Belépés
A trianoni békeszerződés hatásait feldolgozó mű megírására hirdet pályázatot az Operettszínház
... készített partitúrát és zongorakivonatot, valamint a már elkészült hangzóanyagot hanghordozón rögzítve szintén négy példányban kérik mellékelni, a kitöltött és aláírt pályázati adatlappal együtt, amely a színház honlapjáról letölthető.
A benyújtási határidőre a mű legalább 50 százalékának kész kell lennie.
A pályázatok elbírálási határideje október 31., a nyerteseket a ...
2019-02-18 18:23:37
Átadták az Artisjus-díjakat
...
A szerzői egyesület 19. alkalommal adta át az Artisjus-díjakat, a harminc évnél fiatalabb alkotókat ötödik éve ismeri el Junior Artisjus-díjjal. A cél felhívni a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára - szerepel az Artisjus által az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az Artisjus-díjat a szakma ítéli oda: a szélesebb körtől beérkező javaslatok ala...
2019-02-18 18:03:03
A lengyelországi zsidó hitközségek tiltakoznak az izraeli diplomácia vezetőjének kijelentése ellen
... lengyelek közvetve vagy közvetlenül" részt vettek a zsidók meggyilkolásában, amit a németek követtek el. Egyúttal felidézik: a megszállt Lengyelországban nem jött létre a harmadik birodalommal együttműködő rezsim.
A lengyelek a legnagyobb csoportot alkotják azok között, amelyek tagjainak a jeruzsálemi Jad Vasem intézet a Világ Igaza kitüntetést adományozta - emlékeztet a nyil...
2019-02-18 17:53:11
Imádság
...,,Ki kell zárnunk minden zavaró és figyelmet elterelő dolgot, a kíváncsi tekinteteket, hogy együtt lehessünk Istennel."

-John Stott-...
2019-02-18 17:36:48
Brexit - Bezárja angliai üzemét három éven belül a Honda
... esetén március 29-én kilép az EU-ból, és egyelőre nincs elfogadott megállapodás a kilépés feltételrendszeréről.
A Honda - több más autógyárral és a brit autóipar szakmai szervezeteivel együtt - az elmúlt hetekben többször is figyelmeztette a brit kormányt a megállapodás nélküli Brexit súlyos termelési és versenyképességi kockázataira.
A vállalat szakértői nemrégiben, a l...
2019-02-18 16:43:02
Krónika 4. rész (interpellációk)
... mellett.

Fidesz: mikor derül fény a Czeglédy Csaba és társai által elcsalt összegek sorsára
Böröcz László arról beszélt, hogy Czeglédy Csaba, a szombathelyi MSZP, DK és az Együtt volt önkormányzati képviselője és társai ellen hosszas nyomozás után vádat emelt a Csongrád megyei főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és ha...
2019-02-18 15:52:08
Csillagfolyamot fedeztek fel a déli égbolton
...
A csillagfolyam viszonylag közel helyezkedik el és legalább négyezer csillagból áll, melyek együtt mozognak az űrben kialakulásuk óta, vagyis mintegy egymilliárd éve.
A Földhöz való közelsége miatt ez az áramlat tökéletes lehetőséget nyújt a csillaghalmazok széthullásának tanulmányozására, a Tejútrendszer gravitációs mezőjének vizsgálatára és a Naprendszeren kívüli, azo...
2019-02-18 15:42:10
Cipi Livni pártjával visszalépett az izraeli parlamenti választásoktól
... baloldalinak tekinti a pártot vezető Beni Ganz.
Cipi Livni centrista pártja az előző választások előtt, 2015-ben választási szövetséget kötött a baloldali szociáldemokrata Munkapárttal, és együtt Cionista Tábor néven 24 mandátumot szereztek a 120-ból. Ezzel az eredménnyel a harminc fős Likud frakció után a második legnagyobb frakciót a baloldali szociáldemokrata Munkapárttal,...
2019-02-18 14:32:25
Három díjat nyert a pécsi egyetem fúvószenekara Prágában
...
Az 2014-ben alapított, mintegy ötvenfős együttes kategóriája legjobb zenekara lett, a kötelezően előadandó mű legjobb interpretációjáért járó elismerést és a verseny legjobb zenekarának díját, azaz a nagydíjat is megkapta a fesztiválon - áll a közleményben.
Az elismeréseket a Major András karmester vette át Antonín Stanek cseh kulturális minisztertől.
A zsűri az ért...
2019-02-18 13:42:24
Két magyar arany a IV. horgász világjátékokon
... Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána volt még a csapat tagja.
Ugyancsak győzött a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összeállítású együttes a X. feeder világbajnokságon úgy, hogy egyéniben az első tízben három magyar volt.
A XII. csónakos pergető-vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László alkotta váloga...
2019-02-18 12:02:03
1 2 3 ........12167 12168 ....18250 18251 ....24333 24334 24335 
Címkék: Cipi Livni, Junior Artisjus-díjjal, Világ Igaza, Czeglédy Csaba, Böröcz László, Beni Ganz, Cionista Tábor, Major András, Antonín Stanek, Rudnay Csilla, Walter-Barna Diána, Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás, Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László, trianoni békeszerződés, lengyelországi zsidó, izraeli diplomácia, déli égbolton, izraeli parlamenti, pécsi egyetem, színház honlapjáról, benyújtási határidőre, pályázatok elbírálási, szerzői egyesület, harminc évnél, sikeres zenei, szakma ítéli, szélesebb körtől, zsidók meggyilkolásában, németek követtek, megszállt Lengyelországban, harmadik birodalommal, legnagyobb csoportot, kíváncsi tekinteteket, brit autóipar, elmúlt hetekben, brit kormányt, megállapodás nélküli, vállalat szakértői, szombathelyi MSZP, csillagfolyam viszonylag, űrben kialakulásuk, áramlat tökéletes, csillaghalmazok széthullásának, pártot vezető, előző választások, baloldali szociáldemokrata, második legnagyobb, 2014-ben alapított,
© 2013 TVN.HU Kft.