Belépés
Olga szelet
... alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük.
A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliás cukrot megfőzzük, majd a vajat porcukorral kikeverve hozzáadjuk és egyenletesre keverjük. A máz készítése: a cukrot tejben kakaóporral megfőzzük, majd a vajjal összekeverjük.
Összeállítás: A barna lap lekvárral megkenjük. Erre tesszük rá a piskótatésztát, a...
2020-03-29 16:36:01
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában
... hozzáadom a felkockázott csirkemellet. Az őzgerincformát kikenem margarinnal zsemlemorzsával megszórom. Kibélelem baconnel úgy, hogy a szélei lelógjanak. Belekanalazom a húsos masszát, egyenletesre nyomkodom és ráhajtogatom a lelógó bacon széleket. Hosszába is teszek rá baconcsíkokat és kenek rá egy kanál tejfölt. Reszelek rá 5 dkg sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az ő...
2018-07-13 12:06:19
Receptek az 1930-as évekből
... fözünk sürüre, vagyis addig mig a tányérra csepentett csepp nem folyik szét. Akkor keverjünk el benne egy mogyorónyi vajat és öntsük a torta tetejére és oldalára. Vizes késsel simítsuk egyenletesre."

Mandulás Gesztenye- torta:

"6 tojás sárgáját 28 dkg czukorral jól elkeverünk hozzá adunk 28 dkg főtt és paszirozott gesztenyét és a 6 tojás felvert habját. Tölte...
2018-04-13 10:36:48
Váncza Kincses Receptkönyv
... szeleteljük.

Omlós almás (igen jó, kiadós)
50 deka lisztet 15 deka zsírral, 1 csomag Váncza-sütőporral, 14 deka cukorral, 3 tojás sárgájával és 1 evőkanál tejfellel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk. 1 kg édes almát káposztagyalun összevágunk, két marokkal gyengén kinyomkodj...
2017-04-04 11:08:12
Sajttorta
... kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába borítjuk és kanállal egyenletesre döngöljük. Süssük 15 percet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C -.

Készítsük el a krémet. Egy nagy tálba tegyük a ...
2017-03-29 14:53:05
Habos almás (meggyes)
... meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az almazseléhez és elkeverjük benne. A hűlőben lévő tésztánkat egy tálcára, deszkára helyezzük, rátesszük az almakrémet és szép egyenletesre elsimítjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl és utána folytatjuk tovább.

Felverjük a tejszínt a fixálóval, amit a kihűlt almazselére kenünk, ezt is szépen elsimítjuk és megsz...
2017-02-27 11:48:30
Túrós béles
... belepje, és rákenjük a tölteléket, amit fél kg szitán áttört túróból, 150 g porcukorból, 5 tojássárgájából, az 5 fehérje kemény habjából és 50 g mazsolából kevertünk. A tölteléket szép egyenletesre elsimítva, ráhelyezzük a fedőlapot, amely pontosan úgy készül, mint az alsó lap. A felső lapot megkenjük tojással, közép meleg sütőbe tesszük és ha megsült, téglalap alakú darabokra sze...
2017-01-24 09:16:46
Tepertős-szilvalekváros papucs
... megvárjuk, hogy habos legyen), majd a liszthez öntjük. Hozzátesszük a tojást, majd összegyúrjuk annyi langyos tejjel, amennyit a liszt felvesz. Hozzákeverjük a darált tepertőt és a sót, egyenletesre gyúrjuk. Tálban, lefedve, meleg helyen 40 percig kelesztjük.

Kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd fél centi vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 8x8 centis négyzetekre vágjuk, ...
2017-01-12 09:28:55
Gyors kakaós csiga recept
... sárgája
1,5 dl olaj
1/2 l tej
10 dkg kristálycukor
10 dkg élesztő Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom. Az élesztőt csak úgy futtatás nélkül.
Szép egyenletesre kb.0,5-1 cm-re kinyújtom és megolajozom a tészta tetejét, csak annyira, hogy a kakaóporos cukor ráragadjon. Sodrófával még meg is sodrom picit! :)
Majd feltekerem és 1 cm szé...
2016-12-23 11:21:22
Omlós almás pite
... tojássárgája
vaníliás porcukor
Elkészítés :
50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 csomag sütőporral, 14 dkg cukorral, 3 tojás sárgájával és 2 evőkanál tejföllel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét nagyobb tepsi aljára helyezzük, széleit ujjunkkal lenyomkodjuk.
1 kg édes almát a reszelő nagyobbik részén lereszeljük.
Két marokkal gyengé...
2016-10-11 12:35:22
1 2 3 ..10 11 .15 16 19 20 21 
Címkék: Váncza Kincses Receptkönyv, Mandulás Gesztenye-, 1930-as évekből, krém készítése, vaníliás cukrot, vajat porcukorral, cukrot tejben, vajjal összekeverjük, felkockázott csirkemellet, őzgerincformát kikenem, szélei lelógjanak, húsos masszát, lelógó bacon, kanál tejfölt, tányérra csepentett, mogyorónyi vajat, torta tetejére, tészta nagyobbik, darált kekszet, olvasztott vajat, formába borítjuk, sütő hőmérsékletét, nagy tálba, hűlőben lévő, kihűlt almazselére, tölteléket szép, felső lapot, liszthez öntjük, liszt felvesz, darált tepertőt, hozzávalókat összegyúrom, élesztőt csak, tészta tetejét, kakaóporos cukor, reszelő nagyobbik, zsemlemorzsával, tojássárgájából, őzgerincformát, káposztagyalun, szilvalekváros, piskótatésztát, baconcsíkokat, hozzákeverjük, hőmérsékletét, összekeverjük, kristálycukor, belekanalazom, egyenletesre, sütőpapírral, összeállítás, almazseléhez, tojássárgája, összegyúrjuk, csirkemellet, felkockázott, hozzávalókat, hozzátesszük, lenyomkodjuk, ráhajtogatom, összegyúrunk, csökkentsük, margarinnal,
© 2013 TVN.HU Kft.