Belépés
Fruktózintolerancia - okok, felismerés, kezelés
... tápanyagok, például a vas felszívódási zavara

Azt is érdemes megjegyezni, hogy klinikai vizsgálatok szerint a fruktózfelszívódási zavar a hangulati rendellenességekkel, köztük a depresszióval is összefüggésben állhat. Egy tanulmány kimutatta, hogy a fruktózfelszívódási zavar a triptofán nevű aminosav alacsonyabb szintjével jár együtt, ami bizonyítottan nagy szerepet ját...
2023-01-14 23:14:19
A cöliákiáról
... embereknek más betegségekkel is szembe kell nézniük, ilyen például az ízületi gyulladás, a csontritkulás, a csonttörések, a kiütések, illetve mentális gondok is sújthatják őket, mint például depresszió és szorongás.

A cöliákiában szenvedő betegek nem fogyaszthatnak glutént, ugyanis ez okozza esetükben a tüneteket. Azonban ha az étrendjükből kiiktatják a glutént, akkor e...
2023-01-14 22:54:43
A túl sok ülés árthat a mentális egészségnek
... kockázatait növeli meg, mint a szívbetegségek és a cukorbetegség.

A kutatási eredmények abban megegyeznek, hogy a sok ülés valóban káros az egészségre és valóban fokozni tudja a depresszió és más mentális betegség kialakulásának a kockázatait, azonban sok tanulmány azt is leírta, hogy nem feltétlenül alakulnak ki az ülő életmód miatt ezek a betegségek, hiszen nem mindeg...
2023-01-14 22:31:09
A csillagánizs csökkenti a gyomorfájdalmat és a puffadást
... küzdünk, mint például a puffadás, a gyomorfájdalom vagy éppen a hányinger.

Az ánizsmaggal kapcsolatban sok kutatást folytattak. Egyes feltételezések szerint szerepe lehet a depresszió tüneteinek csökkentésében, illetve megakadályozhatja, hogy a szervezetben baktériumok és gombák szaporodjanak el.

Emellett hozzájárulhat a menopauza tüneteinek csökkentéséhez, a...
2023-01-14 22:29:15
Az izomfájdalom komoly betegségeket is jelezhet
... hólapátolás is, ha nem vagyunk hozzászokva a fizikai munkához. Az izmok akkor is fájhatnak, ha valamilyen komoly betegség húzódik meg a háttérben. Sok esetben nem is gondolnánk, de még a depresszió vagy a stressz is okozhat izomfájdalmat. Ha idegesebbek vagyunk, akkor megfeszülnek a nyak, a váll és a hát izmai, ez pedig komoly fájdalmakat generálhat.

A fibromyalgia is o...
2023-01-13 23:04:48
Gyógynövények hatékony csatája a fáradtság ellen
... fenntartását és energiával látja el az emberi testet. Pajzsmirigybetegségben nem ajánlatos a maca fogyasztása.

A fáradtságot könnyedén le lehet küzdeni méhpempővel. Kimerültség és depresszió ellen is hatásos, de sok más betegség gyógyításában is remekelt már ez a gyógynövény. A méhpempő az energianövelésben is a segítségünkre lehet.

A szibériai ginszeng a kín...
2023-01-13 22:53:17
Hatékony téli szorongásoldó gyógynövények
... az érzelmi stresszel úgy, hogy csökkenti a szervezetben a stresszhormonok magas szintjét. Ez azért nagyon fontos és hasznos, mert ha tartóssá válik ez a negatív állapot, szorongás és depresszió is kialakulhat, sőt jelentősen romolhat az alvás minősége is.

A gyömbér egy olyan aromás, csípős ízű gyógynövény, amelyet már régóta alkalmaznak a szorongás oldására. Antioxidáns...
2023-01-13 22:49:39
Vitiligo, a rejtélyes bőrbetegség
... fizikai tevékenységet, nem szeretnek nyilvános rendezvényeken részt venni, állapotuk miatt csúnyának érzik magukat, emiatt elhatalmasodhat rajtuk a szorongás, illetve súlyosabb esetben a depresszió.

Ha ilyen helyzetbe kerülünk, akkor fontos, hogy szakértői segítséget vegyünk igénybe, hogy az állapotunk ellenére minél előbb visszatérhessünk a megszokott életünkhöz.
...
2023-01-10 21:29:54
A cseppet sem veszélytelen lupusz – Mit kell tudni ról
... zavart a menstruációs ciklusában is
hangulatváltozások: az érintett betegek beszámolói alapján a lupuszt gyakran kíséri zavart gondolkodás, memóriaprobléma, súlyosabb esetben depresszió

Életmódbeli változtatások szerepe a lupusz kezelésében

Ahogy korábban is szó volt róla, a lupusz egy autoimmun betegség. Sajnos nem lehet egyetlen kiváltó okot megnev...
2023-01-10 14:00:38
Krónikus fáradtság szindróma és természetes kezelése
... Azért is fontos ezt szem előtt tartanunk, mert a krónikus fáradtság szindróma tünetei nagyon hasonlóak lehetnek például a Lyme-kór, a mononukleózis, a sclerosis multiplex, a lupusz, a depresszió vagy a súlyos, kóros elhízás tüneteihez.
Életmódbeli változtatások a tünetek enyhítéséért

Bár konkrét gyógymód még nem áll rendelkezésre, azért a szakemberek úgy látják, ho...
2023-01-10 11:54:44
1 2 3 ...................483 484 ..........724 725 ..........965 966 967 
Címkék: mentális egészségnek, csillagánizs csökkenti, izomfájdalom komoly, fáradtság ellen, rejtélyes bőrbetegség, tanulmány kimutatta, triptofán nevű, ízületi gyulladás, cöliákiában szenvedő, étrendjükből kiiktatják, kutatási eredmények, gyomorfájdalom vagy, ánizsmaggal kapcsolatban, depresszió tüneteinek, szervezetben baktériumok, menopauza tüneteinek, fizikai munkához, izmok akkor, depresszió vagy, emberi testet, maca fogyasztása, fáradtságot könnyedén, segítségünkre lehet, szibériai ginszeng, érzelmi stresszel, stresszhormonok magas, negatív állapot, alvás minősége, olyan aromás, szorongás oldására, állapotunk ellenére, megszokott életünkhöz, menstruációs ciklusában, érintett betegek, lupuszt gyakran, lupusz kezelésében, autoimmun betegség, krónikus fáradtság, sclerosis multiplex, tünetek enyhítéséért, visszatérhessünk, gyomorfájdalmat, stresszhormonok, elhatalmasodhat, memóriaprobléma, gyomorfájdalom, kialakulásának, összefüggésben, feltételezések, rendezvényeken, szívbetegségek, fogyaszthatnak,
© 2013 TVN.HU Kft.