|
|
|
... tesszük, a rummal meglocsoljuk, folpackkal lefedjük, és 1 óráig hűtőben állni hagyjuk. A kétféle szörpöt lábasba öntjük, hozzáadjuk az aromát, és kislángon összeforraljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd állandóan kevergetve beledolgozzuk a kukoricakeményítőt, és apránként a meleg szörpöt. Újra lábasba öntjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Szitán átt... |
2006-10-05 07:12:26 |
|
|
|
|
|
|
... szeletekre, majd kis darabokra vágjuk. A lekvárt meglangyosítjuk, hozzáadjuk a rumot, a citromlét és turmixoljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, és 3-4 percig pirítjuk. A cukorral megszórjuk, és kissé karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a málnát. Az egészet a turmixolt lekvárral meglocsoljuk, és óvatosan összekeverjük. Meleg tányérokra... |
|
2006-10-05 07:11:42 |
|
|
|
|
|
|
... rumos meggy
2 evőkanál kakaó
A díszítéshez:
csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és a kakaót tálba szitáljuk. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, beleöntjük az olvasztott vajat, és sima masszává dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához adjuk. A... |
2006-10-05 07:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... dió
2 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
20 dkg zabpehely
vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A mandulát és a diót durvára őröljük. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Li... |
|
2006-10-05 07:09:40 |
|
|
|
|
|
|
... mandulaforgács
A tetejére:
1 tojássárgája
1 darabka piskóta
ELKÉSZÍTÉS
Az átszitált lisztet a sóval, a puha vajjal, a tojással és a cukorral összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk a tésztát, és golyót formálunk belőle. Meleg helyen 2 órát kelesztjük. Közben a rizst pár percre forr... |
|
2006-10-05 07:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... kosárkákat sütünk belőle. Kivesszük a sütőből, 5 percig hagyjuk a formában, majd tompa végű késsel kifordítjuk a kosárkákat, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a tejszínt 2 dkg cukorral kemény habbá verjük, a tortácskák aljára kókuszreszeléket szórunk, rákanalazzuk a tejszínhabot, megrakjuk gyümölcsökkel, és meghintjük porcukorral. Mentalevélkével díszítve kínáljuk.... |
2006-10-05 07:02:40 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tej
4 evőkanál tejszín
ELKÉSZÍTÉS
Előző nap megtisztítjuk a rebarbarákat: fakéssel meghámozzuk, és 2 cm hosszú darabkákra vágjuk. 5 dkg cukorral elkeverjük, lefedjük, és hűvös helyen 12 óráig állni hagyjuk. Másnap szűrőben 1 óráig hagyjuk lecsöpögni. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beletesszük a tésztát, és meleg sütőb... |
2006-10-05 07:00:53 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró ... |
2006-10-05 06:59:58 |
|
|
|
|
|
|
... pálinka
1 liter víz
1 kg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A tárkonyt megmossuk, leszárítjuk. A pálinkát ráöntjük, és lefedve, sötét helyen 1 hónapig állni hagyjuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd ezt a pálinkához keverjük. Beleteszünk 1 friss tárkonyágat, és lefedjük. Néhány hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük, és jégkásával kínáljuk.
Érlelé... |
2006-10-05 06:55:16 |
|
|
|
|
|
|
... piros ribizliszörp
2 dl víz
5 cl málnalikőr
jégkockák
citromszeletek
ELKÉSZÍTÉS
A megtisztított rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd a cukorral, a vízzel és a szörppel feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük. A levét átszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a likőrt beleöntjük. Poharakba töltjük, jégkockákat teszünk bele,... |
2006-10-05 06:48:16 |
|
|
|
|