|
|
|
... beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáadjuk a tojásfehérjét és beleöntjük a kovászt. Végül hozzáöntjük a vajas tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagság... |
2023-09-03 10:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... belőle.
(mivel minden országban más a liszt, elképzelhető, hogy van ahol kicsivel több folyadék vagy kevesebb kell bele )
A tésztát vékonyan kiolajozott tálba tesszük es meg kelesztjük.
Mikor megkelt , mindenki tetszése szerint vékony, vagy vastag tésztát nyújtson es helyezze egy tepsibe vagy pizzasütő tálcára (utóbbit ajánlom, mert az alja is lyukacsos)
Mi a... |
|
2023-07-06 11:47:23 |
|
|
|
|
|
|
... ragacsos tésztát kell kapnunk! Ne ragadjon nagyon, csak egy kicsit. Ha nem megfelelő az állaga, akkor pici liszt vagy pici olaj hozzáadásával korrigáljunk rajta.
Letakarva kb. 20 percig kelesztjük.
Kelesztés után egy kerek pizzasütő formába vagy egy pici olajjal kikent tepsibe egyengetjük a tésztát, és ízlés szerint megpakoljuk feltéttel.
Előmelegített 180 fokos l... |
2023-02-21 21:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... amennyit a tej felvesz
egy közepes gyúrható tésztához
a kidolgozás közben 10 dkg zsírt,1 teáskanál sót beledolgozok.
Szép sima rugalmas tésztát kapunk.
Meleg helyen kelesztjük....ha megkelt gyúrótáblára borítom átgyúrom.
Apró darabokat vágok és kézzel pereceket formálok belőle
tojással lekenem előmelegített sütőben 200 °C-on sütöm.
A tetejé... |
|
2023-02-02 20:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... kidolgozni -majd ketté venni egyikbe a mazsola- másikba a kakaó-külön ,... |
|
2022-12-29 19:06:13 |
|
|
|
|
|
|
... kezdünk. Amikor a tésztánk nagyjából összeáll hozzáadjuk a puha vajat és alaposan kidagasztjuk. A puha, de nem ragacsos tésztát tálba tesszük, letakarjuk és 45-50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Egy 16 cm átmérőjű magasított oldalú tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vékonyan megkenjük vajjal. Ha hagyományos falú a formánk, akkor sütőpapírral megmagasí... |
2022-12-03 20:02:09 |
|
|
|
|
|
|
... tésztába a kandírozott cseresznyét, citromot és narancsot, valamint a megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a szálasra vágott mandulát.
Meleg helyen, letakarva kb. 75 percig kelesztjük.
Közben kivajazunk egy 20 cm átmérőjű sütőtálat, és kibéleljük egy db kb. 25x75 cm-es sütőpapírral úgy, hogy 20 cm magas pereme legyen.
Egymásra hajtunk több réteg a... |
2022-12-01 17:40:49 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen keles... |
2022-05-02 15:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... só
A margarint langyos tejben felolvasztjuk.
A tojást, cukrot és az élesztőt összekeverjük
.Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sót.
Összegyúrjuk, kidolgozzuk.Fél órát kelesztjük.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből 3-3 rudat formázunk, amit összefonunk, így három kalácsot kapunk.
Egy kivajazott tepsibe téve . letakarva még fél ór... |
2022-03-18 19:29:00 |
|
|
|
|
|
|
... Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk.
Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk és újrasza... |
2022-02-05 15:37:01 |
|
|
|
|