Belépés
Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint
... eredetileg tervezett időpont tarthatatlan - írta a FAZ.
A legnagyobb olasz napilap, a Corriere della Sera csütörtöki elemzése szerint a Brexit-történet azt bizonyítja, hogy a közvetlen demokrácia a politikát nem leegyszerűsíti, hanem lealacsonyítja.
Az újságnak nyilatkozó Lord Jeffrey Howard Archer, a brit Konzervatív Párt egykori alelnöke "politikai zombinak" nevezte T...
2019-01-17 15:42:15
Az Európai Parlament támogatja az uniós értékeket védő NGO-k finanszírozásának megháromszorozását
... Európai Bizottság sürgős pályázati felhívást írhatna ki az ott működő civil szervezetek támogatására a demokratikus párbeszéd előmozdítása céljából.
Mint írták, bővíteni kellene a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok megerősítésére szolgáló forrásokat, egyebek között az ezen a területen tevékenykedő helyi, regionális, nemzeti és nemzetközi NGO-k határozottabb támog...
2019-01-17 13:41:36
Jan Palachra emlékeztek szerdán Csehországban
... hogy Palach tettével beírta magát a modern cseh történelem legjelentősebb személyiségeinek listájába. "Nem szabad elfelednünk, amit tett. Egyebek között azért sem, mert a szabadság és a demokrácia ma sem olyan természetesek, ahogy azt hinnénk. Ezeket az értékeket meg kell védenünk és őriznünk" - hangsúlyozta a rektor.
"Jan Palach emléke volt az a szikra, amely 1989-ben lángr...
2019-01-16 14:11:49
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
...
A német lapok felháborodással és aggodalommal fogadták a brit EU-tagság megszüntetéséről az Európai Unióval kötött megállapodás elutasítását.
A legolvasottabb politikai hírportál, a független Spiegel Online Karambol a valósággal című kommentárjában kiemelte, hogy alig maradt idő a megállapodás nélküli, "káosz-Brexit" elhárítására. A kilépés március 29-re tervezett időpo...
2019-01-16 14:11:30
Brexit - Barnier: soha nem volt még ekkora a veszélye a rendezetlen kiválásnak
... Európai Baloldal - Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) képviselője, Martina Anderson "kiábrándító és dühítő cirkusznak" nevezte a brit belpolitikát.
Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája nevű euroszkeptikus frakció vezetője az EU-t, illetve a brit miniszterelnököt bírálta. Mint mondta, ha Theresa Maynek lenne szemernyi becsülete, akkor lemondana.
Hozzátet...
2019-01-16 10:42:04
Brexit - Prága szerint Londonnak kell megmondania, hogyan tovább
...
A miniszter a Twitter internetes közösségi oldalon megjelent bejegyzésében azt állítja, Csehország minden eshetőségre fel van készülve.
"Nagyon sajnálom, hogy a világ legrégibb demokráciája három, egymással összebékíthetetlen táborra szakadt. Nagy-Britannia kiválása az Európai Unióból akadozik, de biztos vagyok benne, hogy sikerül megoldást találnunk" - írja Petrícek....
2019-01-16 07:30:49
A német kormány szeretné elkerülni Oroszország kilépését az Európa Tanácsból
... korlátozások miatt felfüggesztette tevékenységét a testület munkájában...
2019-01-15 18:03:03
A német alkotmányvédelem ellenőrzés alá veszi a legnagyobb ellenzéki pártot
... Flügel) elnevezésű szerveződését pedig a gyanús esetek (Verdachtsfall) közé.
Thomas Haldenwang, a BfV elnöke a döntést indokolva hangsúlyozta, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat "a demokrácia korai figyelmeztető rendszereként" köteles intézkedni, ha "alkotmányellenes irányultság" jelei mutatkoznak egy párt vagy egy párt valamely részének tevékenységében.
Az AfD tiltakozot...
2019-01-15 17:22:39
Többen bírálták az osztrák kancellárt az EP-ben az ENSZ migrációs csomagjának elutasítása miatt
... Északi Zöld Baloldal (GUE-NGL) nevében Dimitriosz Papadimulisz szólalt fel, aki szerint Ausztria nagy szégyent hozott az EU-ra az elutasítással.
Jörg Meuthen, a Szabadságjogok és Demokrácia Európája Mozgalom (EFDD) politikusa ezzel szemben úgy vélekedett, hogy az osztrák kormány bátran szembe mert szállni a "katasztrofális" egyezménnyel.
Harald Vlimsky, a Szabadság és Ne...
2019-01-15 15:52:06
Négy évet kapott egy cseh nyugdíjas terrorista támadásokért
... s a hozzá vezető nyomokat is megpróbálta eltüntetni. Balda a cseh sajtó szerint a szélsőségesnek minősített Tomio Okamura képviselőházi alelnök által vezetett Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) mozgalom híve, amelyet anyagilag is támogat, bár maga nem tagja a mozgalomnak. Okamura már korábban elhatárolódott az ügytől.
Jirí Wazik, a bírói testület elnöke szerint Balda biz...
2019-01-14 19:03:07
1 2 3 .................861 862 .........1291 1292 .........1721 1722 1723 
Címkék: Európai Parlament, Európa Tanácsból, Lord Jeffrey Howard Archer, Konzervatív Párt, Európai Bizottság, Európai Unióval, Spiegel Online Karambol, Európai Baloldal, Északi Zöld Baloldal, Martina Anderson, Nigel Farage, Közvetlen Demokrácia Európája, Theresa Maynek, Európai Unióból, Thomas Haldenwang, Dimitriosz Papadimulisz, Jörg Meuthen, Demokrácia Európája Mozgalom, Harald Vlimsky, Tomio Okamura, Közvetlen Demokrácia, Jirí Wazik, rendezetlen Brexit, külföldi lapok, uniós értékeket, nemzetközi sajtó, rendezetlen kiválásnak, német kormány, német alkotmányvédelem, legnagyobb ellenzéki, osztrák kancellárt, cseh nyugdíjas, legnagyobb olasz, közvetlen demokrácia, újságnak nyilatkozó, brit Konzervatív, demokratikus párbeszéd, alapvető jogok, területen tevékenykedő, modern cseh, német lapok, brit EU-tagság, legolvasottabb politikai, független Spiegel, valósággal című, megállapodás nélküli, kilépés március, brit belpolitikát, brit miniszterelnököt, világ legrégibb, testület munkájában, gyanús esetek,
© 2013 TVN.HU Kft.