Belépés
Koronavírus - Alex Azar: nem ugrott meg a fertőzések száma ott, ahol újraindult a gazdaság
... teszi a Covid-19 legyőzését. Hozzáfűzte, hogy ehhez hozzájárul az egészségügyi ellátásban, illetve az egészségügyi szolgáltatásokhoz történő hozzáférésben tapasztalható társadalmi egyenlőtlenség is. Ezt az amerikai egészségügyi rendszer "szerencsétlen örökségének" nevezte.
Azar a CBS televízió Szemben a nemzettel című, szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában véde...
2020-05-17 21:42:35
Minden kilencedik ember éhezik a világon
... helyezik, és a többszörösen feldolgozott élelmiszerek széleskörűen hozzáférhetők mindenfelé, ráadásul alacsony árakon.
Az egészséges táplálékhoz való hozzájutásban mutatkozó egyenlőtlenségek a határokon belül és az országok közötti összehasonlításban is tapasztalhatók a jelentés szerint.
Kilencből egy ember, azaz világszerte 820 millió ember éhezik, minden harmadik emb...
2020-05-12 15:32:43
LMP: azonnali nyugdíjemelésre van szükség
... elmúlt években, a nyugdíjakat idén is alig emelték.
A járadékoknak szerinte követniük kell a bérek emelkedését, ugyanakkor sávosan kell növelni azokat, hogy az idősek közötti egyenlőtlenségek csökkenjenek - szorgalmazta, hozzátéve: a nyugdíjas társadalom kettészakadt. Megjelentek a nyugdíjmilliomosok, miközben 600 ezer idős él kevesebb mint 100 ezer forintból.
A nyugdí...
2020-05-06 11:01:42
Koronavírus/Május 1. - Spanyolországban meghaladta a 215 ezret a regisztrált fertőzöttek száma
... uniós átlagot, míg a munkanélküliségi ráta 13,78 százalék, az államháztartási deficit pedig 2,7 százalék volt.
"Ez a válság nem lehet újabb kifogás a nagyobb bizonytalanságra és egyenlőtlenségre. A kormány elkötelezettsége világos: minden erőnket és erőforrásunkat a munkahelyek, a dolgozók jogainak védelme felé fordítjuk, hogy senki nem maradjon hátra" - írta Twitter-üzenetéb...
2020-05-01 14:21:40
Az emberi jogok egyre több kihívással szembesülnek Európában az ET emberi jogi biztosa szerint
... menedékkérők ezreinek életét veszélyezteti az a rövidlátó döntés, hogy csökkentik a Földközi-tengeren végzett kutatási és mentési műveleteket - vélekedett.
Kiemelte a nemek közötti egyenlőtlenség problémáját is. Véleménye szerint lassú az előrehaladás a nemek közötti bérszakadék áthidalásában, a munkahelyeken tapasztalt megkülönböztetés kezelésében, és a nők politikai döntésh...
2020-04-21 20:33:00
Koronavírus - Csaknem négymillióan dolgoznak rövidített munkaidőben Németországban
... helyzetbe, mint a magas fizetésűek, és nagyobb arányban dolgoznak olyan cégnél, amely nem egészíti ki az állami bértámogatást. A koronavírus-járvány így tovább növeli a társadalmi egyenlőtlenséget - értékelte a felmérés eredményét Reiner Hoffmann, a DGB elnöke.
A rövidített munkaidőben az országos munkaügyi ügynökség (BA) kifizeti a bér kevesebb növeli a társadalmi egyenlőtle...
2020-04-21 15:22:27
Koronavírus - Semmelweis Ignácról és a nyelvjárásokról is szó lesz az M5 szerdai oktatási programjában
... költőnkről, Janus Pannoniusról tanulhatnak a végzősök. Matematikából az algebrai sorozat harmadik részében az alábbi témákkal foglalkoznak: elsőfokú és abszolútértékes egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek, ezekhez kapcsolódó szöveges feladatok. Kémiából a halogének, fizikából a mágnesesség, történelemből pedig az iszlám vallás kialakulása lesz a téma - tudatták.
I...
2020-04-21 13:33:53
Koronavírus - Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb Ferenc pápa szerint
... mindannyian egyformán törékenyek, egyenlők, ugyanannyira értékesek vagyunk" - jelentette ki Ferenc pápa. Azt sürgette, hogy a jelenlegi vészhelyzet "rázza fel belülről" az embereket az egyenlőtlenségek, igazságtalanságok orvoslása érdekében. "Irgalmasságot gyakoroljunk a gyengébekkel szemben, csak így építhetünk új világot!" - hangoztatta Ferenc pápa.
A vasárnap délben mondot...
2020-04-19 14:41:24
Koronavírus - Gorbacsov: újra kell értelmezni a globális biztonság fogalmát
... Célok (MDG) megvalósítása felé tett lépések rendkívül egyenetlenek. Láthatjuk jelenleg, hogy a világjárvány és következményei különösen a szegényeket sújtják, súlyosbítva ezáltal az egyenlőtlenség problémáját" - fogalmazott Gorbacsov.
A volt szovjet államfő a világ vezetőihez fordult azzal a felhívással, hogy 10-15 százalékkal csökkentsék a katonai kiadásokat, és tartsanak re...
2020-04-16 17:02:38
Megnyíltak a Magyar falu program első pályázatai
... beszerzésének elősegítése a kedvezményezett településeken - ismertette a Miniszterelnökség, hangsúlyozva, hogy a fejlesztés eredményeként mérséklődnek az egészségügyi...
2020-03-31 17:53:09
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 .........121 122 123 
Címkék: Alex Azar, Semmelweis Ignácról, Reiner Hoffmann, Janus Pannoniusról, fertőzések száma, regisztrált fertőzöttek, emberi jogok, emberek közötti, globális biztonság, egészségügyi ellátásban, egészségügyi szolgáltatásokhoz, amerikai egészségügyi, nemzettel című, többszörösen feldolgozott, egészséges táplálékhoz, határokon belül, országok közötti, jelentés szerint, nyugdíjakat idén, járadékoknak szerinte, bérek emelkedését, idősek közötti, nyugdíjas társadalom, munkanélküliségi ráta, államháztartási deficit, nagyobb bizonytalanságra, kormány elkötelezettsége, dolgozók jogainak, nemek közötti, munkahelyeken tapasztalt, magas fizetésűek, állami bértámogatást, társadalmi egyenlőtlenséget, felmérés eredményét, rövidített munkaidőben, országos munkaügyi, társadalmi egyenlőtle, algebrai sorozat, alábbi témákkal, iszlám vallás, jelenlegi vészhelyzet, gyengébekkel szemben, vasárnap délben, szegényeket sújtják, egyenlőtlenség problémáját, volt szovjet, világ vezetőihez, katonai kiadásokat, kedvezményezett településeken,
© 2013 TVN.HU Kft.