Belépés
Darafelfújt ananászlekvárral
... hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk,...
2018-01-22 15:45:11
Egyél kevesebbet, és gyorsabban lefogysz
... a hagyományos ropogtatni valók közül kell választani, akkor a csipsszel szemben a pattogatott kukoricát részesítsd előnyben! Persze, nem a vajban és sóban tocsogó, és főleg nem a cukorszirupba forgatott változatra gondolunk, hanem a forró levegőn - nem mikróban! - kipattogtatott, natúr popcornra! 3 bögrényi ebből a finomságból, és máris 3,5 grammnyi rostot elfogyasztottál, ami, bő...
2017-06-15 12:17:47
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
... piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék (egyszínű, de lehet színes is)


Elkészítés:
Vastag falú lábasban, a cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe ázt...
2017-05-11 08:45:51
Ringló, a szegény rokon
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r...
2015-08-31 23:34:57
A színes-ízes török konyha
... változata ismert, talán az egyik legkedveltebb a sült variáció (recept lent). A török édességek között előkelő helyet foglal még el a lokma, azaz a török fánk, melyet mézben vagy cukorszirupban megfogatva kínálnak.


A halvát gyakran gazdagítják magokkal - mandulával, pisztáciával ...
2015-04-26 23:00:59
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... Energiatartalmuk kb. 60 kcal/100 g.
A csupasz barackok kitűnő K- és P-források, gazdagabbak rostokban, A- és C-vitaminban.
Cukrozott őszibarack
Ha a gyümölcsdarabokat sűrű cukorszirupba mártjuk, az csillogó réteggé szárad a gyümölcsszeleteken.
A kissé még zöld őszibarackból kiváló csatnik, mártások készülnek.
Vaníliával fűszerezett szirupban, vagy borban, ...
2014-11-13 12:18:50
Ringló, a szegény rokon
... olyan elterjedt volt Európában, hogy az 1881-ben Dobos C. József által írt Magyar-Franczia szakácskönyvben a ringló Reine Claude néven szerepel. A gyümölcs felhasználási javaslata a cukorszirupban történő eltevés, illetve a friss gyümölcsös tészták között is szerepel egy Reine Claude lepény. Feltételezhetően a Reine Claude-ból elnémetesedett Ringlotte félrehallásából született a r...
2014-08-20 22:47:43
A görögdinnye
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.

A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema...
2014-08-14 11:55:22
Sziasztok, amurra mivel horgásszak?
Azt hallottam egy idős horgásztól, hogy az Amur horgászatához csalinak a
zsenge nádhajtást cukorszirupba áztatva a távcsali hatás miatt érdemes
horogra felfűzni, és előtte pár napig a területükön előetetni őket.
Az azonos idejű beetetés során az oda szokott halállományból lehet utána
élményhorgászatot elérni.
Ha csak duma volt akkor engem is beetettek és...
2014-08-10 20:34:33
A görögdinnye
... kultúrákban a héjának van nagy kultusza. A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, vagy cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.

A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyema...
2014-07-15 22:57:27
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: Dobos, Reine Claude, Reine Claude-ból, szegény rokon, színes-ízes török, vaníliás cukrot, tányérra helyezünk, hagyományos ropogtatni, csipsszel szemben, pattogatott kukoricát, cukorszirupba forgatott, forró levegőn, kettévágott vaníliarúddal, levükben hagyjuk, zselatinlapokat hideg, 1881-ben Dobos, ringló Reine, gyümölcs felhasználási, cukorszirupban történő, friss gyümölcsös, egyik legkedveltebb, sült variáció, török édességek, török fánk, halvát gyakran, csupasz barackok, gyümölcsdarabokat sűrű, csillogó réteggé, héját zöldségként, dinnyemag zsírban, idős horgásztól, távcsali hatás, azonos idejű, ananászlekvárral, feltételezhetően, energiatartalmuk, zselatinlapokat, félrehallásából, szakácskönyvben, elfogyasztottál, cukorszirupban, ananászlekvárt, rágcsálnivalót, elnémetesedett, lecsöpögtetjük, felszeleteljük, halállományból, kipattogtatott, körbelocsoljuk, cukorszirupba, süteményekhez, horgászatához, vaníliarúddal, felhasználási, őszibarackból, legkedveltebb, sütőformából, proteinekben, fejfújtunkat,
© 2013 TVN.HU Kft.