Belépés
Femen-aktivisták zavartak meg Madridban egy Franco-tábornokot dicsőítő felvonulást
...
"Legális fasizmus, nemzeti szégyen" - írta a nőjogi szervezet három aktivistája mezítelen felsőtestére, így tiltakozva az ellen, hogy Spanyolországban törvényesen lehet a néhai diktátort éltető rendezvényt tartani.
A rendőrség azonnal közbelépett, és eltávolította a madridi királyi palota előtti térről az aktivistákat, ahol mintegy kétszázan emlékeztek a diktátorra halál...
2018-11-18 17:04:44
Érdekesség
... kérte letelepedését Bajorországtól, Svájctól és az Egyesült Államoktól, de érthető okok miatt mindenhol zárt ajtókra talált.

Így maradt Portugália, ahol 1949-ben a fasiszta diktátor Salazar örömmel, tárt karokkal fogadta.

Lakóhelye - egészen 1957-ben bekövetkezett haláláig - a csodás tengerparti üdülőhely Estoril lett, a festői, Lisszabon melletti kisvá...
2018-11-06 18:56:25
Vörös színű békegalambot festett Franco-tábornok sírjára egy spanyol performance-művész
...
"A szabadságért" - írta a diktátor kriptáját fedő márványlapra festett műve fölé a férfi, akit a székesegyház biztonsági személyzete őrizetbe vett és kivezetett az épületből.
Az akciót Pedro Armestre fényképész rögzítette, és tette közzé a videófelvételt Twitter-oldalán, felfedve, hogy az elkövető Enrique Tenreiro szobrász és performance-művész.
A felvételen azt lát...
2018-10-31 16:32:54
Franco-tábornok exhumálása miatt keveredett ellentmondásba a spanyol kormány és a Vatikán
... földi maradványait eltávolítsák a Madrid melletti Elesettek Völgyében található mauzóleumból.
A család számára felkínálták a lehetőséget, hogy megnevezze: hol kívánja újratemetni a diktátort. A hozzátartozók pedig a Madrid belvárosában, a királyi palota mellett található, impozáns Almudena katedrális választották, noha kifejezték ellenvetésüket az exhumálással kapcsolatban....
2018-10-30 18:51:23
Diskurzus 62 évvel később az 1956. október 26-ai sortűzről
... állást foglalni egyik oldal mellett sem.Mindegyiknek volt pro és kontra.Most sem lenne másképp, ha ezt a hatalmat akarná bárki megdönteni.Nem véletlen haverkodik Viktor a Putyinnal és egyéb diktátor cimbivel.Ha balhé lenne rövid időn belül itt lennének az oroszok és lőnének élessel, nem gumilövedékkel.

6. Szerintem kicsit sok filmet néztél.

7. Három katonát l...
2018-10-23 13:16:29
AZ 1956-OS FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKE. /Az írás vége
... szabad országot akarunk, idegen katonák nélküli szabad Magyarországot!
Egy ideje éppen Őt, a mai miniszterelnök Orbán Viktort állította be az ellenzékiek egy csoportja úgy, mintha diktátor volna. Szobrot is faragtak róla hungarocellből, s a szobrot ledöntötték, fejét levágták, testét szétszabdalták. Merthogy itt nincsen demokrácia, itt diktatúra van. Ezt azok vezényelték, ak...
2018-10-22 21:46:44
Adrien Jassogne figyelemre méltó nyilatkozata
... miniszterelnököt. A csoport többi tagja diszkréten távolabb maradt a beszélgetéstől, de tisztában voltam vele, hogy hallgatnak.

Ez a fiatalember elmagyarázta nekem, hogy Orbán diktátorként vezeti az országot, az alapvető szabadságjogok veszélyben vannak, a sajtó cenzúrázva van, valamint a bérekkel kapcsolatos problémákat említette.

Érdekeltek az érvei, viszon...
2018-09-22 22:03:29
Megfigyeli a német alkotmányvédelem két tartományban az ellenzéki AfD ifjúsági szervezetét
... homoszexuálisokat".
Felidézte, hogy a szervezet vezetőjét, Lars Steinkét a közelmúltban leváltották, miután botrányt okozott azzal, hogy árulónak nevezte Claus Schenk Graf von Stauffenberget, az Adolf Hitler náci diktátor elleni 1944-es merénylethez vezető összeesküvés irányítóját.
A JA szövetségi szervezete tiltakozott a brémai és az alsó-szászországi tagszervezet megfi...
2018-09-03 22:42:43
Társadalmi és lélektani témájú filmekre fókuszál idén a Szemrevaló fesztivál
... identitását.
A nagyjátékfilmek mellett a hagyományoknak megfelelően dokumentumfilmeket is vetítenek az idei Szemrevalón. A Hitler Hollywoodja című német filmből megtudhatják a nézők, hogy a diktátor uralma alatt Németországban 1000 játékfilmet forgattak, amelyekkel a közönség álmait és érzéseit akarták kiszolgálni és egyúttal manipulálni. Idén először egy rövidfilm-válogatás ...
2018-09-03 10:51:42
A spanyol kormány folytatja a diktátor Franco exhumálásának előkészítését a család tiltakozása ellenére is
...
Mint mondta, a "határozott döntésen" nem változtat a diktátor unokája által vezetett Francisco Franco alapítvány (FFNF) "fenyegetése" sem.
Az alapítvány korábban faxot küldött a spanyol kormánynak, amelyben közölte: jogsértőnek tartja az 1975-ben elhunyt tábornok földi maradványainak exhumálását a Madrid melletti Elesettek Völgyében található mauzóleumból.
Amennyibe...
2018-08-31 15:39:12
1 2 3 ................52 53 ........78 79 ........104 105 
Címkék: FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC EMLÉKE, Adrien Jassogne, Egyesült Államoktól, Pedro Armestre, Enrique Tenreiro, Elesettek Völgyében, Orbán Viktort, Lars Steinkét, Claus Schenk Graf, Adolf Hitler, Hitler Hollywoodja, Francisco Franco, spanyol kormány, írás vége, német alkotmányvédelem, diktátor Franco, család tiltakozása, nőjogi szervezet, néhai diktátort, rendőrség azonnal, madridi királyi, diktátorra halál, fasiszta diktátor, csodás tengerparti, diktátor kriptáját, székesegyház biztonsági, akciót Pedro, videófelvételt Twitter-oldalán, elkövető Enrique, család számára, hozzátartozók pedig, királyi palota, exhumálással kapcsolatban, hatalmat akarná, ideje éppen, szobrot ledöntötték, csoport többi, fiatalember elmagyarázta, alapvető szabadságjogok, sajtó cenzúrázva, bérekkel kapcsolatos, szervezet vezetőjét, közelmúltban leváltották, alsó-szászországi tagszervezet, nagyjátékfilmek mellett, hagyományoknak megfelelően, idei Szemrevalón, diktátor uralma, közönség álmait, diktátor unokája, alapítvány korábban,
© 2013 TVN.HU Kft.