Belépés
Ferenc pápa vasárnap délben: 01.17
Jézus nem névjegykártyát ad, hanem meghív egy találkozásra!
Január 17-én délben a Szentatya déli Angelus imáját online közvetítették a Vatikánból. Az első tanítványok meghívásáról szóló evangélium kapcsán Ferenc pápa azt emelte ki, hogy a Jézussal való találkozás örökre emlékezetünkbe vésődik, és érdemes gyakran visszatérni ehhez az első erős tapasztalathoz.

Ferenc ...
2021-01-18 11:40:19
Ferenc pápa: A szeretettel végzett hétköznapi dolgok.....
... válnak!
A világjárvány miatt nem volt lehetőség arra, hogy január 10-én, Jézus megkeresztelkedésének ünnepén a Szentatya gyermekeket kereszteljen a Sixtus-kápolnában, ezért csak a déli Angelus keretében elmélkedett a keresztségről és üdvözölte az ezekben a napokban megkeresztelt gyermekeket és családjaikat.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. [link...
2021-01-11 15:19:46
Ferenc pápa vasárnap délben: 01.03
Isten szeret bennünket gyengeségeinkben!.
Január 3-án a Szentatya déli beszédét online közvetítették a vatikáni Apostoli Palota könyvtárszobájából. Az Angelus előtt a napi evangéliumról elmélkedve azt hangsúlyozta, hogy Isten kezdettől fogva kommunikálni akar velünk, Jézusban közénk jött lakni, és örökre velünk a kar maradni.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását...
2021-01-04 10:21:36
December 26-án, szombaton az első vértanúnak
... Ferenc pápa mai angelusa 12.27 magyar nyelven, teljes egészében.
Légy olyan, mint a pálma: kövekkel dobálják, s ő hullajt datolyát
Mert Isten az imádkozó, szerető és megbocsátó emberek alázatos bátorságán keresztül vezeti a történelmet. A sok rejtett szent, a szomszédunkban élő szentek, az élet rejtett tanúságtevői a szeretet apró tetteivel megváltoztatják a történelmet...
2020-12-28 12:34:58
Ferenc pápa: A megtérés feltétele,
... elimádkozásakor a karácsonyi készület két fő feladatáról elmélkedett a Szentatya: a világiasságtól való elfordulásról és az Istenhez való odafordulásról, az ő országának keresésétől; az Angelus után pedig a karácsonyfa és a Betlehem állítás fontos szerepére emlékeztetett. Ferenc pápa teljes vasárnapi beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/hirek/fer enc-p...
2020-12-06 20:43:48
Ferenc pápa vasárnap délben 11.15
... nagy ajándékot kapott: magát Jézust, de nem tartotta meg magának, a világnak adta, népének adta. Tanuljuk meg tőle kinyújtani kezünket a szegények felé!

A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvérek! Imáimban közel vagyok a Fülöp-szigeteki lakossághoz, mely sokat szenved egy tájfun rombolásától és főleg a tájfun által kiváltott áradásoktól. Szer...
2020-11-17 17:34:58
Ferenc pápa vasárnap délben 10.25
... kéri.
Aki igazán szereti Istent, az szereti felebarátját is!
Október 25-én az Isten iránti és a felebaráti iránti szeretet kettős-egy főparancsáról elmélkedett a Szentatya a vasárnap déli Angelus elimádkozása előtt, után pedig a megszokott köszöntéseken túl tizenhárom új bíboros kinevezését jelentette be.

Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. [l...
2020-10-25 22:45:51
Ferenc pápa: Alázattal, mégis bátran építsük a szeretet ....
Ferenc pápa: Alázattal, mégis bátran építsük a szeretet civilizációját!
A Szentatya október 18-án az adófizetés kérdéséről szóló evangéliumi szakaszról elmélkedett a vasárnap déli Angelus elimádkozásakor, majd megemlékezett a missziós világnapról, és szót emelt Líbia békéje érdekében.
Ferenc pápa teljes beszédének fordítását közreadjuk. https://www.magyarkurir.hu/h...
2020-10-19 12:32:18
Ferenc pápa vasárnap déli beszéde 09.06
... testvéri kapcsolatokat alakíthassunk ki, amelyek a kölcsönös megbocsátáson és mindenekelőtt Isten irgalmának legyőzhetetlen erején alapulnak!

*

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvérek!
Köszöntelek mindannyiatokat, rómaiak és más országokból érkezett zarándokok: családok, egyházközségi csoportok, egyesületek.
Külön is kösz...
2020-09-06 21:53:49
Ferenc pápa beszéde 08.16
... tanúságtételével továbbadjuk másoknak, hogy legyen bátorságunk közeledni Jézushoz, és azt mondani neki: ,,Uram, ha akarod, meg tudsz gyógyítani engem!"

A Szentatya szavai az Angelus elmondása után:
Kedves testvérek!
Továbbra is imádkozom Libanonért és a világ többi drámai helyzetéért, amelyek szenvedést okoznak az embereknek. Gondolok a drága Fehéro...
2020-08-17 09:28:32
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Apostoli Palota, Mert Isten, szeretettel végzett, első vértanúnak, megtérés feltétele, első tanítványok, első erős, világjárvány miatt, déli Angelus, napokban megkeresztelt, vatikáni Apostoli, napi evangéliumról, élet rejtett, szeretet apró, karácsonyi készület, világiasságtól való, világnak adta, szegények felé, tájfun rombolásától, tájfun által, szereti felebarátját, felebaráti iránti, vasárnap déli, megszokott köszöntéseken, szeretet civilizációját, adófizetés kérdéséről, missziós világnapról, kölcsönös megbocsátáson, világ többi, drága Fehéro, gyengeségeinkben, tanúságtételével, megváltoztatják, elimádkozásakor, mindannyiatokat, tapasztalathoz, emlékezetünkbe, névjegykártyát, legyőzhetetlen, szomszédunkban, világiasságtól, civilizációját, odafordulásról, megkeresztelt, alakíthassunk, kapcsolatokat, közvetítették, megbocsátáson, mindenekelőtt, egyházközségi, keresztségről, megemlékezett, evangéliumról, elfordulásról, emlékeztetett, köszöntéseken, főparancsáról, világjárvány, rombolásától, meghívásáról,
© 2013 TVN.HU Kft.