Belépés
Új vatikáni dokumentum természeti erőforrásunkról, a vízről
... kapcsolódik a vízhez. Sok helyen azonban még mindig nem jutnak hozzá az emberek. Az ezzel kapcsolatos kérdéseket és kihívásokat veszi számba az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma által márciusban, a víz világnapjához (március 22.) kapcsolódóan kiadott dokumentum, amelynek címe: Aqua fons vitae (A víz az élet forrása).
................
2020-04-03 19:06:52
Ferenc pápa a Laudato si’ hét megünneplésére hívja az
... e válság súlyosabbá válik, a hívek iránymutatást várnak arra, hogy miként válaszoljanak a problémára.
Ennek tudatában a Szentatya és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma arra ösztönzi a katolikus közösségeket, hogy kezdeményezzenek bátrabb lépéseket a teremtett világ védelmében a Laudato si' hét során.
Arra hívják a közösségeket, hogy őszintén mé...
2020-03-04 15:00:42
Ferenc pápa fát ültetett Assisi Szent Ferenc emléknapján
... kertekben
..................
A faültetésen jelen voltak Amazónia térségének egyházi vezetői és őslakosainak küldöttsége, a püspöki szinódus és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma tagjai, a ferences rend elöljárói, a Pánamazóniai imahálózat képviselői és a katolikus globális...
2019-10-05 13:35:56
A francia legfelsőbb bíróság engedélyezi az eutanáziát
... eutanáziát Vincent Lambert esetében.
Roberto Colombo, a római Szent Szív Katolikus Egyetem orvosi fakultásának tanára, a Pápai Életvédő Akadémia tagja és a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma konzultora a Vatikáni Rádiónak adott interjúban kommentálta a francia legfelsőbb bíróság döntését.
A rendelkezés ugyanis törölte a fellebbviteli bíróság májusi ítéletét, amely me...
2019-07-05 10:11:55
A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott ....
A pápa segélyt küld a vulkánkitörés által sújtott Guatemalába
2018. június 20. szerda 16:33
Százezer dollárnyi segélyt küld Ferenc pápa Guatemalába, melyet a vulkánkitörésben megsérültek ellátására fordítanak. A természeti katasztrófa 1,7 millió embert érint.
Egyre több áldozatot szed a Fuego vulkán Guatemalában, amelynek kitörése - nem végleges becslések szer...
2018-06-20 18:18:04
Ferenc pápa: az embereknek lehetőséget kell adni a migrációra, de arra is, hogy ne kelljen kivándorolniuk
... és a béke című vatikáni találkozón szólalt fel, amelyet a január elsejétől a menekültekkel és a migránsokkal foglalkozó, úgynevezett átfogó emberi fejlődés előmozdításának vatikáni dikasztériuma rendezett a Nemzetközi Migrációs Hálózat (SIMN) nevű egyházi szervezettel és a Konrad Adenauer Alapítvánnyal közösen.
Ferenc pápa kijelentette, hogy a migráció nem új jelenség az embe...
2017-02-21 19:14:45
A liturgia adoráció
... követve - felelevenítsék a szentségimádás gyakorlatát" - mondta Antonio Cañizares bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusa a Vatikáni Rádióban, dikasztériuma e héten megrendezett plenáris üléséről nyilatkozva.

A liturgia elsősorban adoráció. Az Egyház Isten műve, Istennek az emberért végbevitt tettei jelennek meg benne. A liturgiá...
2009-03-15 08:39:48
1 
Címkék: Assisi Szent Ferenc, Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma, Vincent Lambert, Roberto Colombo, Szent Szív Katolikus Egyetem, Pápai Életvédő Akadémia, Élet Dikasztériuma, Vatikáni Rádiónak, Nemzetközi Migrációs Hálózat, Konrad Adenauer Alapítvánnyal, Antonio Ca&#241, Szentségi Kongregáció, Vatikáni Rádióban, Egyház Isten, francia legfelsőbb, pápa segélyt, vulkánkitörés által, embereknek lehetőséget, liturgia adoráció, ezzel kapcsolatos, élet forrása, hívek iránymutatást, katolikus közösségeket, teremtett világ, faültetésen jelen, püspöki szinódus, ferences rend, katolikus globális, római Szent, rendelkezés ugyanis, fellebbviteli bíróság, vulkánkitörésben megsérültek, természeti katasztrófa, béke című, január elsejétől, migránsokkal foglalkozó, szentségimádás gyakorlatát, liturgia elsősorban, emberért végbevitt, vulkánkitörésben, kezdeményezzenek, istentiszteleti, előmozdításának, erőforrásunkról, megünneplésére, kivándorolniuk, szentségimádás, felelevenítsék, dikasztériuma,
© 2013 TVN.HU Kft.