Belépés
Palkovics: az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez
...
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott közlemény szerint a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok áttekintését szolgáló egyeztetésen a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektorai, kancellárjai és kórházparancsnokai vettek részt.
A négy felsőoktatási intézmény vezetői közös kérésként...
2020-04-02 18:22:17
Koronavírus - Orbán Viktor a kutatócsoportok vezetőivel egyeztetett a hazai gyógyszergyártásról
...
Az egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem docense, a virológiai kutatócsoport vezetője, Kacskovics Imre, az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Röst Gergely matematikus, a Szegedi Tudományegyetem docense, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Józsa János, a BME rektora, Závodszky Péter biofizikus, az MTA és a Professzorok Batthyányi Köre tagja, Bogsc...
2020-04-02 14:32:08
Koronavírus - Novák Katalin: a kormány a járvány idején is segíti a beteg gyermekeket nevelő családokat
...
Novák Katalin a kormányzat civil szervezetekkel folytatott online egyeztetést követően azt közölte, keresik a megoldásokat arra, hogyan segítsék ezeket a családokat. Példaként említette a lejáró felülvizsgálati határidők meghosszabbításának lehetőségét.
Ismertetése szerint Magyarországon 3500-4000 családban nevelnek 1-es típusú diabétesszel élő gyermeket, akiknek a beteg...
2020-04-01 17:42:50
Koronavírus - Kreml: orvosi felszerelést szállító orosz katonai gép indul az Egyesült Államokba
...
Peszkov elmondta, hogy a nap folyamán technikai egyeztetés folyt a gépről. A segélyszállítmányról Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök hétfői telefonbeszélgetésén esett szó.
"Az orosz fél a súlyos amerikai járványügyi helyzetre való tekintettel segítséget ajánlott fel orvosi berendezések és védőeszközök formájában. Trump köszönettel elfogadta ezt a huma...
2020-03-31 21:23:40
Koronavírus - Berlin hitelt ad Kijevnek a járvány elleni küzdelemre, Szlovákiában új intézkedéseket hoztak
... végeznek, és azokat, akiknél ennek eredménye negatív lesz, hazaküldik házi karanténba. Ez az elnök napi szokásos, az illetékes miniszterekkel és a rendfenntartó szervek vezetőivel tartott egyeztetésén hangzott el.
Szerhij Dejneko, a határőrszolgálat vezetője arról tájékoztatott, hogy az elmúlt napban a korábbinak felére csökkent a személyforgalom Ukrajna határain: mintegy 48...
2020-03-31 19:24:07
Koronavírus - Különböző módon próbálnak alkalmazkodni a vállalkozók a helyzethez
... adott időpontban a borászok elmondják az érdeklődőknek, hogy mit is kell tudni az adott borról.
Pécsen a vásártér, vásárcsarnok és piacok több értékesítője vállalta, hogy előzetes egyeztetés mellett házhoz szállítja a megrendelt termékeket - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden.
A városban korábban a polgármester döntése nyomán bezártak az árusító létesí...
2020-03-31 18:43:34
Koronavírus - Már minden nyugat-balkáni országban kijárási tilalom van
... elővigyázatossági intézkedést nem tud foganatosítani, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, mikor lehet új kormánya a nyugat-balkáni államnak. Sajtóinformációk szerint az államfő már megkezdte az egyeztetést a pártokkal.
Bosznia-Hercegovinában már kilenc halottja van a Covid-19 betegségnek, és egy nap alatt 323-ról 368-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.
Észak-Maced...
2020-03-31 10:11:23
Koronavírus - Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét
...
A szegedi önkormányzat már több mint 700 egyedülálló, idős emberen segít meleg étellel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással. A kiszállítás, a segítségnyújtás ingyenes, de az ételért és az árukért fizetni kell. Hétfőtől díjmentesen használhatják a közösségi közlekedést az egészségügyben, valamint a szociális ellátásban dolgozók.
A Tisza-parti városban emellett szerdától ...
2020-03-30 18:23:45
Az atlétikai szövetség 2022-re keres új időpontot a világbajnokságnak
... időt biztosít a versenyzőknek az edzések újrakezdésére és a felkészülésre.
"Ebben a helyzetben mindenkinek rugalmasnak és kompromisszumra késznek kell lennie, ezért megkezdjük az egyeztetést az oregoni szervezőkkel, hogy 2022-re új dátumot találjunk" - áll a WA közleményében.
A nemzetközi szövetség a 2022-es Nemzetközösségi Játékok és az Európa-bajnokságok rendezőivel is...
2020-03-30 14:53:06
Koronavírus - Időkorlátot kér a koronavírus-járvány elleni törvénybe az ellenzék
... László György.
Arra is kitért, hogy az elmúlt napokban sok hazugság terjedt el arról, hogy az ellenzék mióta szeretne határidőt építeni a törvénybe. Állítása szerint az első hétpárti egyeztetés óta ez a kérdés folyamatosan előkerült, vagyis az ellenzék nem külső befolyásolás hatására fogalmazta meg követelését.
Varju László, a DK alelnöke leszögezte, minél nagyobb bajban...
2020-03-30 11:52:28
1 2 3 ................585 586 ........877 878 ........1169 1170 1171 
Címkék: Orbán Viktor, Novák Katalin, Egyesült Államokba, Technológiai Minisztérium, Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Jakab Ferenc, Kacskovics Imre, ELTE Természettudományi Karának, Röst Gergely, Szilvássy Zoltán, Józsa János, Závodszky Péter, Professzorok Batthyányi Köre, Vlagyimir Putyin, Donald Trump, Szerhij Dejneko, Nemzetközösségi Játékok, László György, Varju László, orvosi egyetemek, veszélyhelyzet kezeléséhez, kutatócsoportok vezetőivel, járvány idején, beteg gyermekeket, járvány elleni, önkormányzatok idősellátó, atlétikai szövetség, járványügyi veszélyhelyzettel, négy felsőoktatási, egyeztetésen Jakab, virológiai kutatócsoport, kormányzat civil, megoldásokat arra, lejáró felülvizsgálati, súlyos amerikai, elnök napi, illetékes miniszterekkel, rendfenntartó szervek, határőrszolgálat vezetője, elmúlt napban, korábbinak felére, személyforgalom Ukrajna, borászok elmondják, adott borról, megrendelt termékeket, baranyai megyeszékhely,
© 2013 TVN.HU Kft.