Belépés
Az Európai Bíróság nem támogatja a dalszövegei miatt elítélt katalán rapper kiadatását Madridnak
...
A luxemburgi székhelyű testület visszaküldte az ügyet az illetékes genti törvényszékhez. A bíróság arra szólította fel a belga hatóságokat, vizsgálják meg, hogy azok a cselekedetek, amelyek miatt a rappert hazájában elítélték, szintén bűncselekményeknek minősülnek-e Belgiumban, és elég súlyosak-e ahhoz, hogy igazolják az elfogatóparancs végrehajtását.
A bíróság azonban k...
2020-03-03 16:41:55
Paul McCartney musicalt ír egy filmklasszikusból
... vitte el a West Endre, London színházi negyedébe.
A musical szövegkönyvén a Billy Elliot és Elton John életrajzi filmje, a Rocketman forgatókönyvírója, Lee Hall dolgozik. A musical dalszövegeit McCartneyval együtt írják.
"Az élet csodaszép a kedvenc filmem. Minden benne van: vígjáték, pátosz és ritka emberség, ami minden nemzedéket megérint" - mondta el a Tony-díjas író....
2019-07-18 09:21:36
Valóban mellékes a dalszöveg?
Viszont Jimi Hendrixet, vagy a Hobot (pont a dalszövegei miatt) művészileg értékesnek tartom....
2017-11-17 12:37:32
Dévényi Ádámra emlékeznek a Gödörben
... mint a Vízöntő, a Tabula vagy a Vasmalom. Dalait legtöbben Rolls- és Bikini-átdolgozásai révén ismerik, ő írta a Bikini egyik legsikeresebb lemeze, az 1989-ben kiadott Közeli helyeken dalszövegeit, de ő szerezte például az Adj helyet, az Izzik a tavaszi délután, a Lakótelep, a Megadtam magam a mának, a Ne ébressz fel! és a Ne legyek áruló! szövegét is.
Több kitérőt tett, emlí...
2017-02-13 14:58:31
1956 - Öt formáció versenyez az Írószövetség zenei pályázatának döntőjében
... felvételére elég ajándék stúdióidő lesz, emellett hangszervásárlási utalványokat és irodalmi kön...
2017-01-18 13:53:21
BÚÉK 2017!_ M O Z I***06___Made In Hungaria
... a legjobban irigylek Fenyőtől: hogy egy csomó dalszövege - máig használatos szófordulatokat képezve - felszívódott a köznyelvbe, ami azért nem kevés, illetve a legtöbb. (A Hungária dalszövegeire általában nem szokás szót vesztegetni, pedig kétségtelenül műfajt teremtett ez a műnyelv, a parki jampi szleng, ez a minden mással összetéveszthetetlen, ironikus-játékos affektálás, amiben...
2016-12-27 18:28:23
Dalai tovább élnek . . .
... szeptember 21-én. Már elismert író és költő volt, amikor 31 évesen, 1966-ban New Yorkba költözött, ahol zenészként is letette névjegyét. Nem telt el sok idő, és erőteljes líraisággal megírt dalszövegei miatt a kritikusok csakhamar az idén irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Bob Dylanhez hasonlították.

Cohen rengeteg zenészt megihletett, sok szerzeményét dolgozták fel máso...
2016-11-11 21:27:03
Nobel-díj - Bob Dylan kapja az irodalmi elismerést
... "valószínűleg a legnagyobb ma élő költőnek" nevezte Dylant. Míg Mircea Cartarescu, a legsikeresebb kortárs román író, aki román nyelvre fordította és 2010-ben kötetben jelentette meg Bob Dylan dalszövegeit, fanyalogva fogadta és "sokkolónak" nevezte a dalszerző kitüntetésének hírét.
"Ha Bob Dylan irodalmi Nobel-díjat kaphat, akkor Stephen Kinget fel kellene venni a Rock and R...
2016-10-13 19:52:11
Kohut Katalin: Romantika (Vilma-Béla párbeszéd)
... hangokat, csak a csengő és szép énekhangokat, melyek élvezetet nyújtanak, úgy is mondhatnám, beleremeg a lélek, mert szüksége van rá. Néha előfordul, hogy néhány dallal az értékes dalszövegei miatt kivételt teszek. Én még emlékszem arra az időre, amikor divatba jött a rekedt, cigis hang. A Szépséget teljesen tönkretették.
- Ez volt a zenei apokalipszis célja és lényege, drág...
2016-06-27 21:34:36
VOLT Fesztivál - Lesz Slayer, Damien Rice, Sigma és GusGus is
... európai fesztivál címet kapta meg.
A világ egyik legismertebb trash metál zenekara, a 35 éves fennállását ünneplő Slayer pályafutása során kapott Grammy-díjat, kísérték botrányok dalszövegei és lemezborítói miatt, és vihart kavart a dobos ki-, majd visszalépése is. A siker azonban a három évtizeddel ezelőtti Reign in Blood című album óta töretlen. A zenekar az alapító-gitáros...
2016-01-20 10:12:04
1 2 3 4 5 
Címkék: Európai Bíróság, Paul McCartney, Dévényi Ádámra, Made In Hungaria, Kohut Katalin, VOLT Fesztivál, Lesz Slayer, Damien Rice, West Endre, Billy Elliot, Elton John, Viszont Jimi Hendrixet, Mircea Cartarescu, Stephen Kinget, dalszövegei miatt, irodalmi elismerést, luxemburgi székhelyű, illetékes genti, bíróság arra, belga hatóságokat, rappert hazájában, elfogatóparancs végrehajtását, bíróság azonban, musical szövegkönyvén, musical dalszövegeit, élet csodaszép, kedvenc filmem, 1989-ben kiadott, tavaszi délután, legjobban irigylek, csomó dalszövege, parki jampi, minden mással, kritikusok csakhamar, idén irodalmi, legsikeresebb kortárs, dalszerző kitüntetésének, értékes dalszövegei, zenei apokalipszis, világ egyik, siker azonban, három évtizeddel, szófordulatokat, elfogatóparancs, törvényszékhez, kitüntetésének, kétségtelenül, dalszövegeire, legsikeresebb, végrehajtását, hasonlították, szövegkönyvén, utalványokat, írószövetség, pályázatának, felszívódott, szerzeményét, apokalipszis, dalszövegeit, cselekedetek,
© 2013 TVN.HU Kft.