|
|
|
... kiemelkedő szerepe van az agyműködés és az erős csontok fenntartásában. Antioxidáns és antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. A szegfűszeg kiváló kiegészítője a gyümölcsös ételeknek, desszerteknek, italoknak és süteményeknek.
A kardamom nevű fűszert évszázadok óta gyógyszerként használják a Közel-Keleten, nem véletlenül ilyen népszerű, hiszen gyulladáscsökkentő és e... |
2021-12-02 09:44:17 |
|
|
|
|
|
|
Sokan nem tudnak ellenállni a cukornak, a desszerteknek, az édességeknek, pedig a cukor oka lehet a szervezetben kialakuló gyulladásnak. Amennyiben visszafogjuk a cukorbevitelt, úgy jelentősen csökkenthetjük a betegségek kialakulásának kockázatát, mint például az elhízást és az ebből fakadó problémákat, illetve a rákos megbetegedéseket.
Előfordulhat, hogy amikor cukorra ... |
|
2021-06-10 22:15:13 |
|
|
|
|
|
|
...10 pompás édesség, amit egyszerűen, sütés nélkül készítünk - II. rész
A sütés nélküli desszerteknek megvan a maga varázsa. Nemcsak gyorsan készülnek el, hanem rendkívül finomak is! Nem csoda, hogy nagyon népszerűek, ezt pedig Ti is megerősítettétek. Éppen ezért csokorba szedtük a legkedveltebb, sütés nélkül elkészíthető receptjeinket. Remélem, mindenki megta... |
2019-01-06 16:37:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Az öt nap alatt öt neves magyar séf tart tematikus előadásokat és főzőbemutatót, idén a régiós konyhákra koncentrálva. A részt vevő szakácsok kérésére a desszerteknek külön napot szentelnek a programban.
A legfontosabb dolgok a fehér asztalnál dőlnek el, így kiemelten fontos, hogy a külképviseleteken a gasztronómia, a borkultúra és a hozzáértő emberek valódi segítséget ... |
|
2017-08-28 16:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... salátáknak.
Citrom
A frissítő és savanykás gyümölcs lereszelt héja és frissen facsart leve kitűnő ízesítője salátaönteteknek, mártásoknak, italoknak és desszerteknek. Néhány csepp citromlé megóvja a barnulástól az almát, a zellert, az avokádót és még sok más zöldséget és gyümölcs... |
|
2016-01-12 23:18:12 |
|
|
|
|
|
|
... csokitojást.
A sütemények közül érdemes gyümölcs-, illetve puding alapú finomságokat készíteni, mert ezeknek alacsonyabb az energiatartalmuk, mint a vajkrémes, illetve zsíros tésztás desszerteknek. Célszerű a sütiket is kis szeletekre vágni, és így tálalni, mert a húsvéti ünnepek ala... |
2015-04-02 14:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... narancslé és narancslikőr keverékébe.
Csokoládés földieper
Kemény eperszemeket féloldalasan mártsunk langyosra hűtött, de még folyékony csokoládéba. Szemgyönyörködtető dísze desszerteknek.
Málna
A rózsafélék családjába tartozik. Mivel a hűvös, esős időjárást kedvelik, még pl. Alaszkában is megtalálhatók vad példányai.
Mivel vadon is oly bőségesen terem, eg... |
2014-11-13 12:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... datolyaszilvát általában nyersen fogyasztják. Ilyenkor meghámozzák, vagy a félbevágott gyümölcs héjából kikanalazzák az érett gyümölcshúst. A datolyaszilva jó ízesítője a tej alapú desszerteknek. Különféle túrós, tejszínes alapokon nyugvó krémekben nagyon finom, egy kevés reszelt citromhéj hozza ki igazán a benne rejlő aromákat. Lekvárt és chutneyt is készítenek belőle, édeskés í... |
2014-10-01 22:55:29 |
|
|
|
|
|
|
... datolyaszilvát általában nyersen fogyasztják. Ilyenkor meghámozzák, vagy a félbevágott gyümölcs héjából kikanalazzák az érett gyümölcshúst. A datolyaszilva jó ízesítője a tej alapú desszerteknek. Különféle túrós, tejszínes alapokon nyugvó krémekben nagyon finom, egy kevés reszelt citromhéj hozza ki igazán a benne rejlő aromákat. Lekvárt és chutneyt is készítenek belőle, édeskés íz... |
2013-12-05 19:20:17 |
|
|
|
|
|
|
... datolyaszilvát általában nyersen fogyasztják. Ilyenkor meghámozzák, vagy a félbevágott gyümölcs héjából kikanalazzák az érett gyümölcshúst. A datolyaszilva jó ízesítője a tej alapú desszerteknek. Különféle túrós, tejszínes alapokon nyugvó krémekben nagyon finom, egy kevés reszelt citromhéj hozza ki igazán a benne rejlő aromákat. Lekvárt és chutneyt is készítenek belőle, édeskés í... |
2013-12-03 23:53:02 |
|
|
|
|