Belépés
Közgazdászok: a Nobel-díjasok rávilágítanak a klímaváltozás okozta globális gazdasági problémákra
... fejlődést, amelyben a tudás szerepe jelentős mértékben felértékelődik. Helyes tehát a tudásra mint tőkére tekinteni, amely az értékteremtésben meghatározó helyet foglal el.
A két díjazott munkájának tanulmányozása, az eredmények alkalmazása a hazai kutatók, elemzők számára is nagy segítséget jelenthet a tartós, fenntartható növekedés feltételeinek megismerésében és megteremté...
2018-10-08 17:49:58
Öt év múlva jönnek a pitypang gumik
... gumiabroncsokig.
A münsteri biotechnológiai módszer segítségével a tudósok optimalizálni tudják az iparilag hasznosítható pitypang termesztési idejét. Az elismeréssel járó 10 ezer eurós összeget a díjazottak a Münsteri Egyetem bot...
2018-08-14 19:51:22
Semjén Zsolt: a magyar nemzet érdeke a megmaradás és a gyarapodás
... amelyet beárnyékolt a Ceausescu-diktatúra. Ez Lőrincz Csabát a szabadság természetének mélyebb megismerésére ösztönözte. Társaival kisebbségvédelmi politikát épített fel.
Az idei díjazott Vizi Balázs jogász, politológus, egyetemi docens, az MTA köztestületének tagja, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi jogi tanszékének vezetője.
Semjén Zsolt a díjazottról azt mond...
2018-06-22 18:03:29
Környezetünkért Díj Nemes Claudiának
... InfoSzigetköz (és InfoMosonmagyaróvár) Média főszerkesztőjét.

A hivatalos ünnepség Budapesten, az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében került megrendezésre. Az összesen 67 díjazott között szerepeltek neves professzorok, kutatók, médiatulajdonosok, újságírók, óvó- és iskolai pedagógusok, referensek, ügyintézők, aktív és nyugállományba vonuló szakemberek.

A...
2018-06-11 07:40:10
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat
... részesült.
A névadó emlékének gondozását elismerő In Memoriam Gábor Dénes elismerést Gál József matematikusnak és Weisz Ferenc matematikusnak ítélték oda.
Az elismerések indoklásai a díjazottak sikeres szabadalmait és találmányait, vállalkozói és oktatási tevékenységét, tudományszervezési eredményeit és társadalmi szerepvállalását is kiemelték.
A Gábor Dénes Tudom...
2017-12-14 17:33:24
Az Európai Kutatási Tanács által támogatott kutatók közül négy magyar
... tudományok széles körét felölelik. A támogatás a becslések szerint 2000 munkahelyet teremt majd doktori fokozattal rendelkező kutatók, doktoranduszok és olyan szakemberek számára, akik a díjazott kutatók csapatában dolgoznak majd. A támogatottak 22 európai országban folytatják majd kutatásukat.
Magyarországról négy kutató nyerte el az EKT támogatását, melynek összege legfelje...
2017-11-28 16:53:48
Átadták a Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet
... vezetője laudációjában úgy fogalmazott, Berkes Antal angol és francia nyelven is elkészített, 800 oldalas értekezése az elmúlt évek erős mezőnyében is kiemelkedik.
Hangsúlyozta, a díjazott dolgozat azzal foglakozik, hogy az emberi jogokat mennyire lehet érvényre juttatni azokban a krízisövezetekben, amelyeket egyetlen állam sem tud hatékonyan ellenőrizni.
Ez a téma azért...
2017-10-26 17:43:40
Bakk Miklós politológus kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat
... európai parlamenti képviselő szerint a gyakorlati szempontok mellett elengedhetetlen a kisebbségi kérdés elméleti kutatása, és Bakk Miklós Erdély egyik legjobb elméleti szakértője. Ahogyan a díjazott megfogalmazta, stratégiaváltásra van szükség, amely a Székelyföldet is a modernizációs centrumok közé emelné, ahonnan minták sugároznának szét - mondta Gál Kinga. Azt kívánta, minél t...
2017-06-17 07:17:23
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait
... szenzor (Molnár Áron - Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma) és a 3D nyomtat...
2017-05-24 15:10:40
Nemzetközi elismerést kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program
... és a matematika iránt.
A StarT pályázaton két kategóriában lehetett indulni a kijelölt időszakban megvalósult projektekkel, illetve jó gyakorlatokkal. A kategóriánként három-három díjazottat 36 országból érkezett, több mint nyolcszáz pályamunka közül választották ki.
A pályázaton az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport két projektjét - oktatási kategóriában ...
2017-05-23 15:13:26
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Semjén Zsolt, Környezetünkért Díj Nemes Claudiának, Gábor Dénes-díjakat, Európai Kutatási Tanács, Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet, Bakk Miklós, Lőrincz Csaba-díjat, Münsteri Egyetem, Lőrincz Csabát, Vizi Balázs, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Agrárminisztérium Darányi Ignác, Memoriam Gábor Dénes, Weisz Ferenc, Gábor Dénes Tudom, Berkes Antal, Bakk Miklós Erdély, Molnár Áron, Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma, MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport, klímaváltozás okozta, pitypang gumik, magyar nemzet, idei Gábor, ifjúsági tudományos, tudás szerepe, tudásra mint, értékteremtésben meghatározó, eredmények alkalmazása, hazai kutatók, münsteri biotechnológiai, tudósok optimalizálni, iparilag hasznosítható, elismeréssel járó, szabadság természetének, idei díjazott, hivatalos ünnepség, névadó emlékének, elismerések indoklásai, díjazottak sikeres, becslések szerint, díjazott kutatók, elmúlt évek, díjazott dolgozat, emberi jogokat, téma azért,
© 2013 TVN.HU Kft.