|
|
|
... előfordul.
A tőzegáfonyát nagyon sokan összekeverik a vörös áfonyával (vaccinium vitis-idaea), azonban a kettő nem ugyanaz.
A két áfonya hatóanyag tartalma hasonló, cukortartalmuk azonban nagyon különbözik. A vörös áfonya 12% cukrot, míg a tőzegáfonya csupán 3% cukrot tartalmaz.
Az áfonyák festékanyagai az antocianinok, s ezek a gyümölcs biológiailag l... |
2018-12-26 12:14:18 |
|
|
|
|
|
|
... igényelni az édes ízt, könnyebben fogunk ellenállni a kísértésnek. Egyébként bármilyen más ital is szóba jöhet, csak ügyeljünk a cukorra! Alkoholt ne igyunk, mert rendkívül magas a cukortartalmuk a szeszes italoknak, kivétel talán a sör. Kávét is nyugodtan ihatunk, csak cukor nélkül. Bizony én a kávéport is megengedtem magamnak, de csak mértékkel. Este 6 után pedig már nem ettem. ... |
|
2018-08-11 06:57:17 |
|
|
|
|
|
|
... méreganyagok milyen jelentősen károsítják a pajzsmirigyet. A másik probléma, hogy sok olyan ételt is fogyasztunk, melyben mitotoxinok találhatók. Vagy olyanokat, melyeknek túl magas a cukortartalmuk, ami elősegíti a penész növekedését a szervezetben. Ugyanakkor nem eszünk olyan élelmiszereket, melyek védenének a mitotoxinokkal szemben. Nem hiszem, hogy valaha is láttam pajzsmirigy... |
2018-07-21 14:55:49 |
|
|
|
|
|
|
... okozhat.
Müzli
A legtöbb müzli előállításakor olyan módszereket alkalmaznak, amelyek következtében a gabonapelyhek elvesztik hatóanyag-tartalmukat, viszont nagy lesz a szénhidrát és a cukortartalmuk.
Import gyümölcs
A tengeren túlról érkező banán ártalmasabb, mint gondolnánk, hiszen számtalan vegyszert használnak fel a termesztésük során, de a tárol... |
|
2018-04-19 15:48:28 |
|
|
|
|
|
|
... legyen kisebb, mint a borsó magassága. Így, ha nagyobb sortávolságot hagyunk, könnyebb dolgunk lesz a kapálással, feltöltéssel.
Borsófajták:
Velőborsó:
Magas cukortartalmuk és kiváló ízük miatt szívesen választott fajta. Valamivel több meleget kíván mint a kifejtő fajták, és később is érnek. Hátrányuk, hogy a cukor könnyen átalakul keményítővé, ezért szedésük... |
|
2018-03-25 20:15:39 |
|
|
|
|
|
|
... cukorbetegség. Biztos, hogy megéri?
4. Bőrproblémák
A mindennapos kóla fogyasztás ugyanolyan hatással van a bőrödre, mint a dohányzás. Az üdítőitalok, a magas cukortartalmuk miatt könnyedén okoznak bőrgyulladásokat. Kiszárítják a bőrt, valamint elősegítik a ráncok kialakulását. Felgyorsítják a bőröregedést, sőt petyhüdté és fénytelenné teszik a bőrödet. Hozzá... |
2018-03-18 13:05:04 |
|
|
|
|
|
|
... termelő gyár a budafoki Törley és François mellett a pécsi Dittke és a tatai Esterházy volt.
A ma már világszerte elterjedt pezsgők egyvalamiben egységesek, a színük, cukortartalmuk alapján történő csoportosításban. Színük szerint fehér, rózsaszín (rozé) és vörös pezsgőket különböztetünk meg, cukortartalmuk alapján ismerünk különlegesen száraz (brut), száraz (sec, dry),... |
2017-12-31 02:06:59 |
|
|
|
|
|
|
... A mindennapi egészséges táplálkozásnak szerves részét kellene képeznie a természet ezen ajándékának.
Bár fogyókúra közben fogyasztásuk mérsékelten javasolt csak magas cukortartalmuk miatt, ugyanakkor a legtöbb gyümölcs ígyis csak 7-15g szénhidrátot tartalmaz 100 grammonként, ami azért a magas rosttartalommal kombinálva nem olyan drámai. Természetesen ez nem igaz a gyümö... |
2017-10-07 11:17:31 |
|
|
|
|
|
|
... okozhat.
Müzli
A legtöbb müzli előállításakor olyan módszereket alkalmaznak, amelyek következtében a gabonapelyhek elvesztik hatóanyag-tartalmukat, viszont nagy lesz a szénhidrát és a cukortartalmuk.
Import gyümölcs
A tengeren túlról érkező banán ártalmasabb, mint gondolnánk, hiszen számtalan vegyszert használnak fel a termesztésük során, de a tárol... |
2017-04-02 08:36:32 |
|
|
|
|
|
|
..."Istenem, csillagokat iszom!" - ezzel a mondattal kezdődött a pezsgő története!
Hautvillier apátsága a franciaországi Champagne megyében nem tartozik a különösebben értékes műemlékek közé. Hogy ma is sok turista keresi fel, annak oka elsősorban alkoholtörténeti múltja. Az apátság pincéjében készült először pezsgő, ami francia nevét a megyének köszönheti.
H... |
2016-12-24 23:58:55 |
|
|
|
|