Belépés
10 csodálatos pogácsa: Imádni fogjátok!
... felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A margarint habosra kavarjuk a sajtkrémmel. Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk a megkelt tésztát. Egy kanál domború oldalával szépen elsim...
2018-10-29 11:54:20
Kakaós csiga burgonyás tésztából
... élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágjuk. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a cukorral elkevert kakaópor felével, és óvatosan feltekerjük....
2018-08-27 23:26:40
Focaccia
Irom is a hozzavalokat :
500 gr liszt,350 ml langyos viz, 1 kk cukor, 6 ek olivaolaj,1 kis kanal so, 1 kiskanal oragano, 1 ek instant eleszto. A hozzavalokbol tesztat dagastzunk, kicsit lagyabb tesztat kapunk mint a pizzatesztanal szokas. kiolajozott talba tesszuk, es duplajara kelesztjuk. Mikor duplajara kelt, 8 reszre osztjuk, kb 10-12 dkg lesz mindegyik. Egesz vekonyra nyu...
2018-08-20 16:37:03
Káposztás lángos
... robotgéppel könnyen és gyorsan megtehető), majd cipót formálva belőle, lisztezett, nagy tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezután letakarjuk egy tiszta konyharuhával. ...
2018-07-31 14:19:30
Lecsókrémes hamburger
... hozzáadjuk a burgonyát. Alaposan összedolgozzuk az egészet, azután apránként hozzáöntjük a félretett főzővizet, és sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, 14 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig...
2018-07-20 00:13:35
Fonott kelt kalács
... sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen cipót formáltam belőlük. Pihentettem a...
2018-05-16 23:06:02
Mákos kalács
... hogy a tészta még kelni fog! Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, majd feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojás sárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat! Forrás: Facebook- Gyurc...
2018-05-05 07:23:57
Kefires lángos
... élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tés...
2018-05-03 12:57:55
Klasszikus túrós táska
... tejet apránként adjuk hozzá. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe f...
2018-04-24 18:09:11
őszibarackfánk !
... liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyer...
2018-04-08 11:46:33
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ..........126 127 128 
Címkék: Facebook- Gyurc, liszthez adjuk, szoba hőmérsékletű, tojás sárgáját, duplájára kelesztjük, margarint habosra, megkelt tésztát, kanál domború, lisztes adalékhoz, tészta duplájára, cukorral elkevert, hozzavalokbol tesztat, pizzatesztanal szokas, tiszta konyharuhával, félretett főzővizet, bucikat sütőpapírral, hozzávalókból megdagasztjuk, kalácsokat sütőpapírral, tojás sárga, tepsit hideg, tésztát kelesztőtálban, optimális kelesztési, tészta lágy, túrót átnyomkodjuk, tojások sárgáját, többi hozzávalóval, tojásfehérjét habbá, túrós töltelékbe, tészta négy, tojássárgájákkal, őszibarackfánk, összedolgozzuk, kelesztőtálban, pizzatesztanal, megdagasztjuk, tojásfehérjét, tésztadarabon, konyharuhával, hozzavalokbol, hozzávalókból, megkenéséhez, felfuttatjuk, hőmérsékletű, aranybarnára, őszibarackot, átnyomkodjuk, sütőpapírral, hozzavalokat, hozzávalóval, vastagságúra, belisztezzük, összegyúrjuk, kidagasztjuk, sajtkrémmel, elhelyezünk, robotgéppel, kiolajozott, beletesszük, eldolgozzuk, lecsókrémes, hozzáöntjük, négyzeteket,
© 2013 TVN.HU Kft.