Belépés
Koronavírus - Közterületeket, buszmegállókat fertőtlenítenek országszerte
... vevők munkájának megszervezésére. A város tisztítószerekkel, takarítógépekkel és önkéntesek kiközvetítésével járul hozzá a munkához. Közölte: a fertőtlenítő- és tisztítószerekből az egészségügyi és szociális szférában dolgozóknak is juttat az önkormányzat.
Sümeg polgármestere, Végh László arról számolt be, hogy a város közszolgáltatója naponta fertőtlenít a gyógyszertárak, a...
2020-04-06 17:53:15
Koronavírus - Védőmaszkot osztanak számos településen
... veszélyeztetett 60 év feletti kerületi lakosokat többször használható, mosható és vasalással is fertőtleníthető védőeszközzel lássa el. A polgármester közölte azt is, hogy a Zuglói Egészségügyi Szolgálat dolgozóinak több tízezer, akár több hónapra is elegendő, védőmaszkot adnak át. Emellett a kerület az óvodai, bölcsődei és szociális dolgozóknak, a pedagógusoknak, valamint az önko...
2020-04-06 15:32:39
Koronavírus - Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot
... erőfeszítéseiben.
Klaus Iohannis arra is kitért, hogy jó ütemben folytatódik az orvosi eszközök beszerzése, amelyben magáncégek is segítik a kormányt. Bejelentette: ezen a héten az egészségügyi dolgozók számára 2,5 millió, a rendfenntartók számára ötmillió, a lakosság számára pedig nyolcmillió maszk, valamint az orvosoknak félmillió védőfelszerelés érkezik az országba.
...
2020-04-06 15:25:30
Koronavírus - Spanyolországban öt napja csökken az új fertőzöttek és a halálos áldozatok száma is
... halálesetről március 3-án számolt be a szaktárca, az áldozat még február közepén veszítette életét ismeretlen eredetű tüdőgyulladás miatt, és csak utólag igazolták nála a fertőzést.
Az egészségügyi intézmények leterheltségének növekedési üteme is mérséklődni kezdett, a kórházi kezelésre szoruló páciensek száma 918-cal emelkedett a vasárnap 1132 és a szombati 975 után. Eddigi ...
2020-04-06 13:53:06
Koronavírus - Elkülönítik a veszélyeztetett hajléktalanokat Budapesten
... lehetséges intézkedést, ennek azonban szűk határokat szab az általános zsúfoltság és a lakók mobilitása. Emiatt az éjjeli menedékhelyek és átmeneti szállások lakói közül a koruk és meglévő egészségügyi problémáik miatt kiemelkedően súlyos kockázatnak kitett hajléktalan emberek megelőző jellegű, elkülönített elhelyezésére van szükség" - olvasható az előterjesztésben.
Ennek érd...
2020-04-06 13:52:25
Koronavírus - Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat
... tapasztalatait az érintett intézmények kórházparancsnokaival a jelentések megjelenését megelőzően, támogatva ezzel a kórházakat.
Az elmúlt öt évben az ÁSZ több tucat kórház és egészségügyi szakrendelő ellenőrzését fejezte be. Ezen túlmenően jelenleg több mint 60 kórház ellenőrzése van folyamatban - szögezte le az ÁSZ elnöke.
Hangsúlyozta: alapvető társadalmi elvárás, h...
2020-04-06 10:41:26
Koronavírus - Von der Leyen: új "Marshall-terv" kell a járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió megerősítés
... zuhanásra.
Az Európai Bizottság a héten újabb lépést tett, 100 milliárd eurós munkahelyvédelmi programot indított, és a közös költségvetésből megmaradó minden egyes eurócentet egészségügyi védőfelszerelések beszerzésére és koronavírus-tesztekre fordítanak - írta Ursula von der Leyen.
Hozzátette, hogy "ebben a válságban nem végzünk félmunkát", és ez a következő évekre is ...
2020-04-05 15:26:16
Koronavírus - Spanyolországban 130 ezer felett van az eddig regisztrált fertőzöttek száma
... azonosítottak.
Az előző naphoz képest 1132-vel lett több a kórházi ápolásra szoruló páciens, szombaton 975-en, pénteken 2524-en kerültek kórházba. Összesen 58744 embert láttak el egészségügyi intézményben a koronavírus-fertőzés miatt, közülük 6861 beteget intenzív terápiás osztályon. Az ennyire súlyos esetek száma 328-cal emelkedett az elmúlt egy napban a szombati 116 és a p...
2020-04-05 13:15:50
Koronavírus - Tartósnak tűnik a járvány lassulása Németországban, az akadémia a korlátozások fokozatos visszavo
... vasárnapra 1275-ről 1444-re ugrott.
Ezzel kapcsolatban Helge Braun kancelláriaminiszter egy vasárnapi lapinterjúban kiemelte, hogy már most "nagyon erős" terhelés alatt van az egészségügyi ellátórendszer, és egyes térségekből távoli vidékek kórházaiba kell átszállítani betegeket a zsúfoltság miatt.
A miniszter - aki végzettségét tekintve orvos, és évekig intenzív osztál...
2020-04-05 12:15:45
Koronavírus - Gulyás: a kormány intézkedései elegendőek lesznek
... mutatott rá Gulyás Gergely.
A miniszter közölte, a járvány elleni védekezési alapban jelenleg 663 milliárd forint áll rendelkezésre, de ez egy felülről nyitott összeg, mivel az egészségügyi védekezésnek nem lehetnek pénzügyi korlátai. Emellett a gazdaságvédelmi alapban, amely a gazdaság újraindítását szolgálja 1345 milliárd forint van most - tette hozzá.
Gulyás Gergely...
2020-04-05 07:41:07
1 2 3 .....................135 136 ...........203 204 ...........270 271 272 
Címkék: Európai Unió, Végh László, Zuglói Egészségügyi Szolgálat, Klaus Iohannis, Európai Bizottság, Helge Braun, Gulyás Gergely, hónappal meghosszabbítják, rendkívüli állapotot, halálos áldozatok, veszélyeztetett hajléktalanokat, járvány miatt, eddig regisztrált, járvány lassulása, korlátozások fokozatos, kormány intézkedései, város tisztítószerekkel, város közszolgáltatója, polgármester közölte, orvosi eszközök, egészségügyi dolgozók, rendfenntartók számára, lakosság számára, orvosoknak félmillió, egészségügyi intézmények, kórházi kezelésre, vasárnap 1132, általános zsúfoltság, lakók mobilitása, éjjeli menedékhelyek, érintett intézmények, jelentések megjelenését, héten újabb, közös költségvetésből, következő évekre, előző naphoz, kórházi ápolásra, ennyire súlyos, vasárnapi lapinterjúban, egészségügyi ellátórendszer, zsúfoltság miatt, miniszter közölte, járvány elleni, felülről nyitott, egészségügyi védekezésnek, gazdaságvédelmi alapban, gazdaság újraindítását, közszolgáltatója, spanyolországban,
© 2013 TVN.HU Kft.