Belépés
Ismét megrendezik a Szent Gellért Fesztivált Szegeden
... fesztiválon olyan művek csendülnek fel, amelyek Szeged gazdag zenei életét tovább színesítik, és igazi komolyzenei ritkaságok.
A koncertek különleges hangulatát a szegedi székesegyház egyedülálló akusztikája és a Szegedi Dóm Látogatóközpont családias légköre biztosítja.
A fesztivál, amely ezúttal Magyarország és a Koreai Köztársaság sokoldalú barátságának jegyében zajlik...
2019-07-20 13:11:35
Mesterséges havazással lehetne megmenteni az antarktiszi jeget
... szükség.
"Ha ezt a hatalmas szélturbinafarmot és minden más infrastruktúrát felépítenénk az Amundsen-tengeren és rengeteg tengervizet szivattyúznánk ki, azzal tönkretennénk ezt az egyedülálló, érintetlen természeti értéket. A zord antarktiszi éghajlat miatt nehéz megjósolni a technológiai nehézségeket" - magyarázta.
"A tanulmány nem vette figyelembe az emberi tevékenység...
2019-07-19 17:42:07
Vitályos: az EFOP-os fejlesztési források több mint kétharmadát már eljuttatták a kedvezményezettekhez
... indítsanak programokat.
Kiemelte: a gyerekek oldaláról, a születéstől fogva kell elindítani a szegénység és a szegregáció elleni küzdelmet. Szerencsésnek nevezte, hogy az Európában egyedülálló, kezdetben uniós, ma már hazai finanszírozású Biztos Kezdet Gyermekházak programja beépült az állami ellátórendszerbe annak köszönhetően, hogy egyszerre képes foglalkozni a szülővel és ...
2019-07-19 15:22:22
Bemutatták a fiatal filmesek európai versenyének nyertes alkotásait Budapesten
... című film, amely csütörtöktől online is elérhető, egy olyan elfoglalt apáról szól, aki úgy érzi, egyre távolodik kislányától, mert folyamatosan egyensúlyoznia kell munkája és a rá mint egyedülálló szülőre háruló feladatok között. Amikor kislánya kedvenc játéka elromlik, rádöbben arra, hogy a megromlott kapcsolatokat, akárcsak a törött játékokat, meg lehet javítani. A film főbb sze...
2019-07-18 18:41:56
Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél
... Belvárosi mozi felújítása. Hozzátette: emellett előkészítik a Stefánia és a Móra park zöldfelületeinek megújítását is.
A Partfürdőn folyó munkálatok hosszú távú célja, hogy az egyedülálló adottságokkal rendelkező terület a Tisza-túrák végállomása legyen - mondta a politikus.
Már elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabd...
2019-07-18 10:51:16
Kamionokon elhelyezett plakátokkal segítenék a balesetek megelőzését
... Alapfokú Művészeti Iskola tanulói rajzolták, festették, a 35 járművet két megyei fuvarozó vállalkozás bocsátotta rendelkezésre.
Kosztyó Gábor azt mondta, tudomásuk szerint országosan egyedülálló kezdeményezésről van szó, de szeretnék, ha a kampányhoz minél többen csatlakoznának, segítenének az alkotások elkészítésében, illetve más fuvarozók is felajánlanák kamionjaikat a plak...
2019-07-17 16:52:54
Késő esti programokkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban
...
Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló, endemikus élőlények fejlődtek és maradtak fenn elkülönült területükön. Az ismeretterjesztő rendezvényen ezekről a fajokról tudhatnak meg többet a vendégek.
Az este hatkor kezdődő program...
2019-07-17 09:21:04
Fülöp Attila: a kormány elkötelezett az akadálymentesítés és a fogyatékkal élők munkához jutásának támogatásába
... tájékoztatásból.
A program szakmai vezetője, Nagyné Benke Mónika a Távszem történetét is felidézve elmondta, hogy "elképesztően nagy" az igény az önálló életvitelt segítő, Európában is egyedülálló alkalmazás használatára.
Az eseményen Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) elnökének videóüzenetét is lejátszották, amelyben azt is felidézte, ho...
2019-07-16 12:52:00
Öt magyar érem a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon
... Törley Pezsgőpincészet a 2015-ös Francois President Rosé Brut pezsgőjével nyert ezüstérmet; az Etyek-Budai Borvidékről származó pezsgő 100 százalékban pinot noirból készült.
A CSWWC egyedülálló a nemeztközi borversenyek között, a zsűriben az alapító Tom Stevenson mellett neves pezsgőspecialisták szerepelnek, akik két hét alatt kóstolják végig a teljes mezőnyt Kentben. Az érté...
2019-07-15 17:51:51
Tusványos - Németh Zsolt: egyedülálló műfajt teremtett a szabadegyetem
...
Németh Zsolt elmondta: a július 23. és 28. között tartandó rendezvény idei mottója, Egy a tábor, egyrészt erre a műfajteremtésre, másrészt a nemzeti összetartozásra utal. A mottó politikai üzenete, hogy az elmúlt 30 évben általánossá vált Magyarországon a nemzeti összetartozás tudata.
Kiemelte: nemcsak a tábor, a rendszerváltás is 30 éves idén. Tusványos "rendszerváltó i...
2019-07-15 14:11:33
1 2 3 ................587 588 ........881 882 ........1174 1175 1176 
Címkék: Szent Gellért Fesztivált Szegeden, Tiszán Szegednél, Szegedi Vadasparkban, Fülöp Attila, Pezsgő Világbajnokságon, Németh Zsolt, Szegedi Dóm Látogatóközpont, Koreai Köztársaság, Biztos Kezdet Gyermekházak, Alapfokú Művészeti Iskola, Kosztyó Gábor, Szegedi Vadaspark, Nagyné Benke Mónika, Kósa Ádám, Nagyothallók Országos Szövetsége, Törley Pezsgőpincészet, Francois President Rosé Brut, Etyek-Budai Borvidékről, antarktiszi jeget, fiatal filmesek, balesetek megelőzését, kormány elkötelezett, fogyatékkal élők, koncertek különleges, szegedi székesegyház, hatalmas szélturbinafarmot, zord antarktiszi, technológiai nehézségeket, emberi tevékenység, gyerekek oldaláról, születéstől fogva, szegregáció elleni, állami ellátórendszerbe, olyan elfoglalt, megromlott kapcsolatokat, törött játékokat, film főbb, egyedülálló adottságokkal, kampányhoz minél, alkotások elkészítésében, idén harmincéves, látogatók figyelmét, ismeretterjesztő rendezvényen, fajokról tudhatnak, este hatkor, program szakmai,
© 2013 TVN.HU Kft.