|
|
|
... citrom leve
4 dl víz
3 ek méz
1 mokkáskanál fahéj
pár szem szegfűszeg
1 kis pohár tejföl
2 ek liszt
A meghámozott, kimagozott almákat fel kell kockázni, aztán annyi vizet ráönteni, ami ellepi. Fél citrom levével és az egyéb fűszerek... |
2011-08-26 15:42:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 dkg zsír,
5 dkg liszt,
2 evőkanál finomra vágott kapor,
1,5 dl tejföl,
3 dl csontlé,
1 dkg só,
2 dkg vöröshagyma,
1 dkg cukor.
Világos rózsaszínű rántást készítünk, a hagymát és a kapor kétharmadát a rántásba téve állandó k... |
|
2011-08-26 15:37:04 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma
2 gerezd fokhagyma
6 dkg paradicsompüré
1 csipetnyi kakukkfű
2 babérlevél
15 szem egész bors
1 dl vörösbor
A marhahúst megsózom, megborsozom, lisztbe mártom, és forró zsírban gyorsan elősütöm. A zöldségeket megti... |
2011-08-26 15:34:53 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
4 dkg zsír
só
4 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
1 dl fehér bor
1 kávéskanál törött bors
A marhahúst csíkokra vágom, megmosom és lecsurgatom.
Lábosban zsírt hevítek, hozzáadom a finomra vágott vöröshagy... |
|
2011-08-26 15:34:03 |
|
|
|
|
|
|
... burgonya
60 dkg marhahús
1 nagy fej hagyma
10 dkg zsír
15 dkg lecsó
2 kávéskanál fűszerpaprika
só
2 dl tejföl
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom, és vékony karikákra felszeletelem.
A marhahúst kockákra... |
|
2011-08-26 15:33:06 |
|
|
|
|
|
|
... jó
foszfor
177,84mg
jó... |
2011-08-26 15:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... meg nem dagad.
Étkezési célra a hánt... |
2011-08-26 15:29:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 libamell
1 fej hagyma
20-25 dkg gomba
zsír, só, pirospaprika
tejföl
Első lépésben fejtsük le a liba melléről a bőrt, majd a húst kissé klopfoljuk meg és szeleteljük fel. Ezt követően forró zsírban hirtelen süssük ki. Má... |
2011-08-26 15:23:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db liba csontos részei
1 kg savanyú káposzta
2 dl tejföl, só
pirospaprika és zsír
A liba csontos részeit vágjuk darabokra és sózzuk be. Egy lábas alját kenjük meg alaposan zsírral, terítsük bele a káposzta felét, szórjuk meg sz... |
2011-08-26 15:21:26 |
|
|
|
|
|
|
... dkg zellergumó
só
1 kávéskanál porcukor
1 citrom
40 dkg savanykás alma
1 tubus majonéz
1 dl tejszín
A zellert meghámozom, megmosom és uborkagyalun vékonyra felszeletelem. Sóval, cukorral megszórom, és citrom... |
2011-07-10 16:31:37 |
|
|
|
|