Belépés
Több mint 163 kilométer út újul meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
... az avatáson el mondta: ennek a vidéknek a szennyvízcsatorna megépülte után, húsz éve ez a második legnagyobb beruházása. Hozzátette, erre a napra nagyon legalább két évtizede várt a dél-borsodi térség, eddig csak toldozásra-foltozásra futotta, csakhogy járható legyen.
Tállai András úgy fogalmazott: az új út az "életet jelenti" a kistelepüléseken élőknek, azt, hogy fontosak az...
2018-09-21 14:12:01
Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között
...
Az államtitkár, aki a dél-borsodi térség fideszes országgyűlési képviselője is, azt mondta: a kerékpárútnak és a mezőkövesdi beruházásnak köszönhetően olyan fejlesztés indulhat el pályázati támogatásból, amely a települések turisztikai értékeire, adottságaira alapoz.
Ilyenre Dél-Borsodban még nem volt példa, annak ellenére, hogy számos, jelentős fejlesztés valósult már ...
2018-01-12 16:33:07
Nem találni munkást a munkaalapú Magyarországon
... mondjuk a takarítás vagy az eladói munka, nem fizet annyit, hogy fedezze ezeket a költségeket, így bár ezt valószínűleg el tudná végezni egy nyolc általánost végzett munkanélküli is egy borsodi faluból, mégsem tud elköltözni a falujából.

Az ingázásra még sokkal inkább hajlandók a magyarok, 2004-ben a dolgozók 10 százaléka ingázott, igaz, ebben benne vannak azok is, aki...
2016-02-01 16:47:33
Fazekas Sándor: több pénz jut természetvédelmi célokra
...
A BNPI a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet védett gyepterületeinek természetvédelmi kezelésére, fenntartására, extenzív tartástechnológiára alapozott, Magyarországon őshonos védett ló- és juh fajták tartására szolgáló állattartó telepet alakított ki, amelyre több mint 700 millió forint uniós támogatást nyert.
A beruházásnak köszönhetően mintegy 200 egyedből álló furioso-...
2015-09-07 14:33:05
Petőfi Sándor: A Tisza
... az Ér-Berettyó-Körösök menti útvonalát, pályája északra tolódott és észak-nyugati kanyarra kényszerült az Alföld északi peremén. További útvonalát a Bodrogközből a hortobágy-kunsági és a borsodi-hevesi-jászsági területek határán ugyancsak süllyedékek jelölték ki. E mederváltozások során a Tisza keresztezte jobb parti mellékfolyóit és több ágra szakadt. Vize egyrészt a mellékfolyók...
2014-04-19 20:02:58
Borsod vagy Cigányia?
... 84%-al nőtt! Ezek az adatok mind jelzik a cigányság felbátorodását és ,,szabadon eresztését" a megyében. Borsodban a helyzet kísértetiesen hasonlít az Apartheid utáni Dél-Afrikára, a borsodi falvakban már hasonló a helyzet, elektromos kerítés és az ágy mellé készített sörétes nélkül már aligha lehet biztonságosan aludni.

A legutóbbi hír pedig, hogy a Miskolci Egyet...
2013-06-17 18:10:18
Budai Gyula: politikai hecckampány indult a magyar vidék ellen
... gazdafórumon elmondta, 2011-ben precedensértékű döntés született a Legfelsőbb Bíróság végzésével abban az ügyben, amely mintegy 4-5 ezer hektárnyi, döntően termőföld haszonbérletét érintette a dél-borsodi területen. A bíróság ugyanis semmisnek nyilvánította az állam számára előnytelen, a Bükki Nemzeti Park és a Mariano Kft. között 1995-ben létrejött földbérleti szerződést.
Mi...
2012-05-22 21:04:38
szeretettel
... annyira önálló! Saját lakása van, amikor férjez ment, elköltözött Görömböly-Tapolcára, s hogy megözvegyült, továbbra is odakinn lakik. Örökké úton van, turistáskodik, tagja többek között a Borsodi Barlangi Mentőszolgálatnak, s még mászóiskolát is vezet fiatal hegymászók részére...

Ny: Maradjunk a barlangoknál. Miután a két lány eltűnt, önök, a szülők! aggódtak értük leg...
2012-04-09 10:56:41
szeretettel
...

ELSÕ RÉSZ
HOL TEREM A MAGYAR VITÉZ?
1
A patakban két gyermek fürdik: egy fiú meg egy leány. Nem illik tán, hogy együtt fürödnek, de ők ezt nem tudják: a fiú alig hétesztendős, a leány két évvel fiatalabb.
Az erdőben jártak, patakra találtak. A nap tüzesen s...
2011-05-17 17:33:09
Szálasi Ferenc országjárása
...
Csonka Emil: Szálasi Ferenc országjárása

...Ajánlom ezt a könyvet a hungarista harcosoknak,
akik mindent feláldoztak, rendőri felügyeletet, internálást, börtönt,
fogházat és fegyházat vállaltak, akik állásukat vesztették,
akik megszégyeníttettek, megrugdostattak, megcsúfoltattak és megköpdöstettek.
Ajánlom ezt a könyvet a hungarista m...
2011-01-02 15:42:23
1 2 
Címkék: Fazekas Sándor, Petőfi Sándor, Budai Gyula, Szálasi Ferenc, Tállai András, Ilyenre Dél-Borsodban, Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzet, Miskolci Egyet, Legfelsőbb Bíróság, Bükki Nemzeti Park, Mariano Kft, Borsodi Barlangi Mentőszolgálatnak, TEREM MAGYAR VITÉZ, Csonka Emil, munkaalapú Magyarországon, magyar vidék, szennyvízcsatorna megépülte, második legnagyobb, napra nagyon, dél-borsodi térség, kistelepüléseken élőknek, mezőkövesdi beruházásnak, települések turisztikai, takarítás vagy, eladói munka, nyolc általánost, borsodi faluból, beruházásnak köszönhetően, adatok mind, cigányság felbátorodását, helyzet kísértetiesen, borsodi falvakban, dél-borsodi területen, bíróság ugyanis, állam számára, hungarista harcosoknak, gyepterületeinek, természetvédelmi, kistelepüléseken, megköpdöstettek, megrugdostattak, megcsúfoltattak, precedensértékű, mederváltozások, haszonbérletét, magyarországon, felbátorodását, nyilvánította, fenntartására, biztonságosan, kerékpárútnak, turistáskodik, országgyűlési, mellékfolyóit,
© 2013 TVN.HU Kft.