|
|
|
... kislángon melegítve feloldjuk. Felforraljuk a tejet, belekeverjük a cukrot, a mandulát, a feloldott zselatint, és jól összekeverjük. A pisztáciát egy másik, folpackkal bé... |
2006-09-14 06:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... kivesszük. Az asztalon a likőrt megmelegítjük, a habra öntjük, és meggyújtjuk (flambírozzuk).
- Könnyen ki tudjuk borítani a "bombát", és krémesebb felületet ... |
|
2006-09-12 15:36:58 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj
a sütéshez vaj és liszt
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg ... |
2006-09-12 15:18:29 |
|
|
|
|
|
|
... leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és 15 percig hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, egyenletesen és szépen elrendezve elosztjuk rajta az epret, nem baj, ha a szeletek félig fedik egymást. Vajforgácsokat szórunk rá, és meghintjük kristálycukorral, majd 2 percre visszatoljuk a forró s... |
|
2006-09-12 07:37:49 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük, lecsöpögtetjük, és egy másik mély tálban a tejszínnel összekeverjük. A piskótatortát három lapra vágjuk, és a likőrös lével jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskock... |
|
2006-09-12 07:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sütemény, a közepén egy nagy négyzetet hasítunk ki. A papírt a tésztára... |
2006-09-11 07:01:03 |
|
|
|
|
|
|
... verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 fokos sütőben 5-7 perc alatt süssük készre.
A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék teje... |
2006-09-11 06:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztását javasolják, azt is inkább reggel vagy délelőtt, mert a délután megivott kávé ronthat az alvás minőségén.
Az esti evés hizlal
Nem igaz. Az egész napra egyenletesen elosztott energiamennyiség határozza meg, hogy a mérleg mutatója felfelé kúszik-e, vagy sem. Ha ez a mítosz igaz lenne, akkor a déli országokban élő emberek sokkal kövérebbek lennének, ... |
2006-09-09 12:07:48 |
|
|
|
|
|
|
... megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vá... |
2006-09-05 23:24:18 |
|
|
|
|
|
|
... darabokat.... |
2006-09-05 23:10:30 |
|
|
|
|