|
|
|
... hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.
Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.
Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk,... |
2018-01-22 15:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... a hagyományos ropogtatni valók közül kell választani, akkor a csipsszel szemben a pattogatott kukoricát részesítsd előnyben! Persze, nem a vajban és sóban tocsogó, és főleg nem a cukorszirupba forgatott változatra gondolunk, hanem a forró levegőn - nem mikróban! - kipattogtatott, natúr popcornra! 3 bögrényi ebből a finomságból, és máris 3,5 grammnyi rostot elfogyasztottál, ami, bő... |
|
2017-06-15 12:17:47 |
|
|
|
|
|
|
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)
Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt... |
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r... |
|
2015-08-31 23:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.
A halvát gyakran gazdagítják magokkal - mandulával, pisztáciával ... |
|
2015-04-26 23:00:59 |
|
|
|
|
|
|
... Energiatartalmuk kb. 60 kcal/100 g.
A csupasz barackok kitűnő K- és P-források, gazdagabbak rostokban, A- és C-vitaminban.
Cukrozott őszibarack
Ha a gyümölcsdarabokat sűrű cukorszirupba mártjuk, az csillogó réteggé szárad a gyümölcsszeleteken.
A kissé még zöld őszibarackból kiváló csatnik, mártások készülnek.
Vaníliával fűszerezett szirupban, vagy borban, ... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r... |
2014-08-20 22:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.
A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema... |
2014-08-14 11:55:22 |
|
|
|
|
|
|
Azt hallottam egy idős horgásztól, hogy az Amur horgászatához csalinak a
zsenge nádhajtást cukorszirupba áztatva a távcsali hatás miatt érdemes
horogra felfűzni, és előtte pár napig a területükön előetetni őket.
Az azonos idejű beetetés során az oda szokott halállományból lehet utána
élményhorgászatot elérni.
Ha csak duma volt akkor engem is beetettek és... |
2014-08-10 20:34:33 |
|
|
|
|
|
|
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.
A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema... |
2014-07-15 22:57:27 |
|
|
|
|