|
|
|
... sajttal
Hozzávalók
2 dkg vaj
1/2 fej hagyma
1 kg sütőtök
2 dkg friss gyömbér
1 l húsleves-alaplé
0,5 dl narancslé
1 dl desszertbor
2 dl tejszín
só
frissen őrölt bors
10 dkg sajt
Elkészítés
Felforrósítjuk a vajat, majd üvegesre sütj... |
2017-02-13 22:14:15 |
|
|
|
|
|
|
... másképp
Hozzávalók
10 dkg vaj
6 db szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg gomba
1 dl száraz fehérbor
1 dl édes desszertbor
1 l húsleves-alaplé
frissen őrölt bors
só
Elkészítés
1. A vajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a megti... |
|
2016-04-21 23:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... új életre kelhetnek akkor is, ha már elmúltak az ünnepek, és kissé szikkadt formában kínálja magát a feldolgozásra. Nem is volt kérdés, hogy jó volna egy kellemes, mégis izgalmas házi desszertben újabb dimenzióit is életre kelteni.
A jó húsvéti kalács nem csupán frissen, de ... |
2013-10-19 01:01:16 |
|
|
|
|
|
|
THOMAS MANN
EGY SZÉLHÁMOS VALLOMÁSAI
FORDÍTOTTA: LÁNYI VIKTOR
ELSŐ KÖNYV
ELSŐ FEJEZET
MÁSODIK FEJEZET
HARMADIK FEJEZET
NEGYEDIK FEJEZET
ÖTÖDIK FEJEZET
HATODIK FEJEZET
HETEDIK FEJEZET
NYOLCADIK FEJEZET
KILENCEDIK FEJEZET
E... |
|
2012-04-07 10:36:53 |
|
|
|
|
|
|
... vállalatok és a kozmetikai ipar is. A pálmaolajat megtalálhatjuk többek között a testápolókban, szappanokban, samponokban, kézkrémekben, rúzsokban, margarinban, csokoládéban, a legtöbb desszertben, de kenőanyagok és biodízel is készül belőle.
A pálmaolaj nagyon egészségtelen, mivel rendkívül rossz a zsírsavösszetétele, nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírsavakat, transzz... |
|
2011-08-29 15:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... krémből készül, melyet tejszínhab is koronázhat. A variációk száma szinte végtelen!
Az őszibarack és a málna nem csupán az August Escoffier által megálmodott pêche melba desszertben, melyet a zseniális cukrász Nellie Melba operaénekesnő iránti hódolatból alkotott, hanem számos desszertben remek egységet alkot!
Ezt az egyszerűen elkészíthető, réteges dess... |
2011-07-09 17:45:52 |
|
|
|
|
|
|
HASZNOS TUDNIVALÓK
Tartalom
AIOLI
ANGOSTURA
AVOKÁDO
BELUGA KAVIÁR
BOUILLABAISE
BRUNCH
CARPACCIO
CHEDDAR SAJT
CRĘPE SUZETTE
EDAM SAJT
ENDÍVIA
ENTRECÔTE
GAZPACHO
GORGONZOLA
GRISSINI
HALVA
HAMBURGER
HARISSA
IDIAZABAL
IMAM BAYILDI
ÍR KÁVÉ
JOHN DORY
... |
2009-07-27 19:42:23 |
|
|
|
|
|
|
... csészékbe tesszük, a tetejét málnaszemekkel díszítjük.
Részeges őszi gyümölcssaláta
Hozzávalók:
2 alma, fél kg szőlő, 5 dkg darált dió, 1 ek citromlé, fél dl desszertbor, 5 szem érett szilva, 2 ek porcukor.
Elkészítése:
Az almát 1,5x1,5 centis kockákra vágjuk és nyakon öntjük a citromlével. Elkeverjük a leszemezett szőlővel és... |
2007-09-14 00:36:56 |
|
|
|
|
|
|
... perc
Egy adag: 1966 kJ/468 kcal
Angol karácsonyi liba
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej ... |
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... perc
Egy adag: 1966 kJ/468 kcal
Angol karácsonyi liba
Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej ... |
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|