Belépés
Jó tudni a mélyfagyasztásról
... hónapon belül javasolt felhasználni. A vadhúsok és az egész baromfi 8-12 hónapig tárolható a mélyhűtőben, darabolva 9 hónapnál tovább ne tartsuk őket a fagyasztóban, a baromfi aprólékot és a darált húst pedig csak 3-4 hónapig hagyjuk ott. A nyers rostélyos, a bélszín vagy a karaj 4-12 hónapig áll el.

A főtt húsoknál a határ 2-3 hónap, a sonka, a virsli, a bacon, a szalo...
2018-10-20 22:04:05
Karfiol kicsit másképp
Karfiol kicsit másképp





Hozzávalók

Karfiol,
darált hús,
bacon,
só, bors, fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés

Karfiolt sós vízben kicsit megfőzni (ne legyen puha), egy tepsit kibélelni sütőpapírral...
2018-10-20 13:08:50
Nem volt kedve töltött káposztát készíteni...
... ötletesebbet!



Ha meguntad már a klasszikus ételeket, készítsd el ezt a finomságot.
Hozzávalók:

500 g darált hús,
300 g káposzta,
100 g rizs,
1 db tojás,
...
2018-10-20 00:20:30
Hányféle tócsni van?
... tálalják.
Gombás: a nyers krumplihoz keverik a megtisztított, apróra vágott gombát.
Görögös: tejföl helyett tzatzikivel öntik nyakon.
Húsos: maradék, apróra vágott sült húsokkal, vagy darált töpörtyűvel dúsítják a tésztáját, tejföllel, reszelt sajttal kínálják. A sajtot rá is lehet olvasztani.
Kefires: ízlés szerint sütnek rá sonkát, sajtot, esetleg mindkettőt ...
2018-10-09 14:21:16
Fűszerkeverékek/házilag
... megdinsztelem a vöröshagymát felöntöm paradicsomlével 1-2 teáskanállal teszek a fűszerkeverékből hozzá zellert és sót teszek még és felöntöm annyi folyadékkal hogy kb. 3 dl legyen ezt öntöm a párolt darált húsra! Sok sikert hozzá !
*****
11.Kínai öt fűszer keverék :

szegfűszeg
csillagánizs/ helyette kardamom
fahéj
szecsuáni bors/helyette:fekete...
2018-09-30 17:05:56
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda
... borsos az áruk. Emiatt kitaláltam egy új receptet, hogy mindenkinek jusson az asztalára ez a mennyei étek.

Hozzávalók 2 személyre:

2 db karalábé levelekkel
20 dkg darált sertéscomb
olaj tetszés szerint
1 kis fej vöröshagyma
1 közepes vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
pirospaprika ízlés szerint
só ízlés szerint
tejföl ízlés s...
2018-09-27 15:22:21
H.Kohut Katalin: Rakott kelkáposzta
... kelkáposzta, leszűröm.

A szójagranulátumot beáztatom Delikátos vízbe. A hagymákat apróra vágva megfonnyasztom az olajban, lehúzva beleteszem a pirospaprikát, majd beleteszem a darált húst, melyet sózok, borsozok, belenyomom fokhagymanyomóval a fokhagymákat. Addig kavargatom a húst, míg fehérré nem válik, meg nem fő, utána felöntve kevés vízzel hozzáteszem a szójagranulá...
2018-09-27 15:12:03
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... tetejét, és előmelegített sütőben, vagy kemencében kisütjük.
Még forrón átkenjük a dübbencsek tetejét zsírral.


Tőtike tormalevélben
Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 kg darált sertéshús, 3 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt
feketebors, 30 dkg füstölt szalonna, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 7 dl
paradicsomlé, 1 dl ecet, tormalevél, másfél evőkanál őrölt ...
2018-09-16 17:43:08
Brokkolival töltött canelloni
...


50 dkg darált pulykacomb
50 dkg brokkoli
25 dkg canelloni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
2 dl tej
reszelt sajt
oregánó
kakukkfű
olívaolaj
só, bors

A besamel mártáshoz:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A hagymákat ös...
2018-09-09 16:32:50
Húsos kosárka
... a hús nem a töltelék, hanem maga a kosárka. Természetesen ahogy mindig ez csak egy ötlet, variáljátok, ízesítsétek, töltsétek tetszés szerint.

Hozzávalók:
500 g marhahús, darált
1 fej vöröshagyma, finomra reszelt
1 db tojás
1 db padlizsán
1 db paprika
só, bors

A padlizsánt és a paprikát sütőben, magas hőmérsékleten süssük meg, a ...
2018-09-09 16:16:08
1 2 3 ..............................185 186 ................278 279 ...............370 371 372 
Címkék: Kohut Katalin, egész baromfi, baromfi aprólékot, darált húst, nyers rostélyos, bélszín vagy, karaj 4-12, főtt húsoknál, tepsit kibélelni, klasszikus ételeket, nyers krumplihoz, vöröshagymát felöntöm, fűszerkeverékből hozzá, párolt darált, mennyei étek, szójagranulátumot beáztatom, hagymákat apróra, dübbencsek tetejét, besamel mártáshoz, paprikát sütőben, fűszerkeverékből, fűszerkeverékek, paradicsomlével, nyírmártonfalva, megfonnyasztom, pirospaprikát, hőmérsékleten, tormalevélben, előmelegített, természetesen, megdinsztelem, megtisztított, teáskanállal, pirospaprika, vöröshagymát, csillagánizs, fokhagymákat, sütőpapírral, felhasználni, szerecsendió, fagyasztóban, paradicsomlé, ötletesebbet, otletesebbet, szójagranulá, töpörtyűvel, tzatzikivel, kelkáposzta, vöröshagyma, hozzáteszem, brokkolival, variáljátok, mélyhűtőben, ízesítsétek, mindenkinek, folyadékkal, dübbencsek, olvasztani, hozzávalók, kemencében, feketebors, kavargatom, mindkettőt, beleteszem, belenyomom, krumplihoz, kitaláltam, elkészítés, padlizsánt, szegfűszeg,
© 2013 TVN.HU Kft.