|
|
|
... avokádó, a lenmag, az olívaolaj.
Sokféle étel és ital lehet felelős a savas reflux kialakulásáért, mint például a magas zsírtartalmú ételek, a magas zsírtartalmú tejtermékek, a desszertek, a krémmártások, a citrusfélék, a paradicsom, a vöröshagyma, a fokhagyma, a menta, a csokoládé. A koffeintartalmú italok is fokozzák a gyomorsavtermelést, így érdemes koffeinmentes ita... |
2024-04-05 22:43:37 |
|
|
|
|
|
|
... a gyulladást is csökkenti. Márpedig ezek a tényezők mind-mind okai lehetnek a krónikus betegségek kialakulásának.
Az epret fogyaszthatjuk önmagában, turmixitalba tehetjük, desszerteket készíthetünk belőle, de remek salátákat is. Most két ilyen receptet mutatunk be.
Epres spárgasaláta hozzávalói:
2 marék spárga,
3 csésze eper,
1 evőkanál méz,... |
|
2024-03-25 22:00:40 |
|
|
|
|
|
|
... vízben pár szem szegfűszeggel. Alaposan törd át, majd szűrd le. Mézzel ízesítve kortyonként fogyaszd el.
Magját a szezámmaghoz hasonlóan használhatod. Péksüteményre sütheted, desszertekbe keverheted, levest, salátát készíthetsz belőle.
Intelmek a ligetszépe alkalmazásával kapcsolatban!
A ligetszépe gyógyászati alkalmazásáról kérdezze meg orvosát, a pon... |
2024-02-27 21:51:12 |
|
|
|
|
|
|
... felszívódásában, ami pedig segít szabályozni a vércukorszintet. A banán nemcsak rostot, hanem káliumot, B6-vitamint és C-vitamint is tartalmaz. Mindig érettebb banánt válasszunk sütemények vagy desszertek édesítéséhez, pürésítsük és ily módon használjuk fel.
Igazából a gyümölcslekvár is nagyon jó cukorhelyettesítő. Általában ugyan cukorral készül, de ha lekvárral ízesít... |
|
2024-02-18 22:20:57 |
|
|
|
|
|
|
... Feszültségoldásra is kiváló.
Illóolaját használhatjukmég aromalámpába, borogatásra, bedörzsölésre, kozmetikai készítményekhez.
Fűszerként: Halak, szárnyasok, saláták, desszertek ízesítésére kiváló.
A citromfű termesztése
Szaporítása a szabadföldi magvetésen kívül történhet palántázással vagy tőosztással is. Évelő, 7-8 évig marad egy helyen, ez... |
|
2024-01-09 21:22:15 |
|
|
|
|
|
|
... javasolt a tökmag fogyasztása, amely már 12 hétnyi rendszeres fogyasztást követően megemeli a jó, azaz a HDL-koleszterin szintjét.
A tökmagból és a chiamagból kiváló egészséges desszerteket is készíthetünk. Most egy ilyen recept következik.
Tökmagos-chiamagos puding hozzávalói:
egy csésze mandulatej,
1 evőkanál méz,
1 teáskanál sütőtök-fűsze... |
2024-01-07 21:16:57 |
|
|
|
|
|
|
... tartoznak még a fentieken kívül a finomított szénhidrátok csoportjába? Például a fehér, finomított liszt és az abból készült kenyér, péksütemény és tésztafélék, az édességek, a kekszek, a desszertek.
Ha sokat híztunk az utóbbi időben, akkor elképzelhető, hogy ezek a finomított szénhidrátok a bűnösök, hiszen egyrészt magas cukor- és zsírtartalommal bírnak, sok kalóriát t... |
2023-12-18 22:10:31 |
|
|
|
|
|
|
... legjobb az, ha kikéri az orvosa véleményét, mielőtt eperrel kezdené kezelni a köszvényt, különösen, ha volt már veseköve.
A friss eper fogyasztható magában vagy saláták és desszertek részeként. Ha rendszeresen fogyasztja ezt a gyümölcsöt, néhány hónapon belül jelentősen enyhülhetnek a köszvény tünetei.
Forrás : https://drtihanyi.com/hazi-praktikak /jo-hatassal... |
2023-12-18 21:17:02 |
|
|
|
|
|
|
... lényeges, hogy kevesebb finomított szénhidrátot fogyasszunk. Ebbe a csoportba tartoznak a fehér lisztből készült péksütemények, a fehér rizs, a reggeli cukrozott gabonafélék, az édességek és desszertek. Ezeknek a termékeknek nagyon magas a glikémiás indexük is, és a szervezet nagyon hamar megemészti azokat.
A szervezet a szénhidrátokat cukorrá alakítja, majd az inzulin ... |
2023-12-17 22:31:46 |
|
|
|
|
|
|
... számára.
Hogyan fogyasszuk a túrót? Régebben a túrót önmagában vagy gyógynövényekkel, fűszernövényekkel elkeverve fogyasztották. Napjainkban a túró nagyobb szerepet kap a sós ételekben, desszertekben, hideg és meleg ételekben. A túrót használhatjuk salátákban, sült ételekben és süteményekben. Nagyon jól kombinálható halakkal, húsokkal, tojással, tésztával, sajttal, zöld... |
2023-11-13 05:56:16 |
|
|
|
|