Belépés
Zárt templomok a járvány idején
A KARANTÉN MEGTANÍTOTT ÜNNEPELNI A VASÁRNAPOT.
Mély és elgondolkodtató írását ajánlotta figyelmünkbe Fülöp Beáta, aki arról írt, hogy mire tanította meg őt a karantén a vasárnapokkal kapcsolatban. Vajon mi tudtuk, átéreztük a vasárnap igazi lényegét, ünnepét a karantén előtt?
A Gyulafehérvári Egyházmegyében engedélyezték a szabadtéri szentmisén való részvételt. Iga...
2020-05-22 10:16:33
Morawiecki méltatta II. János Pál történelmi szerepét születésének 100. évfordulóján
...
A Németország által adományozott, mintegy háromtonnás faltöredéket a lengyel főváros legmagasabb temploma, az Isteni Gondviselés-bazilika komplexumában állították fel, megemlékezve arról, hogy a néhai pápa hozzájárult a berlini fal által jelképezett vasfüggöny felszámolásához.
"Szent II. János Pál megváltoztatta a világ történelmét, az ő lelkipásztori tevékenysége nyomá...
2020-05-18 14:21:58
Koronavírus - Budapesten és Pest megyében is újra tartanak nyilvános szentmiséket hétfőtől
...
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-hez is eljuttatott rendelkezésében azt kéri, hogy a szertartások során a papság és a hívek "gondosan tartsák meg a mindenkori állami előírásokat".
A bíboros kéri, hogy a hívek tartsanak egymástól másfél méteres távolságot, viseljenek maszkot, a papok és a liturgiában segédkezők a szentmise előtt és után fertőtlenítsék ...
2020-05-17 14:01:51
CENTENÁRIUM – Piero Marini érsek: „Isten titkain
......................

..................
Piero Marini érsek 1978-tól II. János Pál haláláig volt a pápa szertartásmestere, majd két éven keresztül XVI. Benedek mellett is szolgált ebben a pozícióban. 2007-től a Nemzetközi ...
2020-05-16 08:06:17
Palánki Ferenc püspök homíliája az örök életről
...,,A mostani életünk már része az örök életnek. Amikor a földi életünk végén átlépünk a halál kapuján, nem jelent majd óriási törést, hanem a földön megélt szeretet kiteljesedését éljük át, de ehhez azon az úton kell járnunk, amely maga Jézus Krisztus. Nem azt mondja, hogy az utatok célja vagyok, hanem, hogy ő maga az út."
Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi megyéspü...
2020-05-13 17:27:47
Koronavírus - Vidéken a legtöbb egyházmegyében újra tartanak nyilvános szentmisét
...
A hétfőn életbe lépő, a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat vidéken enyhítő, Budapesten és Pest megyében fenntartó kormányrendelet megengedi a vallási szertartások tartását, ugyanakkor a védőtávolság megtartását előírja a szertartásokon is.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia korábban arról tájékoztatott, hogy a nyilvános szertartások engedélyezéséről a megyés p...
2020-05-04 17:22:19
Szüksége van a földnek az áldásra
Szent György-nap a Nyíregyházi Egyházmegyében ...
2020-04-28 10:23:25
Krizma szentelési szentmise a Szent István-bazilikában
Erdő Péter bíboros, prímás a budapesti Szent István-bazilikában mutatott be krizma szentelési szentmisét április 18-án, nagycsütörtökön. A hagyományoknak megfelelően a homíliát követően a főegyházmegye lelkipásztorai megújították a felszentelésükkor tett papi ígéreteiket.
............
Erdő P...
2020-04-09 11:48:10
Húsvét - Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények
...
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint délelőtt a főszékesegyházakban bemutatott szentmisén a püspökök megszentelik a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát, amelyet bérmáláskor, egyházi rend kiszolgáltatásakor és templomszenteléskor használnak.
A püspök együtt misézik az egyházmegyében szolgáló papokkal, akik...
2020-04-09 07:04:09
A járványban elhunyt Teréz anya rendjének egyik nővére
A járványban elhunyt Teréz anya rendjének egyik nővére Angliában
Sienna nővér az ételosztásért volt felelős, valószínűleg szolgálat közben fertőződött meg koronavírussal. Április 1-jén hunyt el, 73 esztendős korában. Teréz anya szerzetesnővérei kérik mindenki imáit, mert a swansea-i házukban valamennyi nővér elkapta a betegséget.
A Teréz anya által alapított Szeret...
2020-04-08 18:08:07
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: János Pál, Piero Marini, Palánki Ferenc, Szent István-bazilikában, KARANTÉN MEGTANÍTOTT ÜNNEPELNI VASÁRNAPOT, Fülöp Beáta, Gyulafehérvári Egyházmegyében, Isteni Gondviselés-bazilika, Szent II, Erdő Péter, Jézus Krisztus, Palánki Ferenc Debrecen-nyíregyházi, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Szent György-nap, Nyíregyházi Egyházmegyében, Erdő, járvány idején, örök életről, legtöbb egyházmegyében, utolsó vacsorára, járványban elhunyt, vasárnapokkal kapcsolatban, vasárnap igazi, karantén előtt, szabadtéri szentmisén, lengyel főváros, néhai pápa, világ történelmét, szertartások során, mindenkori állami, bíboros kéri, hívek tartsanak, liturgiában segédkezők, szentmise előtt, pápa szertartásmestere, mostani életünk, örök életnek, földi életünk, halál kapuján, földön megélt, úton kell, utatok célja, hétfőn életbe, vallási szertartások, védőtávolság megtartását, nyilvános szertartások, budapesti Szent, hagyományoknak megfelelően, homíliát követően, főegyházmegye lelkipásztorai, felszentelésükkor tett,
© 2013 TVN.HU Kft.