|
|
|
...
Meghűléses betegségeknél jó szolgálatot tesz a hurut megszüntetésével és a belek kitisztításával.
Magas savtartalma miatt érett állapotban fogyasszuk. Ilyenkor a magas cukortartalma adja a frissítő hatást.
A szilvából ehetünk bármennyit, nem fog megártani, ráadásul serkentő és frissítő hatású gyümölcs.
A méregtelenítésben is felbecsülhetetlen értékű.
... |
2018-08-03 19:28:12 |
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
34
Tisztítja és tonizálja az egész
emésztőrendszer
t. Erősíti a
hajszálerek
falát és szabályozza
áteresztőképességüket. A
szív és a tüdő
mûködésére egyaránt kedvező hatással van a friss
narancslé. A túlságosan savas kémhatású vért alkali
zá... |
|
2015-05-03 00:46:35 |
|
|
|
|
|
|
Tévhit, hogy a tiszta, folyékony mézek a jó mézek. Minden méz lehet jó, attól függően, hogy milyen a cukortartalma, kikristályosodik, vagy folyékony marad. A kristályossága inkább attól függ, milyen növényből gyűjtötték. A rossz minőségű méz folyékony és sosem kristályosodik, fogyasztása után kellemetlen, furcsa íz marad a szájban.
... |
2015-03-19 09:20:14 |
|
|
|
|
|
|
... ciszták kezelésére javasolható magjának főzete, olaja. A felduzzadt, ödémás testrészt aromaolajával is bedörzsölhetjük a jobb eredmény érdekében a belső kezelés mellett.
A vér cukortartalmát csökkenti, ezért cukorbetegek kezelésében szerepet kaphat ellenőrzés mellett. Az izomzat vérellátását javítja, feszültségét, fájdalmait csökkenti, ha olaját bemasszírozzuk. A vérnyomást c... |
|
2014-04-12 09:17:34 |
|
|
|
|
|
|
... magokat összegyűjteni, majd a cseresznyehiányos időszakban naponta 10-15 magot megtörni és elfogyasztani.
Mint minden gyümölcsöt, a cseresznyét is csak magában szabad enni, magas cukortartalma és savtartalma miatt. Fehérjékkel, keményítőtartalmú ételekkel összeerjed.
Soha ne együnk cseresznyét étkezés után, csak előtte vagy helyette! Így nem savasít, hanem, mint a citrom... |
|
2013-07-01 08:12:01 |
|
|
|
|
|
|
... a koránt sem dicsérő címet, előtte évben pedig a Danone Actimel. A Monte tejital amiatt kapta az
MONTE
olvasók legtöbb szavazatát (több mint 30 ezer szavazat), mert cukortartalma a kóláéhoz hasonló, kb. 8 kockacukornyi, azaz 12 %-nyi. Étkezések között javasolták fogyasztását főleg gyerekeknek. A Monte termékekre egyébként általánosságban igaz ez a magas cukortartal... |
2013-04-29 05:54:39 |
|
|
|
|
|
|
... citromban a fajtától függően 50-100 mg C-vitamin van. A zöld citrom vagy más néven Limett még aromásabb, ízletesebb, lédúsabb és a vitamin tartalma is magasabb.
A citrom cukortartalma nagyon alacsony, következésképpen a kalóriatartalma is csekély. Minden fogyókúra nélkülözhetetlen eleme a citrom.... |
2013-03-13 06:16:31 |
|
|
|
|
|
|
... táplálkozástani és fogyasztóvédelmi) szempont alapján értékelte. A szempontok között szerepelt egyebek között, hogy a termék tartalmaz-e aromát, édesítőszert, élőflórát, mekkora a cukortartalma, feltüntették-e rajta a tápértéket, milyen messziről szállítják, milyen a csomagolása. A TVE szempontjai alapján első helyen a Zöldfarm biojoghurt, második helyen a Cserpes Műhely joghurtja... |
2013-02-14 07:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... megelőzésben is nagy segítségünkre lehetnek.
A kandírozással szemben az aszalt gyümölcsöket nem áztatják az aszalás előtt cukorszirupba, csak hagyják megszáradni, így a természetes cukortartalma marad benne a gyümölcsben.
Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.... |
2013-01-24 19:53:56 |
|
|
|
|
|
|
... természetes táplálék segíti elő ugyanis a szervezet lúgosítását, vannak pl. olyan gyümölcsök, melyek savasítják szervezetünket: ilyen pl. a narancs, illetve narancslé, alma és almalé. Ezek cukortartalma ugyanis egyáltalán nem kívánatos az emberi szervezet számára. Ezeket lúgos vízzel hígítva érdemes fogyasztani.
Melyek azok a természetes táplálékok, melyeket dr. Young l... |
2013-01-08 12:53:37 |
|
|
|
|