Belépés
Rumos-habos nektarin
... tesszük, a rummal meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és 1 óráig hűtőben állni hagyjuk. A kétféle szörpöt lábasba öntjük, hozzáadjuk az aromát, és kislángon összeforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd állandóan kevergetve beledolgozzuk a kukoricakeményítőt, és apránként a meleg szörpöt. Újra lábasba öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Szitán átt...
2006-10-05 07:12:26
Rumos-gyümölcsös csemege
... szeletekre, majd kis darabokra vágjuk. A lekvárt meglangyosítjuk, hozzáadjuk a rumot, a citromlét és turmixoljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, és 3-4 percig pirítjuk. A cukorral megszórjuk, és kissé karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a málnát. Az egészet a turmixolt lekvárral meglocsoljuk, és óvatosan összekeverjük. Meleg tányérokra...
2006-10-05 07:11:42
Rumos meggyes-csokis fatörzs
... rumos meggy
2 evőkanál kakaó

A díszítéshez:
csokoládéforgács



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet és a kakaót tálba szitáljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, beleöntjük az olvasztott vajat, és sima masszává dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk. A...
2006-10-05 07:10:46
Ropogós zabpelyhes bomba
... dió
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
20 dkg zabpehely
vaníliaaroma



ELKÉSZÍTÉS

A mandulát és a diót durvára őröljük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Li...
2006-10-05 07:09:40
Rizstorta
... mandulaforgács

A tetejére:
1 tojássárgája
1 darabka piskóta



ELKÉSZÍTÉS

Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forr...
2006-10-05 07:07:50
Ribiszkés-málnás tortácskák
... kosárkákat sütünk belőle. Kivesszük a sütőből, 5 percig hagyjuk a formában, majd tompa végű késsel kifordítjuk a kosárkákat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tejszínt 2 dkg cukorral kemény habbá verjük, a tortácskák aljára kókuszreszeléket szórunk, rákanalazzuk a tejszínhabot, megrakjuk gyümölcsökkel, és meghintjük porcukorral. Mentalevélkével díszítve kínáljuk....
2006-10-05 07:02:40
Rebarbarás torta
... evőkanál tej
4 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS

Előző nap megtisztítjuk a rebarbarákat: fakéssel meghámozzuk, és 2 cm hosszú darabkákra vágjuk. 5 dkg cukorral elkeverjük, lefedjük, és hűvös helyen 12 óráig állni hagyjuk. Másnap szűrőben 1 óráig hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőb...
2006-10-05 07:00:53
Rakott gombóc
... fahéj


ELKÉSZÍTÉS

A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró ...
2006-10-05 06:59:58
Tárkonylikőr
... pálinka
1 liter víz
1 kg cukor


ELKÉSZÍTÉS

A tárkonyt megmossuk, leszárítjuk. A pálinkát ráöntjük, és lefedve, sötét helyen 1 hónapig állni hagyjuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd ezt a pálinkához keverjük. Beleteszünk 1 friss tárkonyágat, és lefedjük. Néhány hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és jégkásával kínáljuk.
Érlelé...
2006-10-05 06:55:16
Rebarbara koktél
... piros ribizliszörp
2 dl víz
5 cl málnalikőr
jégkockák
citromszeletek


ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákat teszünk bele,...
2006-10-05 06:48:16
1 2 3 ................1642 1643 ........2463 2464 ........3261 3262 3263 3283 3284 3285 
Címkék: rummal meglocsoljuk, kétféle szörpöt, cukorral fehéredésig, meleg szörpöt, lekvárt meglangyosítjuk, vajat megolvasztjuk, cukorral megszórjuk, turmixolt lekvárral, kakaót tálba, olvasztott vajat, tojásfehérjét kemény, tésztához adjuk, diót durvára, cukorral habosra, átszitált lisztet, puha vajjal, cukorral összegyúrjuk, langyos tejben, tortácskák aljára, kerek tortaformát, fahéjat összekeverjük, lisztet átszitáljuk, lisztes keverékhez, lábasban kevés, tésztából forró, tárkonyt megmossuk, pálinkát ráöntjük, vízzel szirupot, pálinkához keverjük, megtisztított rebarbarát, szörppel feltesszük, levét átszűrjük, likőrt beleöntjük, csokoládéforgács, kókuszreszeléket, mentalevélkével, vaníliaaromával, karamellizáljuk, meglangyosítjuk, összedolgozzuk, citromszeletek, összeforraljuk, mandulaforgács, hozzákeverjük, tojássárgákat, megtisztított, beledolgozzuk, gyümölcsökkel, megtisztítjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, megolvasztjuk, felfuttatott, összegyúrjuk, meglocsoljuk, rebarbarákat, belekeverjük, tojássárgája,
© 2013 TVN.HU Kft.