Belépés
kenyérke és még
... futni az élesztőt, aztán elkeverem és annyi vizet öntök hozzá, hogy jó laza tészta legyen. Egy evőkanál étolaj- hogy puha legyen, -egy evőkanál ecet, hogy ne morzsálódjon! Aztán addig dagasztom még elválik az edény falától.
Pihentetem kelesztő tálban 30 percet, vagy egyéb tálban 45 percet.
Aztán átgyúrom, formába teszem (kapcsos tortaforma) és abban is pihen letakarva fé...
2022-11-23 16:53:00
Mindennapi kenyerünk
... és nem érződik ki, ne féljen tőle 1 e.k. olaj 1 csomag 7gr-os szárított por élesztő 8 g cukor 16 g só Ezeket ki dolgozom jól, egy nagyon finom állagú tészta lesz. Legalább 10 percig dagasztom. Majd 10 perc pihentetés után egy picit átdagasztom, de csak tényleg épp 1-2 percet. Majd 20 perc pihentetés. Én kelesztőtálba dolgozom össze, abba is hagyom. 20 perc után megformázom, sü...
2022-11-05 19:19:12
1 kg illatos, ropogós héjú kenyér, 3-4 perc munka, mindössze
... és nem érződik ki, ne féljen tőle1 e.k. olaj 1 csomag 7gr-os szárított por élesztő 8 g cukor 16 g só Ezeket ki dolgozom jól, egy nagyon finom állagú tészta lesz. Legalább 10 percig dagasztom. Majd 10 perc pihentetés után egy picit átdagasztom, de csak tényleg épp 1-2 percet. Majd 20 perc pihentetés. Én kelesztőtálba dolgozom össze, abba is hagyom. 20 perc után megformázom, süt...
2022-09-08 08:18:34
Kemencés kalács
... hozzáadjuk sót, cukrot és elkeverjük. Ehhez adjuk továbbá a puha vajat vagy rámát és az időközben felfutott élesztőt, és a többi tejet. Összekeverjük, majd dagasztjuk.
Kézzel 15-20 percig dagasztom. Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adhatunk hozzá.
Kb. 1-1,5 órára letakarva félretettem kelni. Ha hűvösebb van, hosszabb a kelesztési idő.
A kemencét köz...
2022-06-30 23:22:06
Kovászos házikenyér recept
... egy tálba mérem.

2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton.

3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit.

4.Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehetünk még hozzá ha szükséges.

5. Letakarom és megkelesztem. Kb.1 óra.

6. Ha megkelt, átgyúrom és gömbölyűre formázom. 1...
2018-05-03 14:30:53
Knédli
... élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). K...
2018-04-05 14:33:31
Szalagos fánk sárgabarcklekvárral
... tojássárgája
1/2 dl rum
csipet só
4 dl tej
olaj a sütéshez
sárgabaracklekvár a tálaláshoz


Elkészítés: Én kenyérsütőgépben dagasztom meg a tésztát, de ezt megtehetjük kézzel is. Kézzel történő dagasztás esetén az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukros tejben, mielőtt a többi hozzávalóhoz hozzáadnánk.

...
2018-01-31 23:33:22
Kell-e nekünk a 3 napos ünnep?
... kovász hozzávalóit egy tálba mérem.
2. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton.
3. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit.
4.Kb. 10 percig dagasztom. A liszt minőségétől függően egy kevés vizet tehetünk még hozzá, ha szükséges.
5. Letakarom és megkelesztem. Kb.1 óra.
6. Ha megkelt, átgyúrom és gömbölyűre formázom. 10 percig p...
2017-12-24 15:38:41
Erdélyi krumplis-magvas kenyér
... a dagasztótálba öntöttem a többi lisztet és a magvakat, majd a kovászt is beleöntöttem és végül a burgonyát is.

5
Bekapcsolom dagasztótálat 2-es fokozatra és 15 percig dagasztom. Azután kiszedem a tésztáta konyhapultra, lekenem egy evőkanál olajjal a tésztát.

6
Lefóliázom és letakarom a konyharuhával, majd hagyom kelni másfél órát.

7...
2017-01-18 16:32:18
Kenyér
... meleg annyira, hogy a kezem még bírja. Ha túl forró a víz, az nem tesz jót a tésztának, már rontottam el így... Majd az egészet összegyúrom. Ha összeállt, akkor kiteszem a deszkára és ott dagasztom tovább, nekem ott könnyebb. A tészta ne legyen se túl lágy, se túl száraz és túl kemény. Nedves tapintású, de rugalmas tésztát kell gyúrni. Majd visszateszem a teknőbe, letakarom és kel...
2017-01-14 09:59:31
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: evőkanál étolaj-, edény falától, nagyon finom, picit átdagasztom, puha vajat, időközben felfutott, többi tejet, tálba mérem, kovászra rámérem, tészta hozzávalóit, liszt minőségétől, kevés vizet, cukorral elkeverem, lisztet mélyebb, felfuttatott élesztőt, tálat olajjal, élesztőt futtassuk, kevés cukros, többi hozzávalóhoz, dagasztótálba öntöttem, többi lisztet, tésztáta konyhapultra, evőkanál olajjal, egészet összegyúrom, kenyérsütőgépben, összekeverjük, kelesztőtálba, dagasztótálba, konyharuhával, dagasztótálat, tojássárgája, konyhapultra, konyhapulton, morzsálódjon, megkelesztem, hozzákeverem, hozzávalóhoz, felfuttatott, bekapcsolnám, visszateszem, beleöntöttem, megformázom, minőségétől, átdagasztom, hozzávalóit, huzatmentes, összegyúrom, megtehetjük, félretettem, hozzáadnánk, bekapcsolom, pihentetés, mindennapi, gömbölyűre, házikenyér, kelesztési, elkeverjük, pihentetem, hozzáadjuk, dagasztjuk, lefóliázom, tálaláshoz, elkészítés, tortaforma, beleteszem, hólyagosra, dagasztom, mindössze, tésztának, időközben, szárított,
© 2013 TVN.HU Kft.