Belépés
Megérkezett a Bennu kisbolygóhoz a NASA OSIRIS-REx űrszondája
... Bennut közép-európai idő szerint néhány perccel 18 óra után. Néhány óra múlva még közelebb repül, majd december 31-én pályára áll a kisbolygó körül. Először a Bennu északi pólusa, majd az egyenlítője és később a déli pólus fölött repül, hogy lehetőséget teremtsen arra, hogy a tudósok felmérjék tömegét és vonzóerejét.
Korábban egyetlen űreszköz sem keringett ilyen kicsiny - be...
2018-12-03 19:46:45
Sikeresen landolt a Marson az InSight robotgeológus űrszonda
... hanem stabilan egy helyben áll.
A landolás helyét, az Elízium-síkságot (Üdvözültek hona) 22 helyszínből választották ki a NASA tudósai, a helyszín egy teljesen sík térség a marsi egyenlítőtől északra.
"Egy jó landolási hely kiválasztása a Marson olyan, mint egy jó otthon kiválasztása, az elhelyezkedésen van a hangsúly" - közölte korábban Tom Hoffman, az Insight Project ...
2018-11-26 23:55:38
25 méteren belül minden Szoboszlai-szabadrúgás gólhelyzet
... Szlovéniát az Európa-bajnokság selejtező tornájának első mérkőzésén. A folytatásban Koszovó és Ausztria ellen mérkőzünk meg az elitkörért, de előtte nézzük, hogyan értékelt a pazar találattal egyenlítő Szoboszlai Dominik, illetve a korosztály szövetségi edzője, Németh Antal.
A magyar csapat egyenlítő gólját szabadrúgásból szerző Szoboszlai Dominik elárulta, amikor nincsenek ...
2018-10-11 17:36:11
Budapesti világkupa sztárfutama úszás 2018.
... Balázs nyerte a budapesti úszó világkupa első napjának zárásaként rendezett ,,Angolnafutamot", amelyben magyar sportolók hívták ki a sydney-i olimpia ,,hősét", az egyenlítői-guineai Eric Moussambanit.
Eric, az angolna kihívói között olyan ismert magyar sportolók szerepeltek, mint az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, az olimpiai bajnok gyor...
2018-10-05 09:53:21
Először észleltek porvihart a Titánon, a Szaturnusz holdján
... Ezt már tudjuk geológiájáról és egzotikus szénhidrogén-ciklusáról. Most egy újabb Föld- és Mars-analógiával bővülnek az ismeretek: az aktív porciklussal, amelynek szerves pora a Titán egyenlítőjének hatalmas dűnéiből származhat" - mondta Sebastien Rodriguez, az Université Paris Diderot csillagásza, a tanulmány főszerzője.
A Titán nagyon különleges világ, több szempontból has...
2018-09-26 10:25:21
Őszi napéjegyenlőség
... fok fölé sem emelkedik a hőmérséklet. Szombat és hétfő között,

szeptember 23-án pedig a csillagászati ősz veszi kezdetét.

Vasárnap 90 fokos szögben delel a Nap az Egyenlítő fölött, így a nappal és az éjszaka hossza az egész Földön ugyanakkora. Innentől a nappalok rövidülnek, egyre hamarabb sötétedik.

Hétfőn újabb front viharos széllel
Vasárna...
2018-09-23 07:31:25
Magyar olimpiai bajnokokkal méri össze tudását Eric
... Moussamban
................................
A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idén 40 éves, egyenlítői-guineai Moussambani október 4-én a maguk sportágában eredményes magyar sportolókkal versenyez majd. Vetélytársai lesznek az idei téli olimpián a váltóval aranyérmes...
2018-09-18 12:20:49
Szavannai állatok sziluettjei
... szavanna növényföldrajzi értelemben a trópusi égövben található, a trópusi esőerdőket szegélyező vagy nagy területen helyettesítő füves puszta; éghajlattanilag a forró övezet része: az egyenlítői öv és a térítők mentén elhelyezkedő sivatagok közötti átmeneti zóna.

...
2018-08-26 07:15:53
30 olyan tudományos tény
... végrehajtásakor.

8. Az angol “set" szónak 464 különböző jelentése van.

9. Egy ember, élete során annyit gyalogol, hogy ötször kerülhetné meg a Földet az Egyenlítő körül.

10. Az állkapocs csontja a leggyakrabban használt emberi testrész.

11. A gyilkosbálnák, voltaképpen nem bálnák, hanem delfinek.

12. És ha már szób...
2018-08-24 11:18:57
Ebből a cuki kis virágból lesz a csoki: lenyűgöző fotókon
... a Földön, ahol teljesülnek a zavartalan növekedéshez szükséges csapadékmennyiség, hőmérséklet és pára feltételei.

Egészen konkrétan körülbelül húsz fokot kell távolodni az Egyenlítő észak-déli irányába, hogy rálelhess ezekre a helyekre. És azt tudtad, hogy a világ összes csokoládé-alapanyagának több mint a fele Elefántcsontpartról és Ghánából származik?

[kep...
2018-08-23 21:32:48
1 2 3 ....................66 67 ..........99 100 ..........132 133 134 
Címkék: NASA OSIRIS-REx, Insight Project, Szoboszlai Dominik, Németh Antal, Eric Moussambanit, Berki Krisztián, Sebastien Rodriguez, Université Paris Diderot, kisbolygó körül, déli pólus, tudósok felmérjék, landolás helyét, marsi egyenlítőtől, folytatásban Koszovó, pazar találattal, korosztály szövetségi, magyar csapat, budapesti úszó, sydney-i olimpia, angolna kihívói, olimpiai bajnok, újabb Föld-, aktív porciklussal, tanulmány főszerzője, éjszaka hossza, egész Földön, nappalok rövidülnek, magyar szövetség, maguk sportágában, idei téli, váltóval aranyérmes, trópusi égövben, trópusi esőerdőket, forró övezet, térítők mentén, angol &#8220, állkapocs csontja, leggyakrabban használt, zavartalan növekedéshez, világ összes, végrehajtásakor, napéjegyenlőség, elhelyezkedésen, éghajlattanilag, növényföldrajzi, szabadrúgásból, egyenlítőjének, angolnafutamot, tájékoztatása, gyilkosbálnák, leggyakrabban, csillagászati, geológiájáról, alapanyagának, robotgeológus, kiválasztása, porciklussal, kisbolygóhoz, helyettesítő,
© 2013 TVN.HU Kft.