Belépés
Málnalekvár elzászi módra
... (leve)
90 dkg kristálycukor
6 cl málnapálinka



ELKÉSZÍTÉS

A málnát kiválogatjuk, de nem mossuk meg, hogy megőrizze a zamatát. Összekeverjük a cukorral és a citromlével. Forráspontig melegítjük, majd jénai tálba öntjük, zsírpapírral lefedjük, és 1 éjszakát állni hagyjuk. Másnap szitán áttörjük, felforraljuk, és 10 percig főzzük, közben óva...
2006-09-28 07:51:00
Málnabomba
... tejszín

A díszítéshez:
25 dkg fagyasztott málna
tejszínhab
málnakrém



ELKÉSZÍTÉS

A piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 3 részre osztjuk, majd zsírpapírral kibélelt tepsikbe simítjuk, és mele...
2006-09-28 07:47:41
Almás tekercs
... vastagságúra nyújtjuk, és négy egyforma korongot vágunk ki belőle. A korongokat tepsibe tesszük.

Fél centit szabadon hagyva a tésztákon az almaszeleteket körberakjuk, meghintjük cukorral, majd a következő réteg almát egy kisebb átmérőjű körbe rakjuk, míg a tetején össze nem érnek a szeletek, mintegy piramist formázva.

A málnát a gúla tetejére halmozzuk, az eg...
2006-09-28 00:08:38
Körtés-narancsos csokitorta
... tortaformát zsírpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, meleg sütőben megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. A lecsöpögtetett körtéket 3 percig a vajban félkeményre pirítjuk, majd cukorral megszórjuk, és közepes tűzön karamellizáljuk. A narancslekvárt meglangyosítjuk, majd pürévé mixeljük. A csokoládét apróra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és a...
2006-09-25 07:04:21
Körtés sütemény
... liszt
fél tasak élesztőpor
2 evőkanál rum



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat...
2006-09-25 07:02:23
Körtés charlotte
... babapiskóta

A díszítéshez:
15 dkg főzőcsokoládé
1 dl tejszín
csokoládédarabkák



ELKÉSZÍTÉS

Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe á...
2006-09-25 07:00:34
Körtekrém mandulával
... cukor



ELKÉSZÍTÉS

A körtéket meghámozzuk, a magjaikat kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, és 2 percig karamellizáljuk. A masszát kis tálkákba adagoljuk. Felmelegítjük a tejszínt, a tojássárgákat 1 evőkanál cukorral meg a mandulaaromával felverjük, é...
2006-09-25 06:59:03
Krémsajtos sütemény
... főzzük. A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját a citromhéjjal kikeverünk, 5 tojásfehérjét a sóval, a vaníliáscukorral, és 2 evőkanál cukorral habbá verjük, majd a sajtos krémhez adjuk. A maradék tojássárgákat 1 evőkanál tejjel habosra keverjük. A sajtos krémet kivajazott, 22 cm átmérőjű, kipattinthat...
2006-09-25 06:55:23
Krémes palacsintatorta
... (aszalt)



ELKÉSZÍTÉS

A sárgabarackot 10 percre beáztatjuk. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a mogyorót, majd tálba öntjük, és alaposan összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál cukorral. Folyamatosan hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, és 20 percre félretesszük. A tojássárgákat a maradék cukorral felverjük, beledolgozzuk a mascarponét, és...
2006-09-25 06:54:33
Konyakos almatorta
... kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Langyos csokoládé- vagy vaní...
2006-09-25 06:53:39
1 2 3 ................1642 1643 ........2463 2464 ........3265 3266 3267 3283 3284 3285 
Címkék: málnát kiválogatjuk, tojássárgákat habosra, kemény habbá, korongokat tepsibe, almaszeleteket körberakjuk, következő réteg, kisebb átmérőjű, tetején össze, gúla tetejére, formában hagyjuk, lecsöpögtetett körtéket, vajban félkeményre, narancslekvárt meglangyosítjuk, csokoládét apróra, körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, vajat megolvasztjuk, vaníliáscukorral elkeverjük, körtéket megforgatjuk, pirított cukorban, tojásfehérjét csipetnyi, cukorral habosra, tejben megolvasztjuk, tojáshoz adjuk, zselatint hideg, magjaikat kivájjuk, gyümölcsöket kockákra, mandulaaromával felverjük, krémsajtot habosra, citromhéjjal kikeverünk, sajtos krémhez, maradék tojássárgákat, sajtos krémet, lisztbe belekeverjük, maradék cukorral, tészta egyenletes, vaníliáscukorral, palacsintatorta, meglangyosítjuk, karamellizáljuk, mandulaaromával, narancslekvárt, almaszeleteket, lecsöpögtetett, sárgabarackot, főzőcsokoládé, kristálycukor, tojássárgákat, beledolgozzuk, összekeverjük, csomómentesre, megolvasztjuk, tojásfehérjét,
© 2013 TVN.HU Kft.