Belépés
Meghosszabbította a Pentagon a déli határra rendelt katonák szolgálatát
... héten éppen azon a napon hozta meg a döntést, amelyen a Pentagon bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárt csoportosított át a minisztérium különböző fejlesztésekre szánt költségvetéséből a határra tervezett fal mintegy 280 kilométeres szakaszának megépítésére.
Az illegális bevándorlásról tárgyalt kedden Washingtonban Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter is.
A mexikói di...
2019-09-11 07:04:36
Brexit - Barnier: aggasztó Johnson ír határral kapcsolatos álláspontja
...
Barnier Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) után az unióban maradó 27 tagállam nagykövete részvételével zajló brüsszeli konferencián hangsúlyozta, úgy tűnik, hogy Johnson aláássa az egész Írország gazdaságának és az észak-déli együttműködés megőrzésének céljait. A brit kormány ugyanis még mindig nem tett konkrét javaslatot arra, hogy mikért kívánja elkerülni a...
2019-09-05 13:12:12
Az amerikai védelmi tárca 3,6 milliárd dollárt csoportosít át a falépítésre
...
Az amerikai-mexikói határra tervezett fal 280 kilométeres szakaszának építésére fordítandó összeget a Pentagon közlése szerint a tárca 127 beruházására - helyi és külföldi katonai létesítmények építésére és modernizálására - szánt költségvetésből vonják el. A szóvivő közölte: az érintett beruházásokat nem vetik el, csak elhalasztják.
A Pentagon egyelőre nem hozta nyilvá...
2019-09-04 07:04:14
Amerikai legfelsőbb bíróság: Trump átcsoportosíthat pénzt a határfal építésére a Pentagontól
... döntést.
"Remek, na...
2019-07-27 07:04:41
Svéd környezetvédő aktivista: az EU-nak meg kell kétszereznie klímavédelmi célkitűzéseit
... összhangban a párizsi egyezményben rögzített célkitűzéssel, miszerint a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani, illetve törekedni kell az 1,5 Celsius-fokos határra, akkor 2030-ra az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése legkevesebb 80 százalékos lehet a kitűzött 40 százalékhoz képest - mondta.
A svéd aktivista a légkör átlaghőmérsékleté...
2019-02-21 14:51:29
Kalifornia és 15 tagállam pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot miatt
... vádolja Donald Trump elnököt, hogy "kirívó módon nem veszi figyelembe a hatalmi ágak szétválasztását", mert a kongresszus megkerülésével szövetségi pénzeket irányít át az amerikai-mexikói határra tervezett fal építéséhez.
"Trump elnök egy saját maga által létrehozott alkotmányos válság felé sodorja az országot" - olvasható a bírósághoz benyújtott dokumentumban.
A perbe...
2019-02-19 07:05:05
Trump tanácsadója: az elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határozatát a rendkívüli állapotról
... összeget irányoz elő a határbiztonság erősítésére. Emiatt aztán rendkívüli állapotot hirdetett ki Donald Trump annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzt.
"Teljesen nyilvánvaló, hogy az elnök meg fogja védeni a rendkívüli állapotról szóló döntést" - fogalmazott Miller, a műsorvezető kérdésére hoz...
2019-02-17 20:52:59
Szakértő: Trump demonstrálni akarta, hogy stabil a politikai helyzete
... aktuális csatornán szerdán azt mondta, ugyanakkor érezni lehetett a beszédben az elnök és a demokrata többségű képviselőház között feszülő ellentétet is, amely - egyebek mellett - a déli határra tervezett fal építése miatt alakult ki.
Ezzel kapcsolatban megjegyezte, habár egyelőre nem látni a kompromisszum lehetőségét, Trump arra törekszik, hogy legyen kongresszusi felhatalma...
2019-02-06 09:01:12
Donald Trump: túl egyszerű kiút lenne a rendkívüli állapot kihirdetése
... anélkül, hogy a hétvégére megállapodtak volna bármiféle tárgyalási napirendben. Mindkét fél hajthatatlan: az elnök csakis olyan költségvetést hajlandó aláírni, amely az amerikai-mexikói határra tervezett fal felépítésére kért több mint ötmilliárd dollárt is tartalmazza. A kongresszus demokrata párti vezető politikusai viszont kitartanak amellett, hogy előbb megszavazzák a kormányz...
2019-01-12 07:04:25
Salvini az EU Izraellel szembeni politikáját ostorozta Jeruzsálemben
... Netanjahuval.
Kedden megbeszélést folytatott Gilád Erdán belbiztonsági miniszterrel is, akivel az EU és az ENSZ Izrael-ellenes határozatait vitatta meg. Első útja Izraelben a libanoni határra vezetett, ahol megtekintette a Hezbollah egyik alagútját, amelyre a minap bukkantak rá izraeli katonák.
Izraeli útja előtt Matteo Salvini találkozót kért Reuven Rivlin államelnökt...
2018-12-12 12:01:42
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: Donald Trump, Washingtonban Marcelo Ebrard, Barnier Nagy-Britannia, Gilád Erdán, ENSZ Izrael-ellenes, Matteo Salvini, Reuven Rivlin, déli határra, amerikai védelmi, határfal építésére, rendkívüli állapot, elnök kész, szövetségi parlament, rendkívüli állapotról, politikai helyzete, napon hozta, minisztérium különböző, határra tervezett, illegális bevándorlásról, unióban maradó, egész Írország, észak-déli együttműködés, brit kormány, amerikai-mexikói határra, szóvivő közölte, érintett beruházásokat, párizsi egyezményben, üvegházhatású gázok, svéd aktivista, légkör átlaghőmérsékleté, hatalmi ágak, kongresszus megkerülésével, saját maga, bírósághoz benyújtott, határbiztonság erősítésére, mexikói határra, műsorvezető kérdésére, demokrata többségű, kompromisszum lehetőségét, hétvégére megállapodtak, elnök csakis, kongresszus demokrata, libanoni határra, minap bukkantak, átcsoportosíthat, költségvetéséből, modernizálására, szétválasztását, külügyminiszter, költségvetésből, bevándorlásról, megkerülésével,
© 2013 TVN.HU Kft.