|
|
|
... tudod fogadni, ha szeretnek? Te magad képes vagy feltételek nélkül, odaadóan szeretni? Keresd a szerelemben az örömforrást!
Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem szükséges cukrot magunkhoz venni az édes élet megteremtéséhez. Ne nassolj, gyakorolj önfegyelmet!
Gondold át, hogy milyen alkalmakkor szoktál édességet enni - biztosan akad lelki mozgatórugója. Viz... |
2024-04-17 14:10:39 |
|
|
|
|
|
|
... is elveszíthetik vonzerejüket. A túl kevés táplálék bevitele pedig okozhat alultápláltságot, kiszáradást és fogyást is. Az ételek ízének megváltozása azt is eredményezheti, hogy túl sok cukrot vagy sót adunk az ételeinkhez, ami pedig növelheti a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatait. A szaglás és az ízlelés elveszítése akár még ételmérgezést is okozhat, hiszen nem érezzük ... |
|
2024-04-16 19:52:38 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál kakukkfű.
Elkészítése:
Első lépésként dinszteljük meg egy kevés olajon a felszeletelt lila hagymát. Menet közben adjunk hozzá egy kevés sót, majd adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is. Ezután keverjük hozzá az összes fűszert és a vörösbort. A hagymának nagyon puhának kell lennie, így még adhatunk hozzá főzés közben egy kevés vizet. Vigyázzunk, hogy ... |
2024-03-22 22:39:49 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
5 tojás,
15 dkg kristálycukor,
13 dkg liszt,
2 dkg kakaópor,
2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot keverd habosra a mixerrel.
Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a
kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, elő
melegített sütőben 170 fokon kb. 10-12 percig süsd.
Hagyd kihűlni.[/... |
|
2024-03-17 10:59:34 |
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett héjjal nem biztos, hogy javasolnám) ízesítjük. Majd 1/4 liter vízben megfőzünk 500 gramm cukrot és ezt lehűtve hozzáöntjük a leszűrt dióesszenciához.
Több helyen lehet olvasni, hogy a diólevélnek hámosító hatása van. Lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészs... |
|
2024-03-10 21:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... ismert.
Hajdanán Európai kinin néven ismerték. A kőrisfa kérgét étvágy és anyagcsere fokozó, valamint lázcsillapító hatása miatt használták. Vidéken kőrisfalevelet főztek ki, cukrot adtak hozzá, és erjesztés után frissítőként fogyasztották, de lábadozóknak is adták.
Kérgéből néha édes nedv, ,,manna" folyik, ezért szokták mannakőrisnek is nevezni.... |
2024-02-25 20:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... bedörzsölésére használják.
Ibolyaszirup készítés
100 g vízzel leforrázunk 50 g ibolyavirágot egy napi állás után leszűrjük, majd a szüredéket gyengén felmelegítjük és 150 g cukrot feloldunk benne. 1 evőkanálnyi használható fejfájás és lázas állapot csökkentésére.
Intelmek az ibolya fogyasztásával kapcsolatban!
Mérsékelten használandó, mert a benne... |
2024-02-22 19:31:55 |
|
|
|
|
|
|
... bioaktív hatását. A méhpempő elsősorban a méhanya tápláléka, de élete első három napján minden méhlárva ezt a táplálékot kapja. A méhpempő sok összetevőből áll; tartalmaz fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket.
Ebben a cikkben felfedezzük a méhpempő gyógyító erejét és az egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
|... |
2024-02-21 20:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... fel.
Igazából a gyümölcslekvár is nagyon jó cukorhelyettesítő. Általában ugyan cukorral készül, de ha lekvárral ízesítünk, jóval kevesebb cukor kerül majd az adott ételbe, mintha finomított cukrot használnánk. Milyen lekvárral ízesíthetjük meg az ételeinket? Jó lehet a bogyókból, a csonthéjas termésekből, a körtéből és az almából készült lekvár is.
A stevia D... |
2024-02-18 22:20:57 |
|
|
|
|
|
|
... számított, csak kivételes alkalmakkor fogyasztották azt, nem úgy, mint ma, amikor besétálva egy üzletbe nehéz olyan terméket találnunk a polcokon, amelyek valamilyen formában ne tartalmaznának cukrot. De talán még ennek fényében is drasztikusnak hat az a tény, hogy az 1800-as évek átlagos cukorfogyasztásához képest, ami 4,5 kg volt évente, ma ez a szám már 45 kg-re növekedett!... |
2024-02-17 22:41:13 |
|
|
|
|