Belépés
Fűszeres keleti csemegék
... kislángon melegítve feloldjuk. Felforraljuk a tejet, belekeverjük a cukrot, a mandulát, a feloldott zselatint, és jól összekeverjük. A pisztáciát egy másik, folpackkal bé...
2006-09-14 06:54:13
Flambírozott habos fagyibomba
... kivesszük. Az asztalon a likőrt megmelegítjük, a habra öntjük, és meggyújtjuk (flambírozzuk).


- Könnyen ki tudjuk borítani a "bombát", és krémesebb felületet ...
2006-09-12 15:36:58
Fahéjas almamorzsa
... fahéj
a sütéshez vaj és liszt



ELKÉSZÍTÉS

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, a húsukat nem túl vékonyra felszeleteljük. Egyenletesen elosztjuk egy kivajazott, kilisztezett négyszögletes tepsi alján, és meghintjük 3 evőkanál fahéjas cukorral. Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a hideg ...
2006-09-12 15:18:29
Epres leveles tészta
... leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és 15 percig hagyjuk hűlni. Amikor kihűlt, egyenletesen és szépen elrendezve elosztjuk rajta az epret, nem baj, ha a szeletek félig fedik egymást. Vajforgácsokat szórunk rá, és meghintjük kristálycukorral, majd 2 percre visszatoljuk a forró s...
2006-09-12 07:37:49
Egzotikus habostorta
... kiszedjük, lecsöpögtetjük, és egy másik mély tálban a tejszínnel összekeverjük. A piskótatortát három lapra vágjuk, és a likőrös lével jól átitatjuk. A lapokat egymásra rétegezzük, egyenletesen elosztva közéjük szórjuk a gyümölcskockákat. Hideg helyen állni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukrot is beledolgozzuk. Ezzel a tortát befedjük, a maradék aszalt gyümölcskock...
2006-09-12 07:21:51
Csokis-kávés sütemény
... A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sütemény, a közepén egy nagy négyzetet hasítunk ki. A papírt a tésztára...
2006-09-11 07:01:03
Csokis pisztáciatorta
... verjük kemény habbá a kristálycukorral. Lazítsuk fel vele a margarinos alapot, végül szitáljuk hozzá a lisztet, és szórjuk bele a pisztáciát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egyenletesen kenjük szét benne a masszát, és 180 fokos sütőben 5-7 perc alatt süssük készre.
A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék teje...
2006-09-11 06:58:09
10 tévhit az éléskamrából
... fogyasztását javasolják, azt is inkább reggel vagy délelőtt, mert a délután megivott kávé ronthat az alvás minőségén.

Az esti evés hizlal

Nem igaz. Az egész napra egyenletesen elosztott energiamennyiség határozza meg, hogy a mérleg mutatója felfelé kúszik-e, vagy sem. Ha ez a mítosz igaz lenne, akkor a déli országokban élő emberek sokkal kövérebbek lennének, ...
2006-09-09 12:07:48
Szilvás pite
... megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vá...
2006-09-05 23:24:18
Baklava
... darabokat....
2006-09-05 23:10:30
1 2 3 .................424 425 .........637 638 .........848 849 850 
Címkék: feloldott zselatint, likőrt megmelegítjük, habra öntjük, almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, maradék cukorral, szeletek félig, másik mély, tejszínnel összekeverjük, piskótatortát három, likőrös lével, lapokat egymásra, tojásfehérjét habbá, tortát befedjük, maradék aszalt, csokoládét vízgőz, tűzről levéve, kész sütemény, nagy négyzetet, margarinos alapot, tepsit béleljünk, lisztet kevés, maradék teje, délután megivott, alvás minőségén, esti evés, egész napra, mérleg mutatója, mítosz igaz, déli országokban, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, kristálycukorral, gyümölcskockákat, energiamennyiség, megszilárduljon, vajforgácsokat, pisztáciatorta, lecsöpögtetjük, felszeleteljük, összedolgozzuk, megmelegítjük, előmelegített, megszurkáljuk, négyszögletes, piskótatortát, összekeverjük, tojássárgáját, megolvasztjuk, beledolgozzuk, csomómentesre, tojásfehérjét, visszatoljuk, egyenletesen, flambírozott, gyümölcskock, összetevőjét, aranybarnára, kilisztezett, flambírozzuk, éléskamrából, megfuttatjuk, fogyasztását,
© 2013 TVN.HU Kft.