Belépés
Amerikai előválasztás - Biden megállította Sanders menetelését a demokraták elnökjelöltsége felé
... tagállamokban járultak az urnákhoz. Mindkét párt hívei választottak, de mivel a Republikánus Pártban Donald Trumpnak lényegében nincs vetélytársa, a politikusok és az elemzők egyaránt a demokratákra figyeltek. Az előzetes elemzések Joe Biden és Bernie Sanders párharcát jelezték előre, és ez így is történt.
Biden tarolt a déli államokban, és összesen nyolc államban győzött: V...
2020-03-04 08:11:03
Amerikai előválasztás - Biden harcba száll az elnökjelöltségért akkor is, ha Sandersnek lesz több delegátusa
... tisztségviselőkre hivatkozva - azt fejtegette, hogy a párt vezető politikusai nem látnák szívesen Sanders elnökjelöltségét. Ezért - írta például a The New York Times című lap is - a demokraták várhatóan nyílt, vagy más néven vitatott konvencióra készülnek, amelynek során megegyezéses alapon választják ki az elnökjelöltet. Egyes sajtóhírek szerint az egyik elnökjelölt-aspiráns, a m...
2020-03-01 21:13:10
Amerikai előválasztás - Előválasztást tartanak Dél-Karolinában a demokraták szombaton
... negyedik-ötödik helyen végzett, és arra számít, hogy az afroamerikaiak voksai lendíthetnek a kampányán. Dél-Karolinában a lakosság jelentős hányada afroamerikai.
Dél-Karolinában csak a demokraták voksolnak, a Republikánus Párt nem tart előválasztást, mert egyhangúlag Donald Trumpot jelöli. Mint Dél-Karolina republikánus kormányzója, Henry McMaster fogalmazott pénteken a Fox ...
2020-02-29 07:06:01
Amerikai előválasztás - Nevadában is Bernie Sanders a legnépszerűbb, őt támogatja New York polgármestere is
... Review-Journal című helyi lap pénteken nyilvánosságra hozott közös felmérése szerint a nevadai demokrata párti választók 25 százaléka Bernie Sanders vermonti szenátort látná a legszívesebben a demokraták elnökjelöltjeként. Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét a megkérdezettek 18 százaléka, míg Elizabeth Warren massachusettsi szenátort 13 százalékuk támogatja.
A ...
2020-02-15 23:06:38
Amerikai előválasztás - Felháborodás és gyanakvás a demokraták iowai eredményeinek késlekedése miatt
... "reményei szerint" sikerült minden adatot pontosan rögzíteni. A pártvezetés továbbra is tartózkodott attól, hogy közölje, pontosan mikorra várható a végleges eredmények bejelentése.
A demokraták elnökjelöltségére pályázó politikusok jó része már New Hampshire államban kampányol, ahol február 11-én lesznek az előválasztások.
Hivatalos eredmények híján azonban valamennyi...
2020-02-04 20:32:22
Az iowai jelölőgyűlésekkel hétfőn hivatalosan is megkezdődött az amerikai elnökválasztási folyamat
... jelölőgyűléseket a középnyugati szövetségi államban. A republikánusok titkos szavazással döntenek arról, hogy ki legyen pártjuk küldöttje a nyári elnökjelölt-állító konvención, míg a demokraták nyílt színi vitákban hoznak döntést.
Az alig hárommillió lelket számláló Iowában 1678 helyen nyíltak meg hétfőn azok a helyiségek, ahol a republikánusok szavaznak, a demokraták pedig ...
2020-02-03 21:03:21
Impeachment - Republikánus szenátorok érveltek a tárgyaláson leadott voksuk mellett
... hírtelevíziónak nyilatkozva állt ki döntése mellett, jóllehet, mindketten kifejtették, nem értenek egyet Donald Trumppal abban, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán államfőtől kért segítséget a demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden egykori alelnök és a fia, Hunter Biden korrupciógyanús ukrajnai üzleti ügyeinek kivizsgálására.
A republikánus szenátorok 51:49 arányban szav...
2020-02-03 07:04:16
Hillary Clinton élesen támadja Bernie Sanderst, a demokraták elnökjelölt-aspiránsát
...
Bernie Sanderst "senki nem szereti" és ő nem is támogatná, ha a vermonti szenátor lenne a demokraták elnökjelöltje - állította Clinton a The Hollywood Reporter című lapnak.
A volt külügyminisztert és a 2016-os elnökválasztások demokrata elnökjelöltjét egy róla készült négyrészes és a Sundance fesztiválon bemutatandó dokumentumfilm-sorozat kapcsán faggatta a lap. A The H...
2020-01-21 17:17:05
A The New York Times Klobuchart vagy Warrent látná szívesen az Egyesült Államok elnökeként
... tett arra, hogy jobban fogja csinálni" - tette hozzá a The New York Times.
Amy Klobuchar egyébként Minnesotában rendkívül népszerű. A 2016-os elnökválasztásokon Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje az állam 87 megyéjéből csak 9 megyében tudott győzni, míg a 2018-as félidős választásokon Klobuchar Minnesota 51 megyéjében aratott győzelmet. "Túl korai lenne leírnunk Klob...
2020-01-20 17:13:06
Donald Trump puccsnak minősítette az őt fenyegető alkotmányos vádemelési eljárást
... terhelő bizonyítékokat felhajtani Joe Biden volt amerikai alelnök és fia, Hunter ukrajnai érdekeltségeivel kapcsolatban. Joe Biden jelenleg az egyik legesélyesebb pályázó arra, hogy a demokraták elnökjelöltje legyen. Trump kérése így felveti annak a gyanúját, hogy elnöki hatalmával visszaélve alá akarta ásni politikai ellenfelének választási esélyeit.
A névtelen bejelentés al...
2019-10-02 07:04:34
1 2 3 4 
Címkék: Bernie Sanders, Hillary Clinton, Bernie Sanderst, York Times Klobuchart, Egyesült Államok, Donald Trump, Republikánus Pártban Donald Trumpnak, York Times, Republikánus Párt, Donald Trumpot, Mint Dél-Karolina, Henry McMaster, Elizabeth Warren, Donald Trumppal, Volodimir Zelenszkij, Hunter Biden, Hollywood Reporter, Klobuchar Minnesota, demokraták elnökjelöltsége, elnökjelöltségért akkor, demokraták szombaton, demokraták iowai, iowai jelölőgyűlésekkel, amerikai elnökválasztási, tárgyaláson leadott, elemzők egyaránt, demokratákra figyeltek, előzetes elemzések, déli államokban, párt vezető, demokraták várhatóan, afroamerikaiak voksai, lakosság jelentős, demokraták voksolnak, nevadai demokrata, demokraták elnökjelöltjeként, pártvezetés továbbra, végleges eredmények, demokraták elnökjelöltségére, középnyugati szövetségi, republikánusok titkos, demokraták nyílt, alig hárommillió, republikánusok szavaznak, demokraták pedig, republikánus szenátorok, vermonti szenátor, demokraták elnökjelöltje,
© 2013 TVN.HU Kft.