|
|
|
Egy tonnát nyom a világ legnagyobb tiramisuja
A rekordméretű desszertet a Lyontól nem messze található Villeurbanne-ban készítették el, és egészen pontosan 1.075,92 kilót nyom, ezzel pedig bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.
Az előző rekordot Svájc tartotta 782,4 kg-mal, ezt sikerült megdöntenie a helyi csokoládéboltban dolgozó tízfős brigádnak.
... |
2009-11-02 16:28:40 |
|
|
|
|
|
|
... német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.
(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)
Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibar... |
|
2009-11-02 12:49:39 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsként volt ismeretes, Éva ősanyánk talán éppen ezért akarta mindenáron megkóstolni. Mi nem tiltjuk, sőt ajánljuk - betegségre, egészségre. És könnyen, gyorsan készíthetünk belőle finom desszertet is.
OMLÓS ALMÁS BATYU
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 20 dkg vaj vagy margarin,
- 10 dkg porcukor,
- 1 tojássárgája,
- 1 csi... |
2009-11-01 07:46:17 |
|
|
|
|
|
|
... kenyerének nevezi, és ez volt a tizennégyes pont ugye? A fiak kenyere. Te Istennek egy gyermeke vagy? Akkor ez a kenyér hozzád tartozik. És nem is azt mondja, hogy ez lenne a gyerekek vagy fiak desszertje, mintha ez valami kiváltságosok számára adatott volna ez a gyógyulás. Mindenkinek szüksége van a kenyérre ugye? És mindenkinek jár ez a kenyér. Tehát a gyógyulás az a fiak kenyer... |
|
2009-10-29 20:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... kiskést, majd a nagykést, míg balra az előételhez való kisvillát, majd a nagyvillát. A kések éleinek mindig a tányér felé kell nézniük. Az ún. kis evőeszközöket - fagylaltkanál vagy desszertvilla - a tányér mögé (fölé) kell elhelyezni úgy, hogy azok kézre essenek. Ne felejtsük el a fűszertartókat, a kenyeret, melyet letakart kosárban, és felszeletelve kínáljunk.
|... |
|
2009-10-28 19:37:54 |
|
|
|
|
|
|
Beatbull azt kérte, legyünk kreatívak, gondolkodjunk el, hogyan alakíthatnánk át egy hagyományos ételt, vagy egy általában mindig ugyanolyan formában tálalt húst, köretet, előételt, desszertet.
Íme, az én kreatív kaméleonom: vöröslencse koktél bacon chips-... |
2009-10-28 18:56:06 |
|
|
|
|
|
|
Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csokiszósszal vagy gyümölcsmártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható.
Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit sűrű csokoládészósszal tálaltak. Csak egy jó alapreceptre van szükségünk, és né... |
2009-10-28 11:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... percig a 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kész, vegyük ki, és hagyjuk kihűl... |
2009-10-28 11:44:42 |
|
|
|
|
|
|
Valami finomságot nassolnál? Ne érd be a boltban készen kapható péksütikkel, inkább készítsd el otthon ezt!
Diós táska
Hozzávalók (30 darabhoz):
A tésztához:
210 g finomliszt
210 g puha vaj
1 db tojás a kenéshez
p... |
2009-10-27 19:32:24 |
|
|
|
|
|
|
... tarhonyával összekavargatjuk.
A pörköltbe bele lehet főzni egy-egy paprikát és paradicsomot, aki szereti.
Desszert
"Sárgadinnyés rétes"
Hozzávalók:
1csomag réteslap
1 sárgadinnye
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
... |
2009-10-27 14:34:43 |
|
|
|
|