|
|
|
... lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót
fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál
befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral
vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns
legyen, de ne túl édes. (Könnyen és pillanatok alatt
kikeverheto a krém, ha turmixgép poharába egyszerre |... |
2006-09-17 21:55:24 |
|
|
|
|
|
|
... 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent... |
|
2006-09-14 19:33:20 |
|
|
|
|
|
|
... kettesével 10 percre hideg vízbe tesszük, majd kinyomkodjuk. A ringlót megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A darabokkal 4 pudingforma alját kirakjuk, és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. Lábasban 2 dl vizet és a szörpöt együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, két zselatinlapot keverünk bele, és addig kevergetjük, amíg teljesen feloldódik, végül kihűtjük. A ... |
2006-09-14 07:36:04 |
|
|
|
|
|
|
... ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a cukorral, a kókuszos tejjel meg a tojásokkal sima krémmé turmixoljuk. A masszát serpenyőben, állandóan kevergetve sűrűre főzzük (vigyázzunk, nehogy darabosra főjön a tojás!), majd belekever... |
|
2006-09-14 07:33:29 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál őrölt gyömbér
10 dkg cukor
4-8 gombóc madártej fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
Keverjük össze a cukorral a fűszereket, vajazzunk ki 4 tűzálló tányért, tegyük rá a kimagozott, felszeletelt barackot, és szórjuk meg a fahéjas cukorral. Tegyük grillsütőbe és kissé pirítsuk meg. Azonnal, fagy... |
|
2006-09-14 07:30:04 |
|
|
|
|
|
|
... (héja)
ELKÉSZÍTÉS
A szegfűszeget a tejszínbe dobjuk, felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük a darabokra tört csokoládét, és feloldjuk. A tojássár... |
2006-09-14 07:28:34 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
cukor, cukordíszek, vastag szalag cukordrazsé
a forma kikenéséhez vaj és liszt
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőben megsütjük. Pár per... |
2006-09-14 07:27:47 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 dl ananászlé
4 dl tejszín
A díszítéshez:
cukor
cukordrazsé
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához megolvasztjuk a vajat. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt, a keményítőt és a vajat. A tésztát kivajazott, lisztezett ovális sütőformába öntjük, és forró sütőben megsütjük. Pár perc pi... |
2006-09-14 07:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... gyűrű alakúra összefonjuk. Mindegyik gyűrűbe egy-egy jól megtisztított nyers tojást teszünk (még festetlenül). A gyűrűket kivajazott nagy tepsibe tesszük, megszórjuk a mákkal és kevés cukorral, majd forró sütőben 35-40 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak. A tojásokat óvatosan kiemeljük, lehűtjük, majd tetszés szerinti módszerrel megfestjük, és amikor megszáradtak, visszatesszük... |
2006-09-14 07:22:34 |
|
|
|
|
|
|
... mascarpone sajt
2 evőkanál ribizlilekvár
1 tasak vaníliáscukor
A díszítéshez:
12 kicsi csokitojás
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a sóval és a cukorral felforraljuk a vizet, majd levesszük a tűzről, egyszerre hozzáadjuk az egész lisztet, elkeverjük, és kislángon melegítjük, amíg megszárad. Előbb az egyik, majd a másik felvert tojá... |
2006-09-14 07:21:44 |
|
|
|
|