Belépés
100 éve született Hajdú Antal
... ,,mameluk"-ot, a matematikát megkerülő lusták klubját. Számukra addig tartott korrepetálást, amíg mindenki meg nem értette a tananyagot.
Falusi ember volt, mint a diákok többsége. Szemléletes példákkal oktatott: lovat és kötőféket hozott a függvényekre, almacikkeket a törtekre. Ha valamit még így is nehéz volt megérteni, elővette az almát és a bicskáját, és pillana...
2021-01-14 14:24:54
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
...
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát vezető miniszterelnököt a baloldali parlamenti többség hívta a törvényhozás elé, hogy beszámoljon a koronavírus-járvány megfékezése, illetve a tanévkezdés és a választások biztonságos megszervezésének érdekében hozott kormányzati intézkedésekről.

Marcel Ciolacu házelnök, az ellenzéki Szociáldemokrata Pár...
2020-08-12 16:22:05
Krónika 8. rész (iskolai erőszak)
... az intézmény működése, fenntartása kerül veszélybe.
Horváth László megemlítette Gyöngyöspata iskolájának példáját, ahol a korábbi 200-ról 80-ra csappant a diákok száma, a gyermekek többsége ugyanis kénytelen volt elhagyni az intézményt a mindennapos erőszak, a lehetetlenné váló tanítás és tanulás miatt.
A törvényjavaslat egyik legfontosabb elemének az iskolaőrség felállí...
2020-06-09 15:53:22
Koronavírus - A kelet-európai idénymunkások ilyenkor szokásos számának harmada érkezett Nagy-Britanniába
... becslése szerint a szektornak az idén 70 ezer idénymun...
2020-05-19 20:43:18
Koronavírus/Érettségi - Megoldhatónak tartották a feladatsort a diákok
... feladatok szerepeltek, de a második, összetettebb és nagyobb szövegértés igénylő feladatrész sem volt nehezebb, mint a korábbi években.
Az MTI által Sopronban megkérdezett diákok többsége is az intézményvezetők szavait erősítette meg, azt mondták, nem volt meglepetés a feladatok között, sem közép-, sem emelt szinten.
A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium érettségizői ö...
2020-05-05 15:32:41
Koronavírus - Nézőpont Intézet: a magyarok többsége egyetért az érettségi május 4-i kezdetével
...
A vasárnap az MTI-hez eljuttatott, április 29-30 között ezer ember telefonos megkeresésével készült közvélemény-kutatás eredménye szerint április végén is változatlanul nagy a bizalom a kormány válságkezelése iránt a magyaroknál. Négyből hárman (76 százalék) "teljes mértékben" vagy "inkább" elégedettek a kormánynak a koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel.
Azt...
2020-05-03 18:26:22
Koronavírus - ITM: rendben zajlik az átállás a digitális munkarendre a szakképzésben is
... érvényben a szakképzésben is. A közismereti és szakmai e...
2020-03-18 09:21:18
Koronavírus - Játszóterek bezárásáról döntött több önkormányzat, szervezik a segítséget az időseknek
... egyedülálló, segítségre szoruló lakosoknak tudnak segíteni az alapvető élelmiszerek beszerzésében, gyógyszerek felíratásában és kiváltásában. Azokban a társasházakban, ahol a bérlakások többsége önkormányzati tulajdonban van, kötelezővé tették a lépcsőházak fertőtlenítését, és erre kérik a többi társasház közös képviselőit is.
A székesfehérvári önkormányzat telefonos ügyfélsz...
2020-03-17 15:52:10
Koronavírus - Spanyolország nem fogad szerdától Olaszországból érkező utasszállító repülőgépeket
...
Az intézkedést a kabinet azzal indokolta, hogy a fertőzések nagy többsége behurcolt esetnek számít, az érintettek vagy Olaszországban jártak a közelmúltban, vagy kapcsolatba kerültek olyan személlyel, aki onnan érkezett.
Spanyolország és Olaszország között évente 106 ezer kereskedelmi járat közlekedik, mintegy 16 millió utassal.
A korlátozás nem vonatkozik az állam...
2020-03-10 16:12:28
Temesváron hirdette meg Potápi Árpád János államtitkár a Szülőföldön magyarul program idei kiírását
... mellett a magyarság a sikereit is tudja megmutatni.
Erdei Ildikó, a Bartók Béla gimnázium igazgatója arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a mintegy 15 ezer fős temesvári magyarság többsége vegyes családban él. A magyar iskola missziója a magyar nyelv erősítése egy olyan közösségben, ahol három családból kettő nyelvileg vegyes. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy a szórványlét...
2020-03-05 15:02:24
1 2 3 ...........35 36 ......53 54 .....70 71 72 
Címkék: Hajdú Antal, Ludovic Orban, Nézőpont Intézet, Potápi Árpád János, Nemzeti Liberális Párt, Marcel Ciolacu, Szociáldemokrata Pár, Horváth László, Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, Erdei Ildikó, Bartók Béla, kelet-európai idénymunkások, magyarok többsége, érettségi május, digitális munkarendre, matematikát megkerülő, diákok többsége, jobbközép Nemzeti, baloldali parlamenti, választások biztonságos, ellenzéki Szociáldemokrata, intézmény működése, korábbi 200-ról, diákok száma, gyermekek többsége, mindennapos erőszak, lehetetlenné váló, törvényjavaslat egyik, iskolaőrség felállí, korábbi években, intézményvezetők szavait, feladatok között, kormány válságkezelése, koronavírus terjedése, alapvető élelmiszerek, bérlakások többsége, lépcsőházak fertőtlenítését, többi társasház, székesfehérvári önkormányzat, kabinet azzal, fertőzések nagy, érintettek vagy, magyar iskola, magyar nyelv, olyan közösségben, szociáldemokrata, megszervezésének, miniszterelnököt, óvintézkedéseket, intézményvezetők,
© 2013 TVN.HU Kft.