Belépés
Szentmisék Úrnapja - gondolatok - Te Deum ünnepe 06.14
... szava, ami a semmiből létre tudta hozni azt, ami előzőleg nem létezett, ne tudná átváltoztatni a létező dolgokat azzá, amik még nem voltak? Egyáltalán nem kisebb cselekedet megadni a dolgoknak az első természetüket, mint az utóbbit megváltoztatni." (Szent Ambrus)
,,Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg őbenne... Aki engem eszik...
2020-06-14 07:24:40
Hogyan folytassuk a napunkat Istennel?
... tartani a Vele való közösségünket. Akkor meg fogjuk szerezni azt a békeséget a Lelkek Atyjában, amelyet hiába kerestünk a kézzel fogható dolgokban. Mekkora esztelenség, hogy a teremtett dolgoknak szolgálunk, amelyektől - meg vagyok győződve - üres kézzel fordulunk vissza, mikor a Teremtő a mienk, Akihez jöhetünk, Aki telve van a kegyelem gazdagságával mindazok felé, ak...
2020-05-31 22:55:24
A barátságról
... filozófiához, a művészethez, vagy magához az univerzumhoz (hiszen Istennek nem kellett alkotnia, nem volt szüksége erre). Nem szükségeltetik a túlélés folyamatában sem; ám egyike azoknak a dolgoknak, amelyek értékkel töltik meg túlélést."Felhasznált irodalom:

1. Dávid Beáta - Albert Fruzsina - Kit nevez Ön barátnak?
2. C. S...
2020-05-20 10:32:35
Boldogság harminc perc alatt
... igazolják, hogy még egy mesterségesen generált mosoly is fokozza a hangulatot. De a legjobb persze, ha tiszta szívből tudunk örülni valaminek. Figyeljünk fel az apró dolgokra, ne csak nagy dolgoknak tudjunk örülni. Fakasszon mosolyt az arcunkra egy csivitelő madár, egy jó könyv vagy egy finom ebéd. Nem mindig a nagy dolgok hordozzák magukban a boldogság morzsáit.

Tanulj...
2020-03-01 12:01:09
Simonyi Imre versei
... másikhoz

mint hozzá bárki is.
És ezen a napon
megérti hogy magányos.
- És azt hiszi hogy meghasad a szíve.

Aztán eljön az a nap is
amikor az ember már képes
a dolgoknak pontosan akkora
fontosságot tulajdonítani
amekkorát valójában megérnek.
S akkor a dolgokat
mellékes mozdulattal
- anélkül hogy meghasadna a sz...
2020-02-21 19:00:35
Mi a Szeretet...?
... szeretsz. Azoknak, akiknek a szeretet, így vagy úgy, megérintette az életét. Azoknak, akik megmosolyogtatnak, amikor tényleg szükséged van rá. Azoknak, akik derűsebb oldalát látják a dolgoknak, mikor letörtnek érzed magad. És azoknak, akiknek szeretnéd megmondani, hogy értékeled barátságukat és szeretetüket.

És ha nem teszel semmit, ne aggódj, semmi rossz nem fog történ...
2019-12-30 20:00:12
Balog Zoltán: a kereszténység bármilyen eszmerendszerrel kapcsolatra léphet
... sem ideológia, ezért "ideológiai eszmerendszerekbe nem is szorítható be".
Azt is mondta: a keresztény gondolkodás módszeréhez mindenképpen hozzátartozik egyfajta távolságtartás, a dolgoknak az örökkévalóság mértéke szerinti szemlélése.
Ez jelenti az éppen adott helyzet "gyógyító relativizálását" és egyben "felemelkedést", a világ felülről szemlélését - is.
Balog Zol...
2019-12-04 19:21:23
A dolgoknak egyszer csak végük szakad. Mindennap, minden éj
"A dolgoknak egyszer csak végük szakad. Mindennap, minden éjjel, télen, nyáron, a csókoknak, a szerelemnek. A bor is elfogy vacsora közben, a tányérok a mosogatóból, a benzin, akkor is, ha teletankoltál, a tűzifa, az élelem. Véget érnek a kezelések, a jó könyvek, a kávészünet, a ...
2019-10-28 08:13:34
Csak Te!
... gyógyítására. Átkelünk tengereken és világrészeken a magasan szárnyaló lelki újdonságok keresése közben.

A felsorolt propagátorok között kétségkívül vannak becsületesek is, és bizonyos dolgoknak, amiket ajánlanak, van némi értékük is. De ha visszatérünk a mindennapi életbe, megállapítjuk, hogy nincs gyorsforgalmú út a megszentelődéshez, hogy a problémáink nem tűntek el,...
2019-08-30 20:31:49
Jónás Tamás versei
JÓNÁS TAMÁS VERSEI


Jónás Tamás (Ózd, 1973. március 14. - ) magyar nyelven alkotó roma származású költő, író, programozó.

Nehéz gyermekkora volt. 16 éves kora óta jelennek meg versei. Több kötet szerkesztője. Eddig ...
2019-08-03 19:00:20
1 2 3 ....................66 67 ..........100 101 ..........132 133 134 
Címkék: Szentmisék Úrnapja, Simonyi Imre, Balog Zoltán, Csak Te, Jónás Tamás, Szent Ambrus, Lelkek Atyjában, Dávid Beáta, Albert Fruzsina, Balog Zol, JÓNÁS TAMÁS VERSEI, napunkat Istennel, kereszténység bármilyen, dolgoknak egyszer, semmiből létre, létező dolgokat, első természetüket, utóbbit megváltoztatni, bennem marad, kézzel fogható, teremtett dolgoknak, kegyelem gazdagságával, túlélés folyamatában, mesterségesen generált, legjobb persze, apró dolgokra, csivitelő madár, finom ebéd, nagy dolgok, boldogság morzsáit, dolgoknak pontosan, keresztény gondolkodás, örökkévalóság mértéke, éppen adott, világ felülről, magasan szárnyaló, felsorolt propagátorok, mindennapi életbe, eszmerendszerrel, relativizálását, távolságtartás, szükségeltetik, megváltoztatni, hozzátartozik, tulajdonítani, természetüket, felemelkedést, örökkévalóság, kereszténység, átváltoztatni, mesterségesen, gazdagságával, megállapítjuk, közösségünket, gyorsforgalmú, teletankoltál, világrészeken, folyamatában, mindenképpen, megérintette, szeretetüket,
© 2013 TVN.HU Kft.