Belépés
Az ember tragédiája 1. címmel tartanak bemutatót Székesfehérváron
... Lucifert. Milyennek látná az újkori történelmet?
Perczel Enikő dramaturg elmondta: mindegyik írónak meg kell találnia a saját korát, amely őt érdekli. Semmilyen megkötést nem adtak számukra, az egyetlen összekötő kapocs, a három főszereplő, Ádám, Éva és Lucifer. Az írók úgy dolgozhatnak, hogy a másik munkáját is nyomon követhetik.
Szikora János elmondta: kétszáz éve, hog...
2018-10-08 15:52:57
MÁV-Start: jelentős az érdeklődés az IC+ multifunkcionális kocsi iránt
... kedvezőek, tekintettel arra, hogy multifunkcionális járműről van szó, amelyben a kerekesszékes utasoknak liftet, az utastérben biztonságos utazást biztosító három helyet építettek, illetve számukra mosdót alakítottak ki, ami az alacsonypadlós járműveknél sztenderd szolgáltatás, de az IC-kocsikban még nem - mondta Csépke András.
Hozzátette: a multifunkcionális kocsi újdonsága,...
2018-09-18 17:15:13
Tizennégy előadást tűz műsorára a következő évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház
... Rettenetes szülők, William Shakespeare Macbeth, Claude Magnier Oscar és Anton Pavlovics Csehov A manó című darabjai kerültek műsorra.
A legkisebbekről sem feledkezett meg a színház, számukra Veres András A repülő egér, Hans Christian Andersen A kis hableány és Andri Snaer Magnason A kék bolygó című mesejátékai szerepelnek az évad kínálatában.
Kirják Róbert elmondta, tava...
2018-08-21 20:08:20
Hajdu Sára versei
... 2013


Szomorú őszt fest szemembe a hiány,
ahogy a levelek haláltáncát nézem.
Esőt könnyezve szállnak,
a kíméletlen szélben.
S talán érzik valami véget ért,
számukra ennyi volt az élet,
Sárgult ruhájukban keresnek
lábamnál menedéket.

De nem tudok lehajolni értük,
mert két karommal épp
magam ölelem,
A szürk...
2018-08-19 18:00:49
Ismerd meg az állatok kölykeit párosító játék
könnyedén megtalálhatod, hogy melyik-melyi...
2018-04-25 12:42:54
Mon Amie szótárfüzet A/5
lányoknak kedveskednek bűbájos grafikájukkal. A pöttyös minta, és a részletgazdag rajz fel fogják dobni a gyerkőcök kedvét, így az idegennyelvi óra már nem is lesz olyan nehéz, és unalmas számukra. A lekerekített sarkok, és a karton anyag tartóssá teszik a füzetet, így hosszú távon hasznát veszik majd a kisdiákok.A termék jellemzői:- Kiváló Ars Una minőség- Anyaga: kemény karton f...
2018-02-06 21:29:21
Műkincsek visszaszolgáltatása ellen tüntetők keveredtek összetűzésbe a katalán rendőrséggel
... szakemberek mentek el a műkincsekért.
A szállítmány már megérkezett a kolostorhoz, ahol a helyiek ünneplő csoportja várta. A spanyol sajtónak közülük többen is arról beszéltek, hogy öröm számukra a tárgyak visszaérkezése, mert azok Aragónia kulturális örökségének részei.
A műkincsek között található három darab, a 15. századból való díszes apátnői koporsó, amelyeket vilá...
2017-12-11 17:02:51
Szarkiszjan Ovszanna örmény rendezőnő Magyarországon
... írókat, darabjaikat, a Magyarországon élő, örmény származású, illetve az itt vendégeskedő művészeket is.
Kizárólag örmény vonatkozású műveket mutatnak be, törekvésünkben nagy segítség számukra a termékeny örmény irodalom. Előadásaikban törekednek a kétnyelvűségre és a feliratozásra. Társulatuk Magyarországon született, tanult és diplomát szerzett színészekből áll. "A magyaror...
2017-07-15 08:21:02
Idén is várják a Budapestet száz szóban bemutató írásokat
... lesz, ahol Szilágyi Csenge és Nagy Dániel Viktor mutatja be a 100 szóban a város című darabot, amelyet a pályázat ihletett. A Junior Prima díjas színművészek újragondolták az elmúlt évek számukra legkedvesebb történeteit és saját stílusukban, páros stand-up formájában adják elő azokat zenével és különleges vizuális megoldásokkal a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
A 100 ...
2017-04-07 15:32:41
Nemzetközi kortárstánc fesztivált rendeznek Miskolcon
... típusú rendezvénysorozat.
Kozma Attila, a Miskolci Balett művészeti vezetője azt mondta: a fesztivál négy napja alatt minden korosztály, gyerekek, kamaszok, felnőttek megtalálják a számukra izgalmas előadást.
A legkisebbeknek egy nagyon látványos, technikai trükköket felvonultató interaktív mesét hoz az olasz együttes, a németországi balettosok a globalizáció kérdését fe...
2017-03-16 13:23:43
1 2 3 ....16 17 ..24 25 .31 32 33 
Címkék: Móricz Zsigmond Színház, Hajdu Sára, Szarkiszjan Ovszanna, Perczel Enikő, Szikora János, Csépke András, William Shakespeare Macbeth, Claude Magnier Oscar, Anton Pavlovics Csehov, Veres András, Hans Christian Andersen, Andri Snaer Magnason, Kirják Róbert, Kiváló Ars Una, Társulatuk Magyarországon, Szilágyi Csenge, Nagy Dániel Viktor, Junior Prima, Budapesti Tavaszi Fesztivál, Kozma Attila, Miskolci Balett, ember tragédiája, következő évadban, nyíregyházi Móricz, állatok kölykeit, katalán rendőrséggel, újkori történelmet, saját korát, egyetlen összekötő, három főszereplő, másik munkáját, kerekesszékes utasoknak, utastérben biztonságos, alacsonypadlós járműveknél, multifunkcionális kocsi, manó című, repülő egér, évad kínálatában, levelek haláltáncát, kíméletlen szélben, pöttyös minta, részletgazdag rajz, gyerkőcök kedvét, lekerekített sarkok, karton anyag, termék jellemzői, helyiek ünneplő, spanyol sajtónak, tárgyak visszaérkezése, műkincsek között, termékeny örmény, város című, pályázat ihletett,
© 2013 TVN.HU Kft.