Belépés
Szijjártó: csak az erős nemzeti identitású nemzetek lehetnek sikeresek
...
Szijjártó Péter hangsúlyozta: Magyarország és az egész magyar nemzet joggal lehet hálás a bencéseknek, akik még a legnehezebb időkben is hitet adtak a magyar nemzetnek. Iskoláik a legmagasabb szintű tudást adják a magyar fiataloknak, és hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar nemzet a világ sikeres és versenyképes nemzetei közé tartozzon - mondta.
A miniszter, aki maga is ben...
2020-07-10 17:52:34
Az orosz ortodox egyház sajnálkozását fejezte ki az isztambuli Hagia Sophia mecsetté alakításának engedélyezése
... olyan kísérletet, amelynek célja a konstantinápolyi egyház ezeréves lelki örökségének "megalázása vagy lábbal tiprása".
"A Szent Szófia fenyegetettsége egyúttal fenyegetést jelent az egész keresztény civilizáció, vagyis szellemiségünk és történelmünk számára" - hangsúlyozta Kirill.
"Minden civilizált állam kötelessége, hogy megőrizze az egyensúlyt, hogy összebékítse, ne ...
2020-07-10 17:42:28
Isten gyötrődései
... döntöttem:
először a kőnek lesz tüdeje."

Isten így szól:
,,Szükségem van az eszedre.
Mit gondolsz erről a világról?
Május hónapnak nem kellene
netán egész novemberig tartania?
És nem lenne jobb, ha lassú lenne
a ló is, akár a tehén?
Nem bánod, hogy az üstökös
nem tér be hozzád, és nem ül le
a családi ebédhez?
A...
2020-07-10 15:37:09
Szijjártó: a magyar gazdaság a magyar emberek munkája révén válhat sikeressé
...
Szijjártó Péter a Hungarian Table Top Kft. szerződésátadási ünnepségén arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány első szakaszában az egészségügyi védekezés sikeres volt, a gazdasági védekezés jelenti a második szakaszt, amelynek fókuszában a munkahelyeket védő vállalkozások támogatása áll. A Hungarian Table Top Kft. 453 millió 618 ezer forintos beruházásához a magyar állam 22...
2020-07-10 14:01:55
Notre-Dame - Macron engedélyezte az eredeti formában történő helyreállítást a Notre-Dame-székesegyházon
... után. Most viszont a rendelkezésre álló tervek alapján lehetséges a ledőlt tornyot az eredeti formájában újjáépíteni, és ez lenne szerinte "a legegyszerűbb, leggazdaságosabb, leggyorsabb és legészszerűbb megoldás".
Philippe Villeneuve főépítész csütörtökön egy 3 ezer oldalas tervet mutatott be a tetőszerkezet és huszártorony felújítására, amelyet négyórás ülése után az illet...
2020-07-09 23:12:48
A kihalás szélén áll a makifélék csaknem egyharmada, az északi simabálna és a mezei hörcsög is
... főemlőseként számon tartott Microcebus berthae is, amely mindössze 10 centiméteres.
Afrika más részein a főemlősfajok nagyjából 53 százalékát - 103-ból 54-et - fenyegeti a kihalás. A kontinens egész területén a vadászat és az élőhelyek elvesztése jelenti a legnagyobb fenyegetést a főemlősökre.
Az északi simabálna (Eubalaena glacialis) besorolása is veszélyeztetettről s...
2020-07-09 17:52:38
Nehéz-sorsúság keresztje a múltban és a jelenben
... tanulhattak tovább sem nappali tagozatú középiskolában, sem fölsőfokún, sem a dolgozók esti iskoláiban...

Csoóri Sándort, mint irodalmárt, meg kellett volna, hogy érintse egy egész nemzedéknek a lepusztításos kipusztulása! Hiszen, ez a korosztály elveszítette minden kötődését még az anyanyelvéhez is!

"Anyanyelv az a nyelv, amelyet az ember gyermekkorába...
2020-07-09 08:40:19
Testvériség a nyomorúságban
... adódik." (Róm 3,20)

Most jön a Római levél első része tanításának a végkövetkeztetése. ,,Isten ítélőszéke előtt a törvény nem ügyvéded, hanem a vádlód. Ti zsidók, éppúgy, mint az egész világ, ki vagytok téve Isten ítéletének. Isten kijelentett akarata nem lesz a segítségetekre abban, hogy érdemeket szerezzetek Isten előtt. Ellenkezőleg: a törvényből a bünteté...
2020-07-09 07:35:37
Orosz biztonsági illetékes: Moszkva nem játszott össze a tálibokkal
... milyen ütemben vonja ki onnan csapatait - amit Moszkva kész üdvözölni - , de hangsúlyozta, hogy ez a folyamat nem vezethet a helyzet további romlásához, ami további kihívásokat teremtene az egész régió számára.
Utalt arra, hogy a NATO Határozott Támogatás fedőnevű művelete nem érte el célját, és az afgán fegyveres erők a sok milliárd dollárnyi amerikai támogatás ellenére sem...
2020-07-07 14:41:40
Illegális bevándorlás - A német soros EU-elnökség nem számít gyors megállapodásra a menedékkérők elosztásáról
... megérkezik egy hajó valamely földközi-tengeri EU-s kikötőbe a közösség területére menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával igyekvő emberekkel a fedélzetén, "elkezdődik a telefonálgatás egész Európában". Minden tagországnál külön meg kell érdeklődni, hogy hajlandó-e befogadni az érkezők egy részét. A 27 közül általában 4-5, legfeljebb 6 tagország tesz eleget a kérésnek.
A...
2020-07-07 11:21:21
1 2 3 ...........2394 2395 ......3592 3593 ......4788 4789 4790 
Címkék: Hagia Sophia, Szijjártó Péter, Szent Szófia, Hungarian Table Top Kft, Philippe Villeneuve, Csoóri Sándort, NATO Határozott Támogatás, erős nemzeti, orosz ortodox, isztambuli Hagia, magyar gazdaság, magyar emberek, eredeti formában, kihalás szélén, makifélék csaknem, északi simabálna, mezei hörcsög, német soros, menedékkérők elosztásáról, egész magyar, legnehezebb időkben, magyar nemzetnek, legmagasabb szintű, magyar fiataloknak, magyar nemzet, világ sikeres, konstantinápolyi egyház, egész keresztény, kőnek lesz, családi ebédhez, egészségügyi védekezés, gazdasági védekezés, második szakaszt, munkahelyeket védő, magyar állam, rendelkezésre álló, ledőlt tornyot, eredeti formájában, főemlősfajok nagyjából, kontinens egész, élőhelyek elvesztése, legnagyobb fenyegetést, dolgozók esti, egész nemzedéknek, lepusztításos kipusztulása, korosztály elveszítette, ember gyermekkorába, egész világ, segítségetekre abban, helyzet további, egész régió, afgán fegyveres, hajó valamely, közösség területére, telefonálgatás egész,
© 2013 TVN.HU Kft.