk a fagyos gyümölcsöt. A sütőt bemelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a pudingporral, a porcukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a tejfölt ... |
2010-06-12 16:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
* fél citrom leve
* 1 csomag vaníliás cukor
* 20 dkg liszt
* 20 dkg vaj
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és citrom levét. Összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Utána óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, egyneművé dolgozzuk f... |
|
2010-06-12 16:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... dl
elkészítés
1. Kivajazunk, és kilisztezünk egy őzgerincformát.
2. Előmelegítjük a sütőt.
3. Kézi robotgéppel összekeverjük a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és az aromákkal. Ezután hozzáadagoljuk a joghurtot, az olajat és a citromok héját is. Jól kikeverjük.
... |
2010-06-12 16:17:13 |
|
|
|
|
|
|
... baracklekvár
hintéshez:
* őrölt fahéj
elkészítés
1. A margarint a cukorral és vaníliás cukorral krémesre keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
2. Majd a tejet és a sütőporos lisztet is beledolgozzuk.
3. A formát k... |
|
2010-06-12 16:15:31 |
|
|
|
|
|
|
... * kakaós tortadara
elkészítés
Piskóta elkészítése:
1. A 6 tojássárgáját a 4 ek cukorral habosra verjük.
2. Az 1 cs sütőport belekeverjük a 6 ek lisztbe.
3. A sütőporos liszt(keverék)et (én három fajtát tettem bele: zabpehelylisztet, fehér tönkölylisztet és telj... |
|
2010-06-12 16:04:45 |
|
|
|
|
|
|
... * 2 ek kókuszreszelék
elkészítés
1. A darál tkekszet összedolgozzuk a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval. Ha nem áll össze, tegyünk hozzá 2 evőkanál sárgabarack lekvárt. Tegyük félre.
2. A gesztenyepürét összedolgozzuk a margarinnal (én együt... |
2010-06-12 15:58:36 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntjük, és 175 fokon félig megsütjük (kb. 20 perc alatt).
4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a "krémet".
5. A tojásfehérjéket a cukorral felverjük.
6. A tészta tetejét megkenjük egy kis meggylekvárral, és a tojásfehérjehabbal.
7. A tetejére rakjuk a félbevágott kajszibarackokat, tetejükkel felfelé. A mago... |
2010-06-12 15:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... puding
* habszifon
elkészítés
1. Elkészítjük a tésztát: a tojások sárgáját a cukorral, szódabikarbónával, vaníliás cukorral, citromlével és héjjal alaposan kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű felkockázott margarint, eldolgozzuk.
3. A tojásfehérjé... |
2010-06-12 15:47:51 |
|
|
|
|
|
|
... lehúzhassuk. Ezután
teflonserpenyőbe szétterítve, világos barnára pirítjuk. Megdaráljuk, végül a darált mandulát mozsárba
szórjuk és összezúzzuk. A tojássárgákat gőz fölött a cukorral fehéredésig keverjük, ezután a vaníliás
cukrot is hozzáadjuk. A megforrósított tejet apránként hozzákeverjük, és az egészet kissé besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni. A tejszínből kemény ... |
2010-06-12 13:38:47 |
|
|
|
|
|
|
... szétosz... |
2010-06-12 13:37:50 |
|
|
|
|