|
|
|
... (leve)
90 dkg kristálycukor
6 cl málnapálinka
ELKÉSZÍTÉS
A málnát kiválogatjuk, de nem mossuk meg, hogy megőrizze a zamatát. Összekeverjük a cukorral és a citromlével. Forráspontig melegítjük, majd jénai tálba öntjük, zsírpapírral lefedjük, és 1 éjszakát állni hagyjuk. Másnap szitán áttörjük, felforraljuk, és 10 percig főzzük, közben óva... |
2006-09-28 07:51:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
A díszítéshez:
25 dkg fagyasztott málna
tejszínhab
málnakrém
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 3 részre osztjuk, majd zsírpapírral kibélelt tepsikbe simítjuk, és mele... |
|
2006-09-28 07:47:41 |
|
|
|
|
|
|
... vastagságúra nyújtjuk, és négy egyforma korongot vágunk ki belőle. A korongokat tepsibe tesszük.
Fél centit szabadon hagyva a tésztákon az almaszeleteket körberakjuk, meghintjük cukorral, majd a következő réteg almát egy kisebb átmérőjű körbe rakjuk, míg a tetején össze nem érnek a szeletek, mintegy piramist formázva.
A málnát a gúla tetejére halmozzuk, az eg... |
2006-09-28 00:08:38 |
|
|
|
|
|
|
... tortaformát zsírpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, meleg sütőben megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. A lecsöpögtetett körtéket 3 percig a vajban félkeményre pirítjuk, majd cukorral megszórjuk, és közepes tűzön karamellizáljuk. A narancslekvárt meglangyosítjuk, majd pürévé mixeljük. A csokoládét apróra törjük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és a... |
|
2006-09-25 07:04:21 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
fél tasak élesztőpor
2 evőkanál rum
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk. A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojássárgákat, az olajat... |
|
2006-09-25 07:02:23 |
|
|
|
|
|
|
... babapiskóta
A díszítéshez:
15 dkg főzőcsokoládé
1 dl tejszín
csokoládédarabkák
ELKÉSZÍTÉS
Előző nap kell elkezdeni! A krémhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A kis darabokra tört csokoládét a tejben megolvasztjuk, simára keverjük, majd állandóan kevergetve kislángon a tojáshoz adjuk. A zselatint hideg vízbe á... |
2006-09-25 07:00:34 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, a magjaikat kivájjuk, a gyümölcsöket kockákra vágjuk, és 2 dkg olvasztott vajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Meghintjük 2 evőkanál cukorral, és 2 percig karamellizáljuk. A masszát kis tálkákba adagoljuk. Felmelegítjük a tejszínt, a tojássárgákat 1 evőkanál cukorral meg a mandulaaromával felverjük, é... |
2006-09-25 06:59:03 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. A tejszínt és a krémsajtot habosra keverjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a meleg, cukros tejet. 4 tojássárgáját a citromhéjjal kikeverünk, 5 tojásfehérjét a sóval, a vaníliáscukorral, és 2 evőkanál cukorral habbá verjük, majd a sajtos krémhez adjuk. A maradék tojássárgákat 1 evőkanál tejjel habosra keverjük. A sajtos krémet kivajazott, 22 cm átmérőjű, kipattinthat... |
2006-09-25 06:55:23 |
|
|
|
|
|
|
... (aszalt)
ELKÉSZÍTÉS
A sárgabarackot 10 percre beáztatjuk. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a mogyorót, majd tálba öntjük, és alaposan összekeverjük a tojásokkal és 2 evőkanál cukorral. Folyamatosan hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, és 20 percre félretesszük. A tojássárgákat a maradék cukorral felverjük, beledolgozzuk a mascarponét, és... |
2006-09-25 06:54:33 |
|
|
|
|
|
|
... kivajazott, kilisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük. Vízszintesen megrázogatjuk a formát, hogy a tészta egyenletes vastagságban mindenhol jól kitöltse, majd meghintjük a maradék cukorral. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, pihentetjük, lekapcsoljuk róla a formát, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Langyos csokoládé- vagy vaní... |
2006-09-25 06:53:39 |
|
|
|
|