|
|
|
... tojás sárgája1 evőkanál só10 dkg reszelt sajtTetejére:1 tojás20 dkgsajtízlés szerint köménymagízlés szerint pirított napraforgómagElkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk... |
2024-01-24 22:59:26 |
|
|
|
|
|
|
... dl tej
1 e.k. só
2 kávéskanál kristálycukor
étolaj
45 dkg tejföl
20 dkg trappista sajt
3-4 gerezd fokhagyma
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a h... |
|
2023-06-27 18:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... végül a felfuttatott élesztőt és gyúrjuk össze. Lágy, kellemes tapintású, könnyen kezelhető, de nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Nem kell pihentetni.
A töltelékhez a lecsepegtetett cukros szilvát keverjük össze a többi hozzávalóval: a búzadarával, darált keksszel, őrölt fahéjjal, a citrom reszelt héjával.
A tésztát vegyük ketté: enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk ... |
2022-09-08 23:01:11 |
|
|
|
|
|
|
... tepsi méretére: 35 x 25 cm.Igyekezzünk pontosan, sarkosan nyújtani, és sütőpapírral borított tepsibe fektetjük az első lapot.
Megkenjük az első adag lekvárral, meghintjük az első adag cukros dióval,és folytatjuk ugyanígy még kétszer (tészta, lekvár, cukros dió).
A tetejére jön a 4. tésztalap, ezzel fedjük be. Egy villával több helyen egészen a tepsiig beleszúrunk.|... |
|
2020-12-07 14:29:42 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól össze... |
|
2020-09-03 10:53:08 |
|
|
|
|
|
|
... dl olaj
A töltelékhez:
20 dkg olvasztott margarin
1 tk só
20 dkg sajt
A kenéshez:
1 db tojás
só (durva szemű)ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30 perc... |
2019-04-30 19:17:10 |
|
|
|
|
|
|
... kenéshez:
1 db tojás
só (durva szemű)
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat formálunk. Így pihentetjük letakarva 30... |
2019-03-03 08:25:29 |
|
|
|
|
|
|
... darált mák
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
kevés liszt
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval, a tojássárgájával, a felfuttatott élesztővel és az olvasztott vajjal robotgéppel bedagasztjuk, hogy sima, lágy kelt tésztát kapjunk. (Ha... |
2018-12-25 09:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés: A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citro... |
2018-10-24 21:02:59 |
|
|
|
|
|
|
... búzadarát addig, amíg sűrű lesz (ha nem sűrűsödik be eléggé, tegyél még bele egy evőkanál darát). Amíg a dara fő, keverd a vajat a porcukorral habosra. Ha megfőtt a dara, hűtsd langyosra, és a cukros vajjal keverd össze.Ha ezzel megvagy, válaszd a krémet kétfelé, az egyik felébe a rumot, a másikba a kakaóport keverd.
Az első tésztalapot fektesd egy tálcára, kend meg... |
2018-10-22 14:23:08 |
|
|
|
|