Belépés
Kizárták a Moszkvához hű ukrán ortodox egyházból az egyházegyesítésben részt vevő metropolitákat
... hogy joga van az ökumenikus pátriárkának dönteni a kérdésben, továbbá visszavette Moszkvától joghatóságát az ukrán ortodox egyház fölött. A konstantinápolyi szinódus október elején úgy döntött, hogy amint létrejön az egyesített ukrán ortodox egyház, az ökumenikus pátriárka megadja az új egyházvezetőnek a tomoszt, vagyis az önállóságról szóló iratot.
Ennek érdekében egyesíten...
2018-12-17 14:41:51
Potápi Árpád János: az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak
... projektet lebonyolító KMPSZ-nek, hogy Kárpátalján jó ütemben és arányait tekintve a többi régiónál gyorsabban valósul meg a program végrehajtása. Emlékeztetett arra, hogy a kormány nemrég döntött az óvodafejlesztési program harmadik ütemének a beindításáról. "A célunk az, hogy minden magyar gyermek, sőt a vegyes házasságban születettek is korszerű, magyarul nevelő óvodába járjanak...
2018-12-17 14:32:02
Semjén: minden nemzet egyszeri és megismételhetetlen érték
... nyelvhasználathoz való jogáról, a kisebbségeket érintő ügyek eldöntésében való érdemi részvételről, a határokon átívelő szabad kapcsolattartásról.
A magyar kormány 1995. szeptember 21-én döntött arról, hogy december 18-a a Kisebbségek napja, és ekkor alapították a Kisebbségekért díjat is. 2012. április 16-án az Országgyűlés a napot a Nemzetiségek napjának, az ez alkalomból od...
2018-12-17 13:01:49
Újabb RMDSZ-elnöki mandátumra pályázik Kelemen Hunor
... az az ember, akinek nincsenek dilemmái, az is megfordult a fejemben, hogy (...) ennyi idő elteltével talán elérkezett az idő a változásra a szövetségen belül. Végül a folytatás mellett döntöttem. Azt mérlegeltem, hogy az érdekképviselet nyerjen" - jelentette ki a magyar újságírókkal folytatott háttérbeszélgetésen.
Kérdésre válaszolva a szövetségi elnök elmondta, ha rajta múl...
2018-12-17 12:21:57
Novák Katalin: 17 ezer család jogosult a gyermekek otthongondozási díjára
...
Novák Katalin elmondta, a juttatás havi bruttó 100 ezer forint lesz, és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.
Az Országgyűlés arról is döntött, hogy a jövő év elejétől 15 százalékkal, 2022-ig pedig négy lépcsőben összesen 30 százalékkal emelkedik a hozzátartozó otthon gondozása esetén folyósítható ápolási díj összege.
Ha több ápolásra szoruló gyermek él e...
2018-12-17 09:21:00
Egy felmérés szerint a demokraták körében jelenleg Joe Biden a legnépszerűbb lehetséges elnökjelölt
... az ...
2018-12-16 20:06:29
Meghívást kapott Konstantinápolytól a frissen megválasztott új ukrán ortodox egyház vezetője
... hogy joga van az ökumenikus pátriárkának döntenie a kérdésben, továbbá visszavette joghatóságát az ukrán ortodox egyház fölött Moszkvától. A konstantinápolyi szinódus október elején úgy döntött, hogy amint létrejön az egyesített ukrán ortodox egyház, az ökumenikus pátriárka megadja az új egyházvezetőnek a tomoszt, vagyis az önállóságról szóló iratot.
Ennek érdekében egyesíte...
2018-12-16 15:05:35
Mária éneke
... neve,
irgalma megmarad nemzedékről nemzedékre az őt félőkön".

Hatalmas dolgot cselekedett karjával, szétszórta a szívük szándékában felfuvalkodottakat.
Hatalmasokat döntött le trónjukról, és megalázottakat emelt fel.
Éhezőket látott el javakkal, és bővelkedőket küldött el üres kézzel.
Felkarolta szolgáját, Izráelt, hogy megemlékezzék irgalmáról,...
2018-12-16 13:36:08
Koszovó felállította a Szerbiával folytatandó párbeszédet vezető csoportot
... és követelte, hogy tiltsák el Tachit a tárgyalások vezetésétől. A kormánypártok ekkor egy, tárgyalásokat vezető testület felállítását kezdeményezték, a létrehozásáról azonban csak most döntött az országgyűlés. Az ellenzék nem értett egyet a kormánypárti, ellenzéki és civil megbízottakból álló, 12 tagú tárgyalócsoport felállításával, ezért bojkottálta az ülést.
A területcseré...
2018-12-16 08:41:02
Új pártot alapított Dacian Ciolos volt román kormányfő
... sikeresen hátráltatják különböző alperesek.
Ciolos szombaton számolt be támogatóinak és a sajtónak arról, hogy a Románia Együtt Mozgalom alapítói a jogi huzavona láttán szeptemberben döntöttek alternatív megoldás kereséséről, mert attól tartottak, hogy pártjuk hivatalos bejegyzését jövő márciusig sem sikerül kiharcolniuk, és így nem állíthatnak jelölteket az európai parlament...
2018-12-15 20:12:17
1 2 3 ..........2098 2099 .....3147 3148 .....4195 4196 4197 
Címkék: Potápi Árpád János, Újabb RMDSZ-elnöki, Kelemen Hunor, Novák Katalin, Dacian Ciolos, Románia Együtt Mozgalom, kárpátaljai magyarságnak, gyermekek otthongondozási, felmérés szerint, demokraták körében, legnépszerűbb lehetséges, frissen megválasztott, ökumenikus pátriárkának, ukrán ortodox, konstantinápolyi szinódus, egyesített ukrán, ökumenikus pátriárka, önállóságról szóló, többi régiónál, program végrehajtása, kormány nemrég, óvodafejlesztési program, vegyes házasságban, kisebbségeket érintő, határokon átívelő, magyar kormány, szövetségen belül, folytatás mellett, érdekképviselet nyerjen, magyar újságírókkal, szövetségi elnök, juttatás havi, gyermek életkorától, hozzátartozó otthon, szívük szándékában, tárgyalások vezetésétől, kormánypártok ekkor, létrehozásáról azonban, sajtónak arról, jogi huzavona, európai parlament, konstantinápolyi, óvodafejlesztési, egyházvezetőnek, érdekképviselet, otthongondozási, tárgyalócsoport, metropolitákat, megbízottakból, megalázottakat, kisebbségekért,
© 2013 TVN.HU Kft.