|
|
|
... bogyókon és ezeken megtelepedhet a Botrytis. A fertőzött fürtrészek megbarnulnak és elhalnak.
- A fürt és a bogyó fertőződése: az érés során a bogyók héja elvékonyodik, cukortartalmuk növekszik, ami egyre érzékenyebbé teszi őket a Botrytis fertőződésre. A bogyóra került szaporító képlet (konídium) kicsírázva az ép bőrszövet légzőnyílásain is behatol a bogyó belsejébe, d... |
2010-08-15 11:10:44 |
|
|
|
|
|
|
... vércukorszintedet. A rostok kiegyensúlyozzák a hatást, és a gyümölcscukor nem okoz mértéktelen inzulinkiválasztást. A banánt, a szőlőt, a szilvát és az aszalt gyümölcsöket magas cukortartalmuk miatt csak ritkán, kis mennyiségben válaszd. A préselt levek gyorsabban felszívódnak, helyettük inkább edd magát a gyümölcsöt.
Nem kell a cukorbetegség szövődményeitől tartanod, h... |
|
2010-08-04 18:41:31 |
|
|
|
|
|
|
... izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyassza: a jó hír az, hogy a szörpökben nem talál tartósítószert. A rossz, hogy azért e különlegesség, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
Mit igyon helyette: ásványvizet, gyümölcslevet.
6. PÁRIZSI
... |
2010-05-31 12:45:04 |
|
|
|
|
|
|
... minőségben tartalmaznak szénhidrátokat: burgonyában például főleg keményítő van, zöldborsóban keményítő és cukor egyaránt, több gyümölcsben egyáltalán nincs keményítő, viszont a cukortartalmuk akár még az utóérés alatt is nőhet. A zöldség és gyümölcsfélék többsége kevés fehérjét és más nitrogéntartalmú vegyületet, valamint szabad aminosavakat tartalmaz. Magasabb fehérjetartalmú zö... |
|
2010-05-18 11:11:52 |
|
|
|
|
|
|
... izocukor, sűrítőanyag, aromák. Ami miatt ne fogyassza: a jó hír az, hogy a szörpökben nem talál tartósítószert. A rossz, hogy azért e különlegesség, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
6. PÁRIZSI
Mi van benne: körülbelül 40 százalék bőrke (apríto... |
|
2010-05-07 21:41:16 |
|
|
|
|
|
|
... a termékbe.
Folyadékpótlásra naponta esetleg 1-2 deciliternyi mennyiségben, vagy egyáltalán ne fogyasszunk cukrozott üdítőket, kólaféléket. Tápanyagtartalmuk csekély, cukortartalmuk miatt energiatartamuk nagy, cukorbetegek sem ihatják. Az édes italok csak rövid ideig keltik a szomjúság csökkenésének érzését, hosszabb távon, nagyobb mennyiséget fogyasztva inkább növelik ... |
2010-05-05 18:22:31 |
|
|
|
|
|
|
... izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyassza: a jó hír az, hogy a szörpökben nem talál tartósítószert. A rossz, hogy azért e különlegesség, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
Mit igyon helyette: ásványvizet, gyümölcslevet.
6. ... |
2010-04-19 17:32:39 |
|
|
|
|
|
|
...
Alkoholfogyasztás
Az alkoholos italokat a cukorbetegség e szempontjából 3 nagy csoportra lehet osztani, aszerint, hogy mennyi a cukortartalmuk:
- Cukrot nagy mennyiségben tartalmazó italok a likőrök, édes és féléves borok illetve pezsgők, desszertborok. Ezek jelentős mértékben emelik a cu... |
2010-02-23 10:46:52 |
|
|
|
|
|
|
... izocukor, sűrítőanyag, aromák.
Ami miatt ne fogyassza: a jó hír az, hogy a szörpökben nem talál tartósítószert. A rossz, hogy azért e különlegesség, mert egyszerűen olyan tömény a cukortartalmuk, hogy amellett egyetlen baktérium sem él meg. A cukor ugyanis vízelvonó, tehát megsemmisíti az életet.
Mit igyon helyette: ásványvizet, gyümölcslevet.
6. PÁRI... |
2010-02-08 08:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... általában gyü... |
2009-12-09 11:20:42 |
|
|
|
|