Belépés
Trianonról rendez nemzetközi konferenciát az MTA
...
Az MTA tájékoztatása szerint "Trianonon túl. A háború vége a dunai Európában: új korszak? (1918-1924)" című tanácskozásra Ausztriából, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Romániából, Ukrajnából, Svájcból, Olaszországból, Horvátországból és Szlovéniából érkeznek előadók.
"Az előadások a hagyományos politika- és diplomáciatörténet helyett Közép- és Ke...
2020-02-17 09:01:05
Csaknem 12 milliárd dollárt utaltak haza tavaly a külföldön dolgozó ukránok
... magánátutalás csaknem egy ötöde, míg az Ukrajnából külföldre utalt pénzből 0,4 milliárd, azaz a teljes összeg körülbelül kétharmada.
Ukrajnába százalékos arányban a legtöbb átutalás az Egyesült Államokból érkezett, 18 százalék. Izraelből az összes magánátutalás 14 százaléka, míg Olaszországból 9, Oroszországból és Lengyelországból egyaránt 7, további 219 országból pedig a mar...
2020-02-16 18:42:11
A mozis toplista élre sprintelt a világ legyorsabb sündisznója, Sonic
...
Mivel az Egyesült Államokban háromnapos ünnep van, várhatóan hétfő estére 68 millió dollárra fog rúgni az észak-amerikai jegybevétel - adta hírül a Variety filmes hírportál.
A vártnál jobb kezdés azért is figyelemre méltó, mivel a videojátékokra épülő filmek nem igazán jönnek be a mozilátogatóknak. Igaz ez Sonic esetében is, amelynek első előzetesét tavaly annyira lehúzt...
2020-02-16 18:22:55
Müncheni konferencia - Magyar kutatót díjaztak a világ legrangosabb biztonságpolitikai konferenciáján
...
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén dolgozó kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben.
Analízis paralízis: veszélyérzékelés és kohézióhiány a NATO-ban, 1960-1980 (Analysis Paralysi...
2020-02-16 15:11:50
Müncheni konferencia - Mark Zuckerberg: nem a közösségi média a társadalmi megosztottság okozója
... a portálról, és az utóbbi napokban két nagyobb szabású dezinformációs műveletet akadályoztak meg. Az egyik Oroszországból indult és Ukrajnát célozta, a másik pedig Iránból indult és az Egyesült Államokban élő felhasználók félrevezetésére irányult.
Kiemelte, hogy igen büszkék eredményeikre, és jól mutatja fejlődésüket a tavalyi európai parlamenti (EP-) választás, amelyet nem z...
2020-02-15 23:20:12
Müncheni konferencia - Kínai külügyminiszter: Washington lejárató kampányt folytat Kína ellen
... a 90 milliós tagságú kommunista pártra és a keményen dolgozó emberek munkájára építve minden akadályt leküzd és "újjászületik" - mondta a pekingi diplomácia vezetője.
Aláhúzta: az Egyesült Államok "szuperhatalom", ezért igen fontos lenne, hogy "ne veszítse el a józan eszét" és ne játssza el a nemzetközi közösség bizalmát.
Kifejtette: Kína újbóli megerősödése azt is jelen...
2020-02-15 23:11:54
Müncheni konferencia - Macron: eredménytelenek az Oroszország elleni szankciók
... "stratégiai opció" lehessen Moszkva számára.
A francia elnök - aki első alkalommal vett részt a biztonságpolitika első számú nemzetközi fórumaként számon tartott MSC-n - kifejtette, hogy az Egyesült Államok egyre inkább visszahúzódik a világpolitikából és átértékeli kapcsolatait Európával, ami "a Nyugat gyengülésével" jár.
Ezt a folyamatot az EU megerősítésével kell ell...
2020-02-15 23:10:10
Amerikai importvámok - Washington megemeli az Airbus repülőgépek büntetővámját
... Világszervezet (WTO) tavaly december elején törvényellenesnek minősítette az Airbus szubvencióját, és úgy döntött, hogy mivel az Európai Unió nem vetett véget a tisztességtelen támogatásnak, az Egyesült Államoknak joga van az elszenvedett károk mértékében, 7,5 milliárd dollár értékben vámemelésekkel visszavágni.

Tavaly októberben - az Airbusnak nyújtott versenyellenes ...
2020-02-15 23:06:26
II. János Pál pápa vízkereszti homíliája Erdő Péter .....
... majd.
Te, Ivo Baldi, a huarazi egyházmegyét vezeted majd Peruban. Te, Gabriel Mbilingi, Lwena segédpüspöke leszel Angolában, te pedig, David Laurin Ricken, cheyenne-i segédpüspök az Amerikai Egyesült Államokban.
A püspöki felszentelés erősítsen és szilárdítson meg téged, Anton Cosa, Moldova apostoli adminisztrátori szolgálatában, és téged, Giuseppe Pasotto, mint kaukázus...
2020-02-07 15:53:30
Lavrov: Moszkvát aggasztja a NATO nagyszabású tavaszi hadgyakorlata
... az amerikaiak számára lényegesen egyszerűbb a saját utasításaik szerint maguknak megtervezni és végrehajtani mindent , úgy hogy még jelképesen se kösse meg őket a NATO-fegyelem. Noha az Egyesült Államok európai erőinek parancsnoka egy személyben a NATO európai erőnek főparancsnoka is" - nyilatkozott Lavrov.
A miniszter "abszolút indokolatlannak" nevezte a hadgyakorlatot, ame...
2020-02-04 17:32:06
1 2 3 ............2426 ......3639 ......4851 4852 
Címkék: Mark Zuckerberg, János Pál, Erdő Péter, Egyesült Államokból, Egyesült Államokban, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi, Honvédtisztképző Karának Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékén, Egyesült Államok, American University, Analysis Paralysi, Európai Unió, Egyesült Államoknak, Gabriel Mbilingi, David Laurin Ricken, Amerikai Egyesült Államokban, Anton Cosa, Giuseppe Pasotto, külföldön dolgozó, mozis toplista, világ legyorsabb, világ legrangosabb, közösségi média, társadalmi megosztottság, háború vége, dunai Európában, hagyományos politika-, teljes összeg, legtöbb átutalás, összes magánátutalás, észak-amerikai jegybevétel, vártnál jobb, videojátékokra épülő, washingtoni American, utóbbi napokban, egyik Oroszországból, másik pedig, tavalyi európai, keményen dolgozó, pekingi diplomácia, józan eszét, nemzetközi közösség, francia elnök, biztonságpolitika első, tisztességtelen támogatásnak, elszenvedett károk, huarazi egyházmegyét, püspöki felszentelés, amerikaiak számára,
© 2013 TVN.HU Kft.