Belépés
A mozgás és az egészség
... betegségeinket.

Sajnos ez igaz, és ebben a szomorú az, hogy ezeknek a súlyos betegségeknek a jelentős része megelőzhető volna, ha időben áttérnénk az egészséges életmódra, ha tudatosabban élnénk, és az egészségünk megőrzése érdekében olyan életvitelt alakítanánk ki, amely hosszú távon is megőrizné az egészségünket.

Szakmai körökben jelenleg kezd elterjedni a ...
2021-02-28 21:55:55
Gyógynövények az egészségünk szolgálatában
Sok gyógynövényt, fűszert használunk nap mint nap a főzés és sütés során, hogy ízletesebb legyen az ételünk, azonban sokat közülük az egészségünk megőrzése érdekében is fogyaszthatunk. A fűszerek nemcsak antioxidánsokban, hanem bioaktív vegyületekben is rendkívül gazdagok, némelyik még a gyulladás csökkentésében is segítségünkre lehet.

Egyes gyógynövények és fűszerek év...
2021-01-25 19:35:31
Mogyoró gyógyhatásai
... használhatjuk: ha a fabútoron lévő karcolást szeretnénk eltüntetni, be kell dörzsölni vele.

Kutatások szerint a mogyoró kifejezetten jót tesz az emberi szervezetnek: segíti egészségünk megőrzését és a szívbetegségek megelőzését, sőt, még az elhízás ellen is segít küzdeni.

A mogyoró olajtartalma magas, de jó ha tudjuk, hogy telítetlen zsírsavakról van szó, am...
2021-01-16 23:23:40
A rózsagyökér ott segít, ahol kell
... stressz káros hatásait és ez által alkalmas a legtöbb betegség megelőzésére.

Jelenleg a Rózsagyökér a legegyszerűbb, leghatékonyabb megoldás arra, hogy a legtöbbet tegyük egészségünk és életenergiánk megőrzésében.

Fogyasztásával az alábbi gyógyhatásokat érhetjük el:
megszünteti a fáradságot, plusz energiát biztosít a mindennapi élethez, kitűnő idegren...
2021-01-13 21:43:06
Milyen tápanyagokra van szüksége a pajzsmirigynek?
A pajzsmirigynek nagyon fontos szerepe van az egészségünk megőrzése szempontjából, hiszen a jó működése vagy a diszfunkciói minden sejtünkre, és számos szervünk működésére hatással van. Mivel a pajzsmirigy hormonjai az anyagcserénket is befolyásolják, így a testsúlyunk alakulásában is szerepet játszanak.

Előfordul, hogy a pajzsmirigy túl sok vagy túl kevés hormont termel...
2021-01-06 22:23:33
5 tipp a fahéj felhasználására
... gyógynövényként is funkcionáló fűszert.

Mivel a fahéj antioxidánsokban is rendkívül gazdag, így nagyon előnyös rendszeresen fogyasztani, hiszen így csakis jót tehetünk az egészségünkkel. A fahéjat nemcsak sütés és főzés során használhatjuk fel, hanem ezernyi más módja is van annak, hogy belecsempésszük az ételeinkbe.

Reggel sokan fogyasztanak müzlit vagy zabp...
2021-01-01 20:03:27
Immunvédő stratégiák víruskrízisben
... Balaicza Erika, belgyógyász főorvos szerint a nyerő technika most az immunrendszerünk fokozott támogatása, a stressz oldása, és a korábbiaknál nagyobb odafigyelés a szellemi-lelki-testi egészségünkre.

Gyakorló orvosként mit tapasztal, hogy élik meg az emberek a mostani időszakot?

Vannak, akik a tavaszi karantén után lélekben harcedzettebbek és rutinosabban ke...
2021-01-01 19:42:03
A fekete tea gyógyhatásairól
A fekete tea az egyik legegészségesebb tea a világon, hasonlóan a zöld teához. Sokan kedvelik is, és jól is teszik, ha rendszeresen fogyasztják, mivel sok pozitív hatással van az egészségünkre nézve. A fekete tea olyan antioxidánsokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, melyek hozzájárulhatnak az egészségünk megőrzéséhez.

Nemcsak hazánkban, hanem világszerte egyre többen sz...
2020-12-24 22:40:12
Szivbetegségek megelőzése
... szívbetegség megelőzésére kell törekednünk. A természetes módszerek, a gyógynövények, a vitaminok és a különféle kiegészítők segítségét is igénybe vehetjük, hiszen ezekkel sokat tehetünk az egészségünk védelmében.

A szívbetegség kialakulásában fontos szerep jut a káros hatású szabad gyököknek. Sok minden miatt jöhetnek létre, szaporodhatnak el, többek között dohányzás, ...
2020-12-23 21:28:14
A bazsalikom gyógyhatásait érdemes megismerni
... mérsékelt égövön is megterem. Ezt a növényt tartják az egyik legegészségesebb gyógynövénynek.

A bazsalikom sokféle vegyi elemet tartalmaz, melyek kedvezően befolyásolják egészségünket
Gazdag olyan polifenol flavonoidokban, mint az orientin és a vicenin. Laboratóriumi kísérletek kimutatták a májra gyakorolt védőhatását, a sugárzások kiváltotta zsírtermeléssel sz...
2020-12-15 22:47:04
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: Balaicza Erika, egészségünk szolgálatában, fahéj felhasználására, bazsalikom gyógyhatásait, súlyos betegségeknek, jelentős része, egészséges életmódra, egészségünk megőrzése, fűszerek nemcsak, gyulladás csökkentésében, fabútoron lévő, mogyoró kifejezetten, emberi szervezetnek, szívbetegségek megelőzését, elhízás ellen, mogyoró olajtartalma, legtöbb betegség, legtöbbet tegyük, alábbi gyógyhatásokat, mindennapi élethez, pajzsmirigynek nagyon, diszfunkciói minden, pajzsmirigy hormonjai, testsúlyunk alakulásában, fahéj antioxidánsokban, fahéjat nemcsak, nyerő technika, immunrendszerünk fokozott, stressz oldása, korábbiaknál nagyobb, mostani időszakot, tavaszi karantén, egyik legegészségesebb, zöld teához, egészségünkre nézve, egészségünk megőrzéséhez, természetes módszerek, különféle kiegészítők, egészségünk védelmében, szívbetegség kialakulásában, káros hatású, növényt tartják, bazsalikom sokféle, májra gyakorolt, sugárzások kiváltotta, legegészségesebb, hozzájárulhatnak, antioxidánsokban,
© 2013 TVN.HU Kft.