|
|
|
... fahéj
ELKÉSZÍTÉS
Olvasszunk fel 10 dkg vajat, szórjunk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük lassú tűz felett, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Verjük habosra a tojásokat a cukorral, dolgozzuk hozzá a tejes krémhez, és osszuk két felé. Az egyik részbe keverjük a kakaóport, a másikba a vaníliarúd belsejét. A maradék vajjal kenjünk ki egy liter... |
2006-09-22 06:36:19 |
|
|
|
|
|
|
... 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 középnagyságú vöröshagyma, 6 deci paradicsomlé, 5 deka cukor, só.
Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd bele-tesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és leszűrjük.
A mártás elkészítése után csutkájától levágott vagy visszanyomott zöldpaprikát magjától, ereitől megtisz-títjuk, és ... |
|
2006-09-19 10:53:34 |
|
|
|
|
|
|
Tartármártás
Hozzávalók: 2 deci majonéz, 3 deka mustár, 1 deci fehérbor, 2 deka cukor.
A majonézhez először a mustárt keverjük, majd a borral a kívánt sűrűségűre hígítjuk. Cukorral és sóval utánízesítjük.
Az egyik legkedveltebb, és legismertebb mártás. Bevonhatunk vele tojásételeket, tálalhatjuk töltött para-dicsomhoz, hideg halakhoz. De felszolgálhatjuk külön ... |
2006-09-19 10:03:12 |
|
|
|
|
|
|
... deka cukor, 5 deka vaj, 2 G só, 1 darab szegfűszeg, 2 deci tej.
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felap-rított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd néhány percig forraljuk.
Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és ezzel ... |
|
2006-09-19 10:02:05 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sóskát, és gyakori keverés mellett 8-10 perc alatt sűrű pép-pé főzzük. Ekkor meghintjük liszttel, felengedj... |
|
2006-09-19 10:00:37 |
|
|
|
|
|
|
... zsíron megpirítunk. Mielőtt levesszük a tűzről, finom, apróra vágott fokhagymát és piros-paprikát adunk hozzá, elkeverjük, és a levesbe tesszük. Megsózzuk, babérlevéllel fűszerezzük.
Cukorral lepirított barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük, ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele. Utánízesítjük, megsózzuk, ha kell, jól... |
2006-09-19 09:46:27 |
|
|
|
|
|
|
... fél citrom reszelt héja, 2 deka vaj.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szárazon világ... |
2006-09-19 09:37:21 |
|
|
|
|
|
|
... felenge... |
2006-09-19 09:36:54 |
|
|
|
|
|
|
... csonttal másfél liter vízben feltesszük, és puhára főzzük.
Ezalatt elkészítjük a világos rántást, melybe finomra vágott zöldpetrezselymet teszünk. Feleresz... |
2006-09-19 09:36:33 |
|
|
|
|
|
|
... érezte magát...
Végre ITTHON. Megkönnyebbült. Mély sóhaj, majd még egy slukk. Füst marta a torkát, nyál-elválasztása erőteljesen megindult. Köpnie kellett. Érezte ahogy szája keserű cukorral vegyített nyállal telik meg. Egy pillanatra undor kerítette hatalmába, aztán kiköpött. Kortyolt egyet italából, s kifújta álmait, jeges fuvallatként az éjszaka félhomájába... Tudatosult ... |
2006-09-18 16:53:35 |
|
|
|
|