Belépés
Illegális bevándorlás - Avramopulosz: kiszámítható mechanizmusra van szükség a kimentett migránsok partra száll
...
Dimitrisz Avramopulosz üdvözölte a Málta partjainál veszteglő mentőhajókon tartózkodó migránsok partra szállítását és elosztását.
Köszönetet mondott a máltai kormánynak, valamint méltatta az érintetteket befogadó, szolidaritást mutató kilenc tagországot is, ugyanak, valamint méltatta az érintetteket befogadó, szolidaritást mutatólöetlnc tagorsató si mizeüj öa az amint ...
2019-01-09 15:03:13
Évértékelő - Csillapodott a válsághangulat idén az EU-ban, de maradtak még problémák és nézetkülönbségek
... alacsonyabb volt az illegális úton érkezők száma, mint 2014 óta bármikor.
Egyes elemzők azt várták, hogy így, a feszültség csillapodásával nőni fog a megállapodás esélye a dublini menekültügyi reformról, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy sokkal közelebb került volna a rendezés.
Egy új német-francia javaslat értelmében állandó, kötelező áthelyezési kvótákat hoznának létre, ...
2018-12-31 07:21:09
EU-csúcs - Megkezdődött az uniós állam- és kormányfők találkozója Brüsszelben
... rendezetlen kiválásra való felkészülésről.
Pénteken az egységes piac, a klímaváltozás, a rasszizmus és idegengyűlölet elleni harc, illetve a migráció, s azon belül is a dublini menekültügyi szabályok reformja lesz a fő téma.
Végezetül szokás szerint eurócsúcsot tartanak, a fő téma a gazdasági és monetáris unió további elmélyítése lesz. A szakminiszterek szintjén már megs...
2018-12-13 15:42:50
Illegális bevándorlás - Francia-német javaslat: anyagi támogatással is kiváltható lenne a menedékkérők befogadá
...
A brüsszeli hírportál értesülései szerint az uniós belügyminiszterek előző napi tanácsülésén bemutatott javaslatok célja a dublini menekültügyi szabályozásról szóló, régóta holtpontra jutott tárgyalások újraindítása, hogy még a jövő évi európai parlamenti választások előtt megállapodás születhessen az ügyben.
A tervek szerint állandó jellegű kvótarendszert állítanának fe...
2018-12-07 16:02:11
Illegális bevándorlás - Európai Bizottság: az illegális migránsok száma a migrációs válság előtti szintre esett
... ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség gyakorlati szinten az unión kívül és belül egyaránt. Az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak pedig gyorsan véghez kell vinniük az uniós menekültügyi rendszer reformját.
A dokumentum szerint kiemelten fontos, hogy még a jövő év tavaszán esedékes európai parlamenti választások előtt elfogadják azt az öt - kvalifikációs irányelvr...
2018-12-04 18:02:09
Illegális bevándorlás - Uniós menekültügyi hivatal: több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra
...
Addou, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén, az EASO uniós menekültügyi helyzetről szóló 2017-es jelentésének bemutatásakor elmondta, a feltorlódott ügyek száma mutatja, hogy a menekültügyi helyzet még korántsem oldódott meg Európában.
Noha összességében az elbírált kérelmek száma nőtt, azokat főként a korábbi években...
2018-10-10 14:22:52
Illegális bevándorlás - Menedékkérők Olaszországba szállításáról szóló híreket cáfoltak a német hatóságok
... de a sajtótalálgatások miatt ezúttal közlik, hogy a következő napokban nem terveznek Olaszországba irányuló repülőgépes műveletet, úgynevezett toloncjáratot.
A bajor tartományi menekültügyi hivatalban is cáfolták a híreket, a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársasággal közölték, hogy a következő héten nem indítanak toloncjáratot Olaszországba.
A c...
2018-10-07 20:11:59
Illegális bevándorlás - A spanyol és a német kormány fokozott együttműködést szorgalmaz Afrikával
... lépett életbe az a megállapodás, amely alapján a Spanyolországban regisztrált, majd a német határon feltartóztatott menedékkérőket visszaküldik a dél-európai országba.
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) legutóbbi adatai szerint Spanyolországban július végéig 23 500 menedékkérőt regisztráltak, így most a délnyugat-európai ország az Észak-Afrika felől az Európai Uniób...
2018-08-11 18:35:13
Tusványos - Egy pódiumbeszélgetés előadói szerint nem emberi jog, hanem biztonsági kockázat a migráció
... politikus. Kontrát Károly biztatónak tartotta, hogy az Európai Unió soros elnökségét ellátó Ausztria a határvédelemre és a migráció kérdésének a rendezésére összpontosít, és egy új menekültügyi rendszerre tesz szeptemberben javaslatot. Az államtitkár hozzátette: Magyarország jónak tartja a júniusban született döntést, hogy regionális kikötői platformokat kell létrehozni, amelyeken...
2018-07-27 12:18:17
Közös európai menekültügyi politikát szorgalmaz a DK
...
Niedermüller Péter, a DK alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ketté kell választani a bevándorláspolitikát és a menekültügyi politikát: minden tagállamnak joga van eldönteni, hogy kiknek engedi meg a letelepedést, a menekültügy viszont ettől független, az üldözötteknek, a háború elől menekülőknek joguk van nemzetközi védelmet kérni.
A DK szerint a k...
2018-06-25 13:32:28
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Európai Bizottság, Menedékkérők Olaszországba, Dimitrisz Avramopulosz, Európai Parlamentnek, Európai Parlament, Bayerischer Rundfunk, ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, Európai Uniób, Kontrát Károly, Európai Unió, Niedermüller Péter, kimentett migránsok, válsághangulat idén, uniós állam-, menedékkérők befogadá, illegális migránsok, migrációs válság, német hatóságok, német kormány, pódiumbeszélgetés előadói, máltai kormánynak, érintetteket befogadó, illegális úton, feszültség csillapodásával, megállapodás esélye, dublini menekültügyi, egységes piac, szakminiszterek szintjén, brüsszeli hírportál, uniós belügyminiszterek, tervek szerint, unión kívül, tagállamoknak pedig, uniós menekültügyi, dokumentum szerint, feltorlódott ügyek, menekültügyi helyzet, elbírált kérelmek, korábbi években, sajtótalálgatások miatt, következő napokban, bajor tartományi, következő héten, német határon, dél-európai országba, délnyugat-európai ország, migráció kérdésének, rendezésére összpontosít, államtitkár hozzátette,
© 2013 TVN.HU Kft.