Belépés
Almamártás
... citrom leve

4 dl víz

3 ek méz

1 mokkáskanál fahéj

pár szem szegfűszeg

1 kis pohár tejföl

2 ek liszt
A meghámozott, kimagozott almákat fel kell kockázni, aztán annyi vizet ráönteni, ami ellepi. Fél citrom levével és az egyéb fűszerek...
2011-08-26 15:42:14
Kapormártás
Hozzávalók:

4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.

Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó k...
2011-08-26 15:37:04
Párolt marhasült
... hagyma

2 gerezd fokhagyma

6 dkg paradicsompüré

1 csipetnyi kakukkfű

2 babérlevél

15 szem egész bors

1 dl vörösbor

A marhahúst megsózom, megborsozom, lisztbe mártom, és forró zsírban gyorsan elősütöm. A zöldségeket megti...
2011-08-26 15:34:53
Borsos tokány
... vöröshagyma

4 dkg zsír



4 gerezd fokhagyma

5 dkg paradicsompüré

1 dl fehér bor

1 kávéskanál törött bors

A marhahúst csíkokra vágom, megmosom és lecsurgatom.

Lábosban zsírt hevítek, hozzáadom a finomra vágott vöröshagy...
2011-08-26 15:34:03
Rakott hús
... burgonya

60 dkg marhahús

1 nagy fej hagyma

10 dkg zsír

15 dkg lecsó

2 kávéskanál fűszerpaprika



2 dl tejföl

A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és vékony karikákra felszeletelem.

A marhahúst kockákra...
2011-08-26 15:33:06
Zab
... jó
foszfor
177,84mg
jó...
2011-08-26 15:30:59
Árpa
... meg nem dagad.

Étkezési célra a hánt...
2011-08-26 15:29:50
Libamell gombával
Hozzávalók:

1 libamell

1 fej hagyma

20-25 dkg gomba

zsír, só, pirospaprika

tejföl

Első lépésben fejtsük le a liba melléről a bőrt, majd a húst kissé klopfoljuk meg és szeleteljük fel. Ezt követően forró zsírban hirtelen süssük ki. Má...
2011-08-26 15:23:09
Káposztás liba
Hozzávalók:

1 db liba csontos részei

1 kg savanyú káposzta

2 dl tejföl, só

pirospaprika és zsír

A liba csontos részeit vágjuk darabokra és sózzuk be. Egy lábas alját kenjük meg alaposan zsírral, terítsük bele a káposzta felét, szórjuk meg sz...
2011-08-26 15:21:26
Almás zellersaláta
... dkg zellergumó



1 kávéskanál porcukor

1 citrom

40 dkg savanykás alma

1 tubus majonéz

1 dl tejszín

A zellert meghámozom, megmosom és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citrom...
2011-07-10 16:31:37
1 2 3 
Címkék: egyéb fűszerek, kapor kétharmadát, rántásba téve, marhahúst megsózom, zöldségeket megti, marhahúst csíkokra, finomra vágott, burgonyát héjában, marhahúst kockákra, liba melléről, húst kissé, lábas alját, káposzta felét, zellert meghámozom, paradicsompüré, felszeletelem, fűszerpaprika, pirospaprika, zellersaláta, uborkagyalun, vöröshagyma, mokkáskanál, meghámozott, kapormártás, kétharmadát, lecsurgatom, szeleteljük, zöldségeket, megborsozom, dolgosmama, babérlevél, kávéskanál, almamártás, kimagozott, hozzávalók, meghámozom, rózsaszínű, zellergumó, szegfűszeg, klopfoljuk, csipetnyi, marhasült, fokhagyma, készítünk, burgonyát, darabokra, káposztás, savanykás, zellersal, megszórom, marhahúst, karikákra, borsostok, hozzáadom, vöröshagy, melléről, kakukkfű, lépésben, libamell, követően, freeblog, hirtelen, elősütöm, megfőzöm, ráönteni, rántásba, kockákra, csíkokra, gombával, étkezési, lábosban,
© 2013 TVN.HU Kft.